Також дивіться новини на facebook.com

№ 113 від 16 квітня 2014 року "Про стан реалізації в районі державної політики у сфері пенсійного забезпечення"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 

16 квітня 2014 року                                                                     № 113

 
Про стан реалізації в районі
державної політики у сфері
пенсійного забезпечення
 
 Впродовж 2013 року управлінням Пенсійного фонду України в Сарненському районі (далі управління ) за сприяння органів виконавчоївладипродовжувалась ефективна реалізація завдань, визначених соціальними ініціативами Президента України,з підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян та якості їх обслуговування.

В управлінні організовано прийом громадян за принципом “єдиного вікна”, послугами якого скористались 13 676 осіб. Приймалась активна участь у роботі “мобільного соціального офісу”.

Для вільного доступу пенсіонерів та інших категорій громадян до послуг у районі запроваджено технології дистанційного їх надання: діють веб-сайт та веб-портал Пенсійного фонду України, інформаційна сторінка головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області, інформаційні кіоски, “ пенсійний калькулятор”, телефони “гарячої лінії”. Ведеться особистий прийом громадян.

Удосконалення комунікацій, форм та методів надання послуг сприяли поінформованості громадян під час призначення 1 040 нових пенсій, перерахунків пенсій для 4 104 пенсіонерів, у тому числі для 944 осіб за їх зверненнями з додаткового страхового стажу.

У ході   виконання соціальних ініціатив Президента України з         01 січня 2013 року та з 01 травня 2013 року перераховані пенсії учасникам бойових   дій    у роки Великої   Вітчизняної   війни   1941 - 1945 років , з      11 червня 2013 року та з 01 вересня 2013 року – учасникам бойових дій у період війни 1945 року з імперіалістичною Японією, а також інвалідам війни II та III груп з їх числа, яким виповнилося 85 років і більше.

Впродовж 2013 року усім визначеним категоріям пенсіонерів проведено поетапне підвищення розміру пенсій. У результаті зазначених та інших перерахунків середній розмір пенсії за 2013 рік в районі збільшився на 56.09 гривні або на 4,3 відсотка і станом на 01 січня 2014 року становив 1366,47 гривні.

Управлінням послідовно та системно вирішувалися пріоритетні завдання щодо надходження коштів до пенсійного бюджету району.

        Впродовж 2013 року своєчасно і в повному обсязі профінансовано виплати пенсій та допомог 25 363 пенсіонерам, на що було спрямовано   401 441,3 тис.гривень або на 30 444,8 тис. гривень більше, ніж у 2012 році.

Ефективно здійснювалося адміністрування   надходження платежів до пенсійного бюджету району, в тому числі єдиного соціального внеску до жовтня 2013 року. Завдяки цьому управлінням виконано на 101,3 відсотка планові показники з надходжень власних коштів. Порівняно з 2012 роком їх надходження збільшилися на 7 817,7 тис. гривень і досягли 133 454,5 тис. гривень.

Збільшенню наповнення пенсійного бюджету сприяли видані законодавчі акти щодо розширення бази нарахування єдиного соціального    внеску та інших платежів, термінів сплати, а також скоординована робота усіх причетних органів щодо детінізації заробітної плати та погашення боргів.

За результатами реагування до боржників у примусовому порядку стягнуто 1 455,3 тис. гривень боргу, що на 453,8 тис. гривень більше до відповідного періоду минулого року.

Водночас, станом на 01 січня 2014 року залишається несплаченою заборгованість платників у сумі 2 510,2 тис. гривень, у тому числі економічно активних платників – 285,5 тис.гривень та тих , які перебувають в процедурах банкрутства або у яких відсутні активи – 2 224,7 тис. гривень. Заборгованість охоплена заходами правового реагування і потребує від уповноважених органів активізації роботи щодо їх примусового стягнення та дотримання встановлених судами термінів ведення процедур банкрутства.

Керуючись статтею 23 Закону України “ Про місцеві державні адміністрації” та з метою належної реалізації в районі державної політики у сфері пенсійного забезпечення:

1. Районній тимчасовій комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат активізувати роботу з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, постійно заслуховувати на засіданнях звіти керівників підприємств- боржників зі сплати страхових внесків, а також питання стану стягнення органами державної виконавчої служби і, особливо, арбітражними керуючими боргів перед Пенсійним фондом України.

2. Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі забезпечити:

2.1 стабільне фінансування пенсійних виплат у законодавчо визначені терміни;

2.2 практику виїзних прийомів громадян за місцем проживання, до осіб з обмеженими фізичними можливостями, інвалідів по зору та осіб, яким виповнилося 80 і більше років, та в трудових колективах;

2.3 розширення переліку функцій надання послуг та обслуговування громадян за принципом “єдиного вікна”, зокрема прийому документів для призначення та перерахунку пенсій;

2.4 проведення перерахунків пенсій з 01 липня та 01 жовтня 2014 року у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

2.5   належну взаємодію з місцевими органами виконавчої влади, органами державної виконавчої служби щодо вжиття дієвих заходів з погашення заборгованості економічно активних платників, активізацію роботи представників управління в комітетах кредиторів підприємств-банкрутів та подання до правоохоронних органів матеріалів стосовно платників, які мають значну заборгованість до Пенсійного фонду України та ухиляються від її погашення.

3. Сарненському районному управлінню юстиції активізувати роботу відділу державної виконавчої служби щодо стягнення заборгованості зі сплати внесків та інших обов’язкових платежів на користь органів Пенсійного фонду України.

4. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі щокварталу до     08 числа місяця,наступного за звітним періодом.

Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі узагальнену інформацію подавати районній державній адміністрації щокварталу до 14 числа місяця, наступного за звітним періодом.

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 26.04.2013 № 135 «Про стан реалізації в районі державної політики у сфері пенсійного страхування»

6. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 
 

          Голова адміністрації                                                                                С. Євтушок