Також дивіться новини на facebook.com

№ 283 від 29 серпня 2014 року "Про заходи щодо реалізації в районі державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 

29 серпня 2014 року                                                                                № 283

 
Про заходи щодо реалізації в районі
державної регуляторної політики
у сфері господарської діяльності
 
 

         На виконання Закону України «Про засади регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон), Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року № 308 «Про затвердження методик проведення впливу та відстеження результативності регуляторного акта»:

         1. Структурним підрозділам райдержадміністрації забезпечити безумовне виконання вимог Закону щодо дотримання прав громадян, суб’єктів господарювання, їх об’єднань, а також стосовно порядку планування, розроблення та аналізу результативності регуляторних актів у сфері господарської діяльності.

         2. Покласти на відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації повноваження щодо координації діяльності структурних підрозділів райдержадміністрації з питань реалізації в районі державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності згідно з вимогами статті 18 Закону.

         3.Юридичному сектору апарату райдержадміністрації забезпечувати юридичний супровід усіх нормативно-правових актів, які приймаються і спрямовані на правове регулювання господарських відносин між регуляторним органом та суб’єктами господарювання з поданням відповідного експертного висновку.

         4. Структурним підрозділам райдержадміністрації забезпечити щорічно до 01 грудня подання відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації пропозицій до плану підготовки райдержадміністрацією проектів регуляторних актів на наступний календарний рік.

         Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації забезпечити щорічно до 12 грудня розроблення та подання на затвердження даного плану проектів регуляторних актів, а також до 25 грудня його оприлюднення.

         5. Структурним підрозділам райдержадміністрації у випадку розроблення регуляторного акта, який не внесений до затвердження плану проектів регуляторних актів забезпечити подання відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації пропозицій щодо внесення необхідних змін до плану в десятиденний термін з дня початку підготовки проекту акта, але не пізніше дня його оприлюднення.

         6. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації у десятиденний термін після затвердження плану або внесення відповідних змін до нього забезпечити його оприлюднення на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації.

         7. Структурним підрозділам райдержадміністрації забезпечити:

         7.1. Проведення аналізу регуляторного впливу проектів регуляторних актів за Методикою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 р. № 308.

         7.2. Оприлюднення проектів регуляторних актів та аналізу їх регуляторного впливу в терміни і спосіб, передбачені статтями 9, 13, 14, 20 Закону.

         7.3. Погодження проектів регуляторних актів у секторі представництва у Рівненській області Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва відповідно до вимог статті 21 Закону.

         7.4. Оприлюднення прийнятих регуляторних актів в офіційних засобах масової інформації не пізніш ніж у десятиденний строк після їх державної реєстрації або прийняття та підписання у випадку, якщо ці регуляторні акти не підлягають державній реєстрації.

         7.5. Відстеження результативності прийнятих регуляторних актів за Методикою, затверджено. Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308. Підготовка звіту про відстеження результативності регуляторного акта здійснюється структурним підрозділом, який підготував даний акт.

         8. Затвердити районну робочу групу з перегляду регуляторних актів у складі згідно з додатком 1 та положення про районну робочу групу з перегляду регуляторних актів (додаток 2).

         9. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації забезпечити щорічно до 01 січня подання департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації інформації про здійснення в районі державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності відповідно до методики, затвердженої наказом Держкомпідприємництва України від 06.05.2004 року № 50 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо підготовки органами виконавчої влади інформації про здійснення ними державної регуляторної політики».

         10. Визнати такими, що втратили чинність розпорядження голови райдержадміністрації від  03.11.2008 № 544 «Про заходи щодо реалізації в районі державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та від 15.03.2011 № 125 «Про районну робочу групу з перегляду регуляторних актів»

         11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Голова райдержадміністрації                                        С. Євтушок
 



Додаток 1
до розпорядження
голови адміністрації

29 серпня 2014 року № 283

 
С К Л А Д

районної робочої групи з перегляду регуляторних актів

 
 
Яковчук

Ярослав Володимирович

 

- перший заступник голови райдержадміністрації, голова робочої групи

Савчук

Руслана Віталіївна

 
 

завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації, заступник голови робочої групи

 
Руденко
Мирослава Михайлівна

- головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації, секретар робочої групи

 
 

Члени робочої групи:

 
Голяка

Ігор Віталійович

- депутат районної ради, директор ТОВ «Північ-центр» (за згодою)

 

Меснікович

Ніна Петрівна

 

- начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації

Новак

Руслан Васильович

 

- виконуючий обов’язки начальника Сарненського районного управління юстиції (за згодою)

 
Пінчук

Федір Іванович

 

начальник відділу містобудування, архітектури та житлового комунального господарства райдержадміністрації

 
 
 
        
 
 
 
Керівник апарату адміністрації                                   В. Стельмах
 



Додаток 2
до розпорядження
голови адміністрації

29 серпня 2014 року № 283

П О Л О Ж Е Н Н Я

про районну робочу групу з перегляду регуляторних актів

 

         1. Районна робоча група з перегляду регуляторних актів (далі – група) є дорадчим органом при районній державній адміністрації і утворюється для аналізу пропозицій структурних підрозділів райдержадміністрації щодо перегляду регуляторних актів райдержадміністрації з метою їх приведення у відповідність із нормативно-правовими актами, що регулюють відносини у сфері державної регуляторної політики, а також пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку району.

         2. Група у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.

         3. Група розглядає пропозиції структурних підрозділів райдержадміністрації щодо необхідності перегляду регуляторних актів райдержадміністрації (на підставі звітів про відстеження результативності зазначених регуляторних актів, поданих даними структурними підрозділами на затвердження керівництву райдержадміністрації), а також готує за результатами розгляду відповідні висновки і пропозиції керівництву райдержадміністрації.

         4. Група має право:

         - вимагати від структурних підрозділів райдержадміністрації додаткову інформацію щодо регуляторних актів, які подані на розгляд групи;

         - залучати відповідальних працівників структурних підрозділів адміністрації для участі в аналізі звітів про відстеження результативності регуляторних актів.

         5. Організаційною формою роботи групи є засідання, яке скликається за рішенням голови групи, а в разі його відсутності – заступником голови групи.

         6. Засідання групи проводиться не рідше одного разу на квартал. Позачергові засідання скликаються за потребою.

         7. Засідання групи є правомочним, якщо в ньому беруть участь не менше половини членів групи.

         8. Участь у засіданні беруть члени групи, а в разі їх відсутності – уповноважені ними особи.

         9. Рішення групи приймається шляхом голосування простою більшістю голосів і оформляється протоколом, який підписує голова групи, у разі його відсутності – заступник голови групи.

         10. Контроль за виконанням рішень групи покладається на голову та секретаря групи.