- Інструкція з діловодства
- Адміністративно-територіальний розподіл
- Районний бюджет
- Регуляторна діяльність
- Захист прав споживачів
- Відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП
- Внутрішній аудит
- Доступ до публічної інформації
- Державна служба
- Громадська рада
- Положення про Громадську раду при Сарненській районній державній адміністрації
- Структура громадської ради
- Нормативні документи, що регламентують діяльність громадської ради
- Протоколи засідань громадської ради
- Рішення громадської ради
- Щорічний звіт про роботу громадської ради
- Новини та оголошення
- Про затвердження складу громадської ради при Сарненській райдержадміністрації
- Громадське обговорення
- Звернення громадян
- Конкурс
- Запобігання проявам корупції
- Реєстр виборців
- Державні закупівлі
- Служба у справах дітей
- Управління освіти, культури, охорони здоров’я та спорту
- Соціальний захист
- Архівний відділ
- Соціальне страхування
- Податкова політика
- Протидія домашньому насильству
- Вакансії
- Очищення влади
- Інвестиційний атлас надрокористувача
- Правові консультації
- Протидія торгівлі людьми
- Публічний звіт
- Реєстр наборів відкритих даних, що перебувають у Сарненській райдержадміністрації
- Статистика
- Гід з державних послуг
Ціни на продукти харчування суворо контролюються державою
Добавлено Адміністратор Пт, 16/05/2014 - 11:23
Мова йде про торгівельну надбавку до оптових цін виробника на хліб не вище 8 відсотків. На борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі – 15 відсотків. Це без урахування витрат на їх транспортування.
Ціни регламентуються відповідно до діючих нормативних актів Кабінету Міністрів України. А це дає змогу відслідкувати ціну продовольчого товару та розмір торговельної (постачальницько-збутової) надбавки на шляху від виробника (оптового постачальника) до кінцевого реалізатора (роздрібна торговельна мережа) або споживача (підприємство харчової промисловості).
Крім того, відповідно до вимог уряду суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва та/або реалізації основних продуктів харчування, зобов’язані попередньо задекларувати зміни оптово-відпускних цін на такі продукти, у випадку, якщо загальне зростання ціни перевищує 1 відсоток протягом місяця. За порушення у ціновій сфері передбачена адмінвідповідальність.
Контроль за правильністю формування, встановлення та застосування цін на основні продукти харчування здійснюється Державною інспекцією України з контролю за цінами. Адреса рівненського підрозділу вул. Кавказька,5, тел. 0362 633302.
»
- Запис користувача: Адміністратор
- Login to post comments