Також дивіться новини на facebook.com

№ 76 від 28 лютого 2014 року "Про підсумки виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку Сарненського району за 2013 рік"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

28 лютого   2014 року                                                                                  №  76

 
Про підсумки виконання
програми соціально-економічного  
і культурного розвитку
Сарненського району за 2013 рік
 

У 2013 році збережена позитивна динаміка росту промислового виробництва на 10,2 відсотків. Збільшився і обсяг реалізації промислової продукції до 566,6 млн.грн., або на 18,6 відсотків. Зміцненню промислового потенціалу сприяло зростання обсягу інвестицій на 39 відс. (до 39,5 млн.грн.).

Обсяг будівельно-монтажних робіт в минулому році становив 14,6 млн.грн., що на 29,6 відсотків більше попереднього періоду. За рахунок співфінансування районного бюджету та коштів населення було збудовано 6 км. газопроводів. На кошти субвенції з держбюджету на суму майже 1,6 млн. грн. зроблені капітальні ремонти дитячого садка в с.В.Вербче, шкіл в с.В.Вербче і с.Бутейки, продовжувались будівельні  роботи по відновленню дитячого садка в с.Ремчиці.

За рахунок коштів районного бюджету в школах району облаштовано 19 внутрішніх вбиралень, капітально відремонтовано опалення в Кузьмівській школі; фасад у Зносицькій школі; дахи – в Степанському БДМ, в Мар'янівській школі та над спортзалом Ясногірської школи. Згідно обласної Програми реконструкції і ремонту сільських доріг зроблені поточні ремонти 43-х і капітальні ремонти 23-х доріг на суму 4,4 млн.грн. Ще 4 дороги відремонтовано за рахунок спеціального фонду обласного бюджету на суму майже 608 тис.грн.

Виробництво сільськогосподарської продукції по всіх категоріях господарств зросло на 1,2 відс. Зокрема, вироблено 20,5 тис. тонн зерна, 39,4 тис.тонн молока, 5,3 тис. тонн м’яса.

Великий обсяг робіт зроблений по зміцненню   матеріальної бази житлово - комунального господарства на що використано 11,2 млн.грн. (+10,9 відс.) Розширено мережу водопостачання на 2,2 км. водопостачання в  м. Сарни, в 15 багатоквартирних будинках  відремонтовані покрівлі, 3,9 млн. грн. використано на благоустрій населених пунктів. За рахунок впровадження в бюджетній сфері новітніх енергоефективних  та енергозберігаючих технологій вдалося скоротити споживання енергоресурсів на 4,7 млн. грн. або на 2262 тонн  умовного палива.

   В медичних закладах первинного рівня збільшилась кількість сімейних лікарів - інтернів на 10 одиниць. В район надійшли 2 сучасних автомобілі екстреної медичної допомоги. Підсумки зовнішнього незалежного оцінювання показали зростання рівня знань з основних предметів на 2-3 відс. порівняно з попереднім роком. 68 відсотків учнів 10-11 класів було охоплено профільним навчанням, 55 учнів стали переможцями в районному, 35 – в обласному і 2 − Всеукраїнському етапі Малої Академії Наук. На 7 відс. збільшилась кількість учнів, які були охоплені позашкільною освітою.

Культосвітні установи провели 92 обмінні концерти, комплекс інших районних заходів у райцентрі та інших населених пунктах району. Кращі аматорські колективи брали участь у фестивальних програмах міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів.

Фізкультурно-оздоровчою роботою були охоплені 9,6 тис. осіб. На районному рівні проведено 70 спортивно-масових заходів з 13 видів спорту. Проведена районна Спартакіада серед сільських спортивних клубів  з 16 видів спорту. В ДЮСШ відділу освіти відкриті нові відділення із стрільби з лука і тенісу в м. Сарни, а в ДЮСШ «Колос» відкрита нова філія з футболу в с.Карпилівка.

Соціальні програми, які працювали на території району мали краще фінансове забезпечення на 16,5 млн. грн. ніж у 2012 році. А в цілому на їх фінансування було спрямовано 239 млн.грн.

Виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку району і бюджету у великій мірі залежали від результатів роботи трудових колективів району.

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», за  досягнення кращих результатів у відповідних галузях та значний внесок у виконання Програми соціально-культурного розвитку району у 2013 році:

 

1. Визнати кращими такі трудові колективи:

1.1. Серед підприємств промисловості:

1.1.1. Колектив товариства з обмеженою відповідальністю «Сарненський хлібозавод» (директор Ярмолка Олександр Володимирович);

1.1.2. Колектив державного підприємства «Клесівське лісове господарство» (директор Ониськевич Михайло Максимович);

1.2. Серед будівельних   організацій:

1.2.1. ТВП «Західметал» (директор Жошко Олег Павлович);

1.3.В галузі сільського господарства:

1.3.1. СГПП «Маяк» ( директор Остапчук Ігор Анатолійович).

1.4. В галузі торгівлі:   

1.4.1. Колектив товариства з обмеженою відповідальністю «Північ-Центр,ЛТД» (директор – Голяка Ігор Віталійович);

1.5. В галузі охорони здоров’я:   

1.5.1.Колектив відділення денного стаціонару районної поліклініки Комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради (завідувачка Романюк Ганна Іванівна)  

1.5.2. Колектив клініко-діагностичної лабораторії Комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради (завідувачка – Маяковська Лілія Миколаївна):

1.5.3.Колектив лікувально-профілактичного підрозділу КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» Тинненської дільниці фельдшерсько-акушерського пункту села Кам'яне-Случанське (завідувачка - Михаревич Галина Никифорівна).    

1.6. В галузі культури:

1.6.1.  Колектив   Клесівської  дитячої музичної   школи   (керівник    Ворон Ю.О.).

1.7. В галузі спорту:

1.7.1. Міський спортивний клуб «Олімп» Сарненської міської ради (голова – Марков Микола Михайлович);

1.7.2. Сільський спортивний клуб «Сокіл» Немовицької сільської ради (голова Онищук Володимир Костянтинович);

1.7.3. Сільський спортивний клуб «Гарт» Великовербченської сільської ради (голова - Колос Анатолій Андрійович );

1.7.4. За підсумками   проведення районного конкурсу «Краще спортивне село 2013 року» з населенням більше 1500 чол. - с. Кричильськ (сільський голова – Дорожко Микола Данилович);

1.7.5. За підсумками   проведення районного конкурсу «Краще спортивне село 2013 року» з населенням до 1500 чол. – с.Мале Вербче (сільський голова Климець Олександр Захарович);

1.7.6. За підсумками   проведення районного конкурсу «Краще спортивне село 2013 року» з населенням до 750 чол. – с. Бутейки (сільський голова Кузьмич Віра Миколаївна)

1.8. Серед виконавчих комітетів місцевих рад:

1.8.1. Виконавчий комітет Зносицької сільської ради (сільський голова Вакулко Іван Олександрович) за кращий рівень благоустрою населених пунктів;

1.8.2. Виконавчий комітет Кам'яне - Случанської сільської ради (сільський голова Петровчук Галина Михайлівна) за кращий рівень роботи у сфері законності і правопорядку;

1.8.3. Виконавчий комітет Степанської селищної ради (селищний голова Гоч Марія Іванівна) за кращий рівень роботи у сфері молодіжної політики.   

 
 
Виконуючий обов’язки
голови адміністрації                                                                                       О.Хомич