Також дивіться новини на facebook.com

№ 345 від 03 жовтня 2014 року "Про додержання норм чинного законодавства на території Костянтинівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Костянтинівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
 03 жовтня  2014 року                                                                                   №345
 

Про додержання норм чинного

законодавства на території Костянтинівської

сільської ради та роботу виконавчого

комітету Костянтинівської сільської ради по

здійсненню делегованих повноважень,

визначених Законом України «Про

місцеве самоврядування в Україні»

 

Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року № 339 «Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» та згідно плану розгляду питань на засіданнях колегії Сарненської райдержадміністрації, структурними підрозділами райдержадміністрації вивчено практику роботи виконавчого комітету Костянтинівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Перевіркою встановлено, що виконавчий комітет Костянтинівської сільської ради постійно працює над виконанням делегованих повноважень. Завдання, які були поставлені розпорядженням голови районної державної адміністрації від 23 грудня 2011 року № 640 «Про роботу виконавчого комітету Костянтинівської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчим комітетом Костянтинівської сільської ради в основному виконані.

Виконавчий комітет сільської ради періодично розглядає на своїх засіданнях питання виконання сільського бюджету, веде облік платників податків. За січень – серпень 2014 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Костянтинівської сільської ради становить 101,0 відс., тобто при затвердженому плані з урахуванням змін на звітний період 367,9 тис.грн. фактично надійшло 371,4 тис.грн., або перевиконання складає 3,5 тис.гривень. Виконання річного обсягу бюджету по власних доходах загального фонду становить 68,5 відс.

Вживаються заходи щодо забезпечення виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я та земельних відносин.

Разом з тим, виконавчий комітет Костянтинівської сільської ради не використовує в повній мірі повноваження, які делеговані Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Зокрема, вимагає покращення робота по аналізу виконання сільського бюджету за квартальні періоди, необхідно більше уваги приділяти питанням благоустрою, ветеринарному обслуговуванню, сфері торгівлі, молодіжній політиці.

З огляду на зазначене, керуючись ст. 13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Інформацію Костянтинівського сільського голови Боровика Р.В. «Про роботу виконавчого комітету Костянтинівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» взяти до відома.

2. Роботу виконавчого комітету Костянтинівської сільської ради по додержання норм чинного законодавства на території Костянтинівської сільської ради та здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визнати задовільною.

3. Рекомендувати виконавчому комітету Костянтинівської сільської ради:

3.1. В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення виїзного засідання колегії райдержадміністрації, розробити та затвердити заходи на засіданні виконавчого комітету по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

3.2. Постійно контролювати та аналізувати надходження податків і зборів від платників податків на підвідомчій території в розрізі платників податків, вести облік надходжень від платників податків з метою виявлення податкового боргу та проводити відповідну роботу щодо його погашення.

3.3. Не приймати власні рішення щодо збільшення чисельності працівників та розглянути можливість зменшення видатків на їх утримання. Раціонально використовувати доведені кошторисні асигнування, здійснювати фінансування непершочергових видатків за умови стовідсоткового забезпечення видатків на оплату праці та спожиті енергоносії.

3.4. Передбачити в бюджеті сільської ради на 2015 рік кошти на проведення робіт із землеустрою, кадастру та охорони земель.

3.5. До 01.07.2015 встановити межі населених пунктів сільської ради в натурі (на місцевості).

3.6. Сприяти вирішенню питання щодо будівництва нових електроліній на нововідведених вулицях Хомука в селі Костянтинівка та Варшавській в селі Іванівка.

3.7. Забезпечити проведення земельних аукціонів по продажу вільних земельних ділянок та прав оренди на них.

3.8. З метою поліпшення стану надання побутових послуг населенню сільської ради, здійснювати роботу по залученню громадян до започаткування власної справи, в тому числі й шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

3.9. З метою забезпечення законності та правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на території Костянтинівської сільської ради, забезпечити належну роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті у відповідності до вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3.10. Посилити профілактичну роботу по попередженню правопорушень жителями сільської ради, зокрема, появи в громадських місцях у нетверезому стані, скоєння крадіжок майна, бійок, порушення правил благоустрою населених пунктів, тощо.

3.11. Систематично здійснювати контроль за станом утримання дітей у соціально-неблагополучних сім’ях, надавати членам таких сімей всебічну допомогу з метою подолання складних життєвих ситуацій.

3.12. Забезпечити активну участь місцевого спортивного клубу «Чайка» у районній спартакіаді серед сільських (селищних) спортивних клубів та колективів фізичної культури в змаганнях з настільного тенісу, пляжного волейболу, армрестлінгу, гирьового спорту, шахів, шашок, «Сімейні перегони».

3.13. Забезпечитивиконаннязаходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до кодексу цивільного захисту України.

3.14. Покращити стан ведення військового обліку, мобілізаційної готовності та роботи з призовниками на території сільської ради. 

3.15. Підготувати заклади комунальної власності сільської ради до роботи в осінньо-зимовий період 2014 - 2015 років.

4. Відділу освіти райдержадміністрації:

4.1. В межах фінансових можливостей вирішити питання щодо добудови шкільної майстерні в Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів та добудови спортивної зали в Орлівській загальноосвітній школі І ступеня.

4.2. В межах реальних фінансових ресурсів провести реконструкцію придбаного у власність територіальної громади адміністративного приміщення розформованого селянсько-фермерського господарства «Пролісок» під навчальний корпус для початкової ланки Костянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. 

4.3. Вирішити питання придбання шкільних меблів, спортивного інвентарю, необхідних навчальних приладів, хімічних реактивів та обладнання для проведення лабораторних та практичних робіт з хімії, фізики, біології для шкіл, розміщених на території Костянтинівської сільської ради.    

5. Відділу охорони здоров’я райдержадміністрації спільно з КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» Сарненської ради впродовж 2014 року:

5.1. Провести ремонт пічного опалення фельдшерсько-акушерського пункту села Іванівка.

5.2. Забезпечити проведення флюорографічного обстеження жителів Костянтинівської сільської ради.

6. Виконавцям про стан виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 01 січня 2015 року та 01 липня  2015 року.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Серпенінова Р.П.

 
 
 
Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                                  Я. Яковчук