Також дивіться новини на facebook.com

Ціни на продукти харчування суворо контролюються державою

     Мова йде про торгівельну надбавку до оптових цін виробника на хліб не вище 8 відсотків. На борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі – 15 відсотків. Це без урахування витрат на їх транспортування.
     Ціни регламентуються відповідно до діючих нормативних актів Кабінету Міністрів України.
А це дає змогу відслідкувати ціну продовольчого товару та розмір торговельної (постачальницько-збутової) надбавки на шляху від виробника (оптового постачальника) до кінцевого реалізатора (роздрібна торговельна мережа) або споживача (підприємство харчової промисловості).


     Крім того, відповідно до вимог уряду суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва та/або реалізації основних продуктів харчування, зобов’язані попередньо задекларувати зміни оптово-відпускних цін на такі продукти, у випадку, якщо загальне зростання ціни перевищує 1 відсоток протягом місяця. За порушення у ціновій сфері передбачена адмінвідповідальність.
     Контроль за правильністю формування, встановлення та застосування цін на основні продукти харчування здійснюється Державною інспекцією України з контролю за цінами. Адреса рівненського підрозділу вул. Кавказька,5, тел. 0362 633302.