Також дивіться новини на facebook.com

№ 366 від 24 жовтня 2013 року "Про роботу Сарненської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів по наповненню місцевих бюджетів податками і зборами"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
 
 24  жовтня   2013 року                                                                         № 366
 

Про роботу Сарненської об’єднаної 

державної податкової інспекції

Головного управління Міндоходів

по наповненню місцевих бюджетів
податками   і зборами
 
 

       Сарненська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів проводить комплекс заходів спрямованих на наповнення місцевих бюджетів податками і зборами. За січень-вересень 2013 року  до місцевих бюджетів усіх рівнів мобілізовано 73 772,6 тис.грн., що на 6782 тис.грн. більше показника аналогічного періоду минулого року. Забезпечено виконання індикативного показника на 109,3 відс. ( при доведеному індикативному показнику по надходженню до місцевих бюджетів 67501,1 тис.грн., забезпечено надходження 73772,6 тис.грн. – більше на 6271,1 тис.грн.).

Разом з тим, податковий борг станом на 01.10.2013 до місцевого бюджету  становить всього в сумі 2884,8 тис.грн.

В результаті вжитих заходів, фактично надійшло в рахунок погашення податкового боргу до місцевого бюджету  784,1 тис.грн.:

-  по земельному податку в сумі 480,9 тис.грн.

- по орендній платі за землю в сумі 30,6 тис.грн.

- ПДФО 102,5 тис.грн.

- інші 114,3 тис.грн.

Впродовж січня-вересня 2013 року проведеними перевірками (документальними, камеральними, невиїзними) встановлено порушення в 635 суб’єктів господарської діяльності, донараховано 379,4 тис. грн. до місцевих бюджетів. Сплачено 210 тис.грн.

Керуючись  п.4  Указу  Президента  України від 24 травня 2013 року №307/2013 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території» та Законом України «Про місцеві державні адміністрації»:

          1. Роботу Сарненської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів по наповненню місцевих бюджетів податками і зборами визнати задовільною.

          2.  Рекомендувати Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів проводити аналіз договорів оренди земель державної і комунальної власності на предмет встановлення розміру орендної плати, в межах, визначених Податковим Кодексом України, за результатами чого інформувати розпорядників земель – органи виконавчої влади і місцевого самоврядування – про необхідність  приведення у відповідність до вимог чинного законодавства договорів оренди, орендна плата в яких не відповідає встановленим вимогам.

      3. Рекомендувати сільським, селищним та міській радам:

          3.1.   за наявності об’єктів оподаткування запровадити збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір;

3.2. затвердити відповідними рішеннями перелік податкових агентів, які справлятимуть туристичний збір;

3.3. до 01 січня 2014 року затвердити рішеннями перелік осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, та перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів (із зазначенням їх місцезнаходження, загальної площі, інформації про технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів);

 3.4.  надіслати органам державної податкової служби копії прийнятих рішень про встановлення місцевих податків чи зборів у десятиденний строк з дня їх оприлюднення.

4.  Рекомендувати Сарненській міській раді переглянути договір оренди за земельні ділянки, які не відповідають законодавству.

          5.  З метою раціонального використання земель, забезпечення повноти надходжень плати за землю рекомендувати органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, як розпорядникам земель:

          5.1. по діючих договорах оренди та при укладанні нових договорів оренди земель, що належать до державної та комунальної власності, розглядати можливість встановлення розміру орендної плати за землю на максимальному граничному рівні (12 відсотків від нормативної грошової оцінки земель);

         5.2. встановлювати розмір орендної плати за землі державної та комунальної власності у відсотках до нормативної грошової оцінки;

         5.3.  вжити невідкладних заходів щодо приведення усіх договорів у відповідність до вимог статті 288 Податкового Кодексу України у частині встановлення розміру орендної плати за землю у встановлених межах;

         5.4. прискорити укладення договорів оренди  нововідведених земельних ділянок, а також додаткових угод до діючих договорів оренди земель населених пунктів, по яких у поточному році впроваджена повторна нормативна грошова оцінка землі;

         5.5.  вживати заходи з метою недопущення самовільного використання земельних ділянок, а також використання земель без правовстановлюючих документів, про встановлені факти порушень інформувати Державну інспекцію сільського господарства в Рівненській області;

          5.6.  до 01 лютого щороку подавати Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

            6. Рекомендувати суб'єктам лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, до 10 числа місяця, що настає за звітним кварталом, направляти Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів перелік лісокористувачів, яким видано лісорубні квитки та лісові квитки, за формою, встановленою відповідним центральним органом виконавчої влади.

           7. Рекомендувати водокористувачам, яким видано дозволи на спеціальне водокористування та які здійснюють постачання води іншим водокористувачам, щороку до 20 січня подавати Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів перелік водокористувачів - абонентів. У разі зміни умов водокористування, укладення договорів на поставку води -  водокористувачам, які отримали переоформлені дозволи на спеціальне водокористування, договори на поставку води, повідомляти Сарненську об’єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів протягом 10 днів.

           8. Звернути увагу сільських, селищних та міського голів, про те що, рішення про встановлення місцевих податків та зборів офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

              У разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків та зборів, що є обов'язковими згідно з нормами Податкового Кодексу України, такі податки та збори справляються виходячи з норм цього Кодексу із застосуванням мінімальної ставки місцевих податків та зборів.

              9.  Контроль за виконанням цього  розпорядження покласти на першого заступника голови адміністрації О.Хомича.

 

Голова адміністрації                                                                             А.Остапчук