Також дивіться новини на facebook.com

№ 344 від 03 жовтня 2014 року "Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2014-2015 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 

03 жовтня 2014 року                                                                                       № 344

 
 

Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2014-2015 року

 

 

  

 

Впродовж січня-вересня 2014 року Сарненською райдержадміністрацією виконано   комплекс організаційних заходів щодо забезпечення своєчасної підготовки населених пунктів району до роботи в осінньо-зимовий період.

Зокрема, в травні 2014 року було проведено засідання колегії райдержадміністрації, на якому заслухано питання “Про підсумки опалювального сезону 2013-2014 року та підготовку об’єктів житлово-комунального господарства Сарненського району до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року», за результатами розгляду видане розпорядження голови райдержадміністрації від 12.05.2014 № 140, яким затверджено заходи щодо підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року, створено штаб з підготовки і затверджено його склад.

Виконкомами місцевих рад району, підприємствами, установами комунальної власності розроблені заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, які в основному виконані.

Виконано значні обсяги робіт з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період теплового, водопровідно-каналізаційного, житлового, дорожньо-мостового господарства, об’єктів соціально-культурного призначення, газо- та енергопостачання. У вересні поточного року був проведений обласний огляд готовності району до осінньо-зимового періоду. За результатами огляду обласною робочою групою визнано, що житлово-господарський комплекс району до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року готовий.

Проте, залишається ряд невирішених питань.

Зокрема, виконкомами Сарненської міської та Клесівської селищної рад не розроблені схеми оптимізації роботи систем централізованого водопостачання і водовідведення, стратегічні плани дій підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, не проведений енергоаудит підприємств водопровідно-каналізаційного господарства м.Сарни.

Низький рівень створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Є проблеми з погашенням заборгованості за надані житлово-комунальні послуги споживачами та спожиті енергоносії підприємствами житлово-комунального господарства.

Керуючись статтями 2, 16, 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та з метою забезпечення стабільного функціонування господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2014-2015 року:

1. Рекомендувати виконавчим комітетам місцевих рад, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій:

- забезпечити контроль за своєчасним та у повному обсязі проведенням розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги;

- передбачити при формуванні видатків на 2015 рік кошти на переведення, в першу чергу відомчих котелень, які працюють на природному газу, на альтернативні види палива;

- забезпечити виконання розроблених на 2014 рік заходів щодо зменшення споживання природного газу.

2. Рекомендувати виконавчим комітетам місцевих рад вжити заходів щодо:

- забезпечення своєчасного початку опалювального сезону 2014-2015 року за умови встановлення середньодобової температури зовнішнього повітря протягом трьох діб нижче +8 ºС;

- з метою належного проходження опалювального періоду та оперативної локалізації можливих аварій у житлово-комунальному господарстві забезпечити цілодобову роботу диспетчерських служб;

- забезпечення приведення суб’єктами господарювання тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обгрунтованих витрат підприємств на виробництво та надання послуг;

- у разі наявності цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижчих від розміру економічно-обгрунтованих витрат на їх виробництво, передбачити відшкодування з відповідного місцевого бюджету виконавцям/виробникам різниці між затвердженим розміром цін/тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг;

- при формуванні місцевих бюджетів на 2015 рік передбачити цільові видатки на капітальний ремонт житлового фонду (ремонт покрівель, утеплення фасадів, заміну внутрішньо-будинкових мереж), облаштування багатоквартирних житлових будинків сучасними засобами обліку і регулювання води;

- запровадження жорсткого режиму економії отриманих обігових коштів житлово-комунальних підприємств, спрямування їх, у першу чергу, на виплату заробітної плати та оплату спожитих енергоносіїв.

3. Рекомендувати виконкомам Сарненської міської та Клесівської селищної рад вирішити питання розроблення схем оптимізації роботи систем централізованого водопостачання і водовідведення, стратегічних планів дій підприємств водопровідно-каналізаційного господарства до 01 грудня 2014 року.

4. Рекомендувати виконкому Сарненської міської ради провести енергоаудит підприємств водопровідно-каналізаційного господарства м.Сарни до 01 грудня 2014 року.

5. Керівникам установ бюджетної сфери району забезпечити належне функціонування в опалювальний період підконтрольних закладів.

6. Рекомендувати виконкому Сарненської міської ради спільно з комунальним підприємством «Сарнитеплосервіс»:

 вирішити питання отримання лімітів та укладання договорів з НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу в опалювальному періоді 2014-2015 року;

своєчасно розпочати опалювальний сезон.

7. Сектору інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації, виконавчим комітетам місцевих рад району спільно з філією «Сарненська ДЕД» ДП «Рівненський облавтодор»:

- впродовж зимового періоду забезпечити постійну готовність спеціальної прибиральної техніки, обладнання та інвентарю, які використовуються для утримання доріг в умовах снігопадів, снігових заметів, хуртовини, ожеледиці;

- забезпечити постійний контроль за наявністю, раціональним використанням та своєчасним поповненням протиожеледних матеріалів у місцях їх накопичення, зручними і безпечними умовами руху на автомобільних дорогах державного і місцевого значення, своєчасним реагуванням на ускладнення дорожнього руху у зв’язку із погодними умовами;

- до 01 листопада 2014 року створити оперативно-виїзні бригади з цілодобового чергування для утримання у зимовий період вулично-дорожньої мережі у належному стані;

- вжити заходів щодо встановлення постійного контролю за дотриманням вимог техніки безпеки та охорони праці при виконанні дорожніми та комунальними організаціями ремонтних робіт на автошляхах району та розчищенні снігових заметів, особливо в темну пору доби.

8. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації забезпечити постійний моніторинг проходження опалювального періоду та розрахунків за спожиті енергоносії у розрізі енергоносіїв і наданих житлово-комунальних послуг.

9. Відповідальним за проведення опалювального періоду забезпечити постійне інформування райдержадміністрації про стан його проходження до 11 та 27 числа щомісяця від початку його проходження.

10. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
 
 
 
 
Виконуючий обов’язки голови адміністрації                                  Я.Яковчук