Також дивіться новини на facebook.com

№ 364 від 24 жовтня 2013 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень – вересень 2013 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
  

  24 жовтня 2013 року                                                       № 364

 
Про   підсумки   роботи   галузей 
господарського  комплексу району
за  січень – вересень 2013 року
 
 

Завдяки системній організаційній роботі органів виконавчої влади району за січень-вересень 2013 року забезпечено стабільну роботу господарського комплексу та належне функціонування соціальної сфери.

Обсяг випуску промислової продукції зріс порівняно з січнем - вереснем 2012 року на 12,8 відсотка. Забезпечено нарощування обсягів промислового виробництва на підприємствах добувної промисловості - на 16,5 відс., деревообробної на - 42,7 відс., виробництва металевих виробів - на 1,9 відсотка.

Виробництво валової продукції сільського господарства збільшилось порівняно з січнем – вереснем 2012 року на 1,0 відс, в тому числі господарствами населення на 4,3 відсотка.

В сільськогосподарських підприємствах збільшено виробництво м’яса на 12,6 відс., зросло поголів’я свиней - на 19,8 відс.

Обсяг будівельних робіт, виконаний підприємствами району за січень-вересень 2013 року, збільшився на 20 відсотків.

Експорт товарів за січень – липень збільшився на 7,7 відс. і становив   44,4 млн. дол. США. Забезпечено позитивне сальдо зовнішньої торгівлі –                    41,5 млн. дол. США.

Обсяг перевезення пасажирів автомобільним транспортом за січень-серпень 2013 року збільшився на 13,9 відсотка.

Обсяг реалізованих послуг населенню за січень-липень 2013 року зріс на 5,1 відсотка.

За січень-вересень 2013 року забезпечено зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів.

 Обсяг надходження платежів до зведеного бюджету району збільшився на 13,2 відс., державного - на 19,6 відсотка.

            За дев’ять місяців поточного року до загального фонду бюджету району надійшло 50,8 млн.грн. власних доходів, що на 3,9 млн.грн. або на 8,3 відс.

 більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Обсяг надходжень до бюджету Пенсійного фонду за січень-вересень 2013 року збільшився на 1,4 відс., або на 3,7 млн.гривень.

Заборгованість із страхових внесків суб‘єктів господарювання перед бюджетом Пенсійного фонду зменшилась з початку року на 194,7 тис.гривень.

Середній розмір пенсії станом на 01 жовтня 2013 року складає 1314,85 грн., порівняно з 01.10.2012 її розмір зріс на 10,1 відсотка.

 Разом з тим, допущено спад випуску промислової продукції на підприємствах харчової промисловості - на 8,3 відсотка.

Зменшено виробництво сільгосппродукції сільськогосподарськими підприємствами на 25.7 відсотка, в тому числі молока на 16,8 відс., яєць-на         29,9 відсотка. Зменшено поголів’я великої рогатої худоби на 8,2 відсотка.

Загальний обсяг роздрібного товарообороту за січень-червень 2013 року зменшився на 12,8 відсотка.

Залишається борг зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду який станом на 01.10.2013 становив 2,4 млн. гривень.

Податковий борг по платежах до зведеного бюджету району збільшився з початку року на 53,3 відсотка.

Враховуючи підсумки роботи господарського комплексу району за січень-вересень 2013 року, з метою виконання завдань Президента України та Кабінету Міністрів України, державних і регіональних програмних документів на 2013 рік, керуючись статтею 119 Конституції України та Законом України «Про місцеві державні адміністрації»: 

1. Першому заступнику голови, заступникам голови, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, рекомендувати керівникам територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі тримати на постійному контролі виконання основних завдань та прогнозних показників, що визначені державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2013 року № 187, заходів з організації виконання в області Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада», затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.03.2013 № 165, районної програми розвитку економічного та соціального розвитку району на 2013 рік, схваленої розпорядженням голови адміністрації від 20.12.2012 № 496.

2.Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

2.1 Забезпечити постійний моніторинг ситуації у промисловому комплексі району; спільно з керівниками підприємств вживати, в межах повноважень, заходів щодо недопущення уповільнення темпів зростання випуску продукції .

 2.2. Забезпечувати постійний контроль за ціновою ситуацією на споживчих ринках району ,проводити моніторинг та аналіз роздрібних цін на соціально значимі продукти харчування на підприємствах торгівлі всіх форм власності.

3.Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

3.1. Спільно з керівниками сільськогосподарських підприємств вжити заходів щодо завершення проведення у прогнозованих обсягах та в оптимальні агротехнічні терміни комплексу осінньо-польових робіт.

3.2. З метою насичення споживчого ринку і задоволення потреб населення у продуктах харчування за доступними цінами, активізувати роботу з проведення ярмаркових заходів за участю безпосередніх товаровиробників сільськогосподарської продукції.

3.3. Надати необхідну організаційну підтримку підприємствам агропромислового комплексу щодо реконструкції старих та будівництва нових сховищ для зберігання сільськогосподарської продукції.

          3.4. Спільно з Управлінням ветеринарної медицини у Сарненському районі провести огляд стану підготовки тваринницьких ферм до зимово - стійлового утримання худоби та забезпечити своєчасну постановку тваринництва на стійло.

3.5.Спільно з виконкомами селищних та сільських рад вжити заходів щодо забезпечення повноти обліку худоби та птиці, що утримується в господарствах населення.

4. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації :

   4.1 Спільно з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації здійснювати дієвий контроль за станом розрахунків та використанням енергоносіїв бюджетними установами району.

 4.2. Проводити подальшу координацію робіт щодо впровадження в установах та організаціях району енергоефективних технологій.

        5. Відділу інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації:

                   5.1. Проводити подальшу роботу щодо впровадження та розвитку зручної для населення автобусної маршрутної мережі загального користування району.

                   5.2 Сприяти покращенню техніко-експлуатаційного стану автомобільних шляхів району, проводячи роботу по залученню для зазначених цілей коштів спеціального фонду обласного бюджету та інших джерел фінансування, передбачених чинним законодавством.

     6. Рекомендувати виконкомам міської, селищних, сільських рад району:

         6.1. Контролювати надходження платежів від платників податків підвідомчих територій до бюджетів всіх рівнів.

         6.2 Спрямовувати бюджетні кошти в першу чергу на захищені статті видатків, забезпечивши ефективне їх використання.     

        6.3. Організувати проведення технічного обліку та паспортизації вулиць і доріг району, що перебувають у комунальній власності, з метою обґрунтованого планування та ефективного використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності.

         6.4. Забезпечити контроль щодо безумовного дотримання Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Мінрегіону України від 14.02.2012 № 54, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05.03.2012 № 365/20678.

         6.5 Вживати заходів щодо недопущення громадянами використотання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, ведення особистого селянського господарства, садівництва, гаражного будівництва без правовстановлюючих документів.

         6.4 Активізувати роботу по створенню обєднань співвласників багатоквартирних будинків на підвідомчих територіях.

6.6 При формуванні місцевих бюджетів на 2014 рік передбачати цільові видатки на капітальний ремонт житлового фонду.

6.7. Посилити контроль за експлуатацією відомчого житлового фонду та його утримання у належному технічному стані.

          7. Управлінню Держземагенства у Сарненському районі :

         7.1.Забезпечити проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів відповідно до чинного законодавства.

        7.2. Надавати консультативну допомогу державним та комунальним підприємствам, установам, організаціям району при оформленні права користування земельними ділянками.

        7.3. Забезпечити проведення повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів відповідно до статті 13 Закону України "Про оцінку земель".

8. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Рівненській області:

8.1    Забезпечити виконання планових призначень з надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів

8.2. Вишукати додаткові можливості для розширення податкової бази, звернувши особливу увагу на необхідність створення нових робочих місць, активізацію роботи з детінізації економіки, виявлення землекористувачів, які ухиляються від сплати до бюджету фіксованого сільськогосподарського податку, використовуючи сільськогосподарські угіддя самовільно (без укладення договорів оренди землі);

Забезпечити виконання доведених показників зі збору платежів до бюджетів всіх рівнів.

 8.3. Підвищити ефективність роботи щодо зменшення податкової заборгованості.

9. Управлінню Пенсійного фонду у Сарненському районі застосовувати до боржників передбачені чинним законодавством міри впливу щодо скорочення заборгованості по платежах до Фонду та забезпечити виконання доведених завдань по надходженню власних коштів.

10. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації,  рекомендувати міському, селищним та сільським головам з метою подальшого залучення інвестицій для соціального та економічного розвитку територіальних громад посилити роботу по формуванню Проектів для участі у Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах.

11. Визнати такими, що втратили чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 26.04.2013 № 136 « Про роботу галузей господарського комплексу району за січень-квітень 2013 року» та від 26.07.2013 № 260 « Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-липень 2013 року»

         12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника та заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                А.Остапчук