Також дивіться новини на facebook.com

№ 292 від 05 вересня 2014 року "Про додержання норм чинного законодавства на території Вирівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Вирівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про міс"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
05  вересня  2014 року                                                                                          292
 

Про додержання норм чинного

законодавства на території Вирівської

сільської ради та роботу виконавчого

комітету Вирівської сільської ради по

здійсненню делегованих повноважень,

визначених Законом України «Про

місцеве самоврядування в Україні»

 

          Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року №339 «Про Порядок здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» та згідно плану розгляду питань на засіданнях колегії Сарненської райдержадміністрації, структурними підрозділами райдержадміністрації вивчено практику роботи виконавчого комітету Вирівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

         Перевіркою встановлено, що виконавчий комітет Вирівської сільської ради постійно працює над виконанням делегованих повноважень.  Завдання,  які були поставлені розпорядженням голови районної державної адміністрації від 21 квітня 2011 року № 210 «Про стан виконання делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчим комітетом Вирівської сільської ради, в основному виконані.

         Вживаються заходи щодо забезпечення виконання повноважень у сфері освіти, культури, молоді та спорту. Сільський виконавчий комітет періодично розглядає на своїх засіданнях питання виконання сільського бюджету, веде облік платників податків.

         За січень - липень 2014 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Вирівської сільської ради становить 100,3 відс., тобто при затвердженому плані на звітний період 3668,5 тис.грн. фактично надійшло 3681,2 тис.грн., або перевиконання складає 12,7 тис.грн.

         Разом з тим, виконавчий комітет Вирівської сільської ради не використовує в повній мірі повноваження, які делеговані Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».  Зокрема, вимагає покращення робота по аналізу виконання сільського бюджету за квартальні періоди, необхідно більше уваги приділяти питанням благоустрою та утримання в належному стані сміттєзвалища.

З огляду на зазначене, керуючись ст.13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Інформацію Вирівського сільського голови Солтиса Ю.П.  «Про роботу виконавчого комітету Вирівької сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»  взяти до відома.

 2. Роботу виконавчого комітету Вирівської сільської ради по додержання норм чинного законодавства на території Вирівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Вирівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визнати задовільною.

3. Рекомендувати виконавчому комітету Вирівської  сільської ради:

3.1. В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення виїзного засідання колегії райдержадміністрації на засіданні виконавчого комітету, розробити та затвердити заходи по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

3.2. Постійно аналізувати надходження податків і зборів від платників податків, вести облік надходжень в розрізі платників податків з метою виявлення податкового боргу та проводити відповідну роботу, спрямовану на  викриття схем ухилення від сплати платежів та фактів тіньового працевлаштування.

3.3.  До 01.03.2015 встановити межі населених пунктів сільської ради в натурі ( на місцевості).

3.4. Забезпечити проведення земельних аукціонів по продажу вільних земельних ділянок та прав оренди на них.

3.5. Забезпечити проведення рекультивації земельних ділянок, які порушені внаслідок  самовільного видобутку бурштину-сирцю.

3.6.  Посилити профілактичну роботу по попередженню правопорушень жителями сільської ради, зокрема,  появи в громадських місцях у нетверезому стані, скоєння крадіжок майна, бійок, порушення правил благоустрою населених пунктів, тощо.

          3.7. Систематично здійснювати контроль за станом утримання дітей у соціально-неблагополучних сім’ях, надавати членам таких сімей всебічну допомогу з метою подолання складних життєвих ситуацій.

         3.8. Вирішити питання щодо облаштування господарського питного водопостачання сіл Вири і Гранітне.

         3.9. Вжити комплекс заходів по організації надання побутових послуг населенню на території сільської ради.

         3.10. Забезпечити  виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до кодексу цивільного захисту України.

         3.11. Покращити стан ведення військового обліку, мобілізаційної готовності та роботи з призовниками на території сільської ради. 

         3.12. Забезпечити активну участь місцевого спортивного клубу «Промінь» у районній спартакіаді серед сільських (селищних) спортивних клубів та колективів фізичної культури з настільного тенісу, пляжного волейболу, армрестлінгу, гирьового спорту, шахів, шашок, змаганнях «Сімейні перегони».

         3.13. До 01.04.2015 завершити капітальний ремонт приміщення будинку культури села Вири.

          3.14. До 01.12.2014 провести ремонт павільйонів дошкільного навчального закладу «Віночок» в с. Гранітне. Обладнати майданчики на території закладу ігровими та спортивними спорудами.

         4. Відділу освіти Сарненської райдержадміністрації:

         4.1. Сприяти вирішенню питання щодо будівництва нової школи в селі Вири.

         4.2. Вирішити питання придбання шкільних меблів, спортивного інвентарю, необхідних навчальних приладів, хімічних реактивів та обладнання для проведення лабораторних та практичних робіт з хімії, фізики, біології для шкіл, розміщених на території Вирівської сільської ради.

         5. Начальнику Сарненського РВ УМВС України у Рівненській області спільно з виконавчим комітетом Вирівської сільської ради посилити профілактичну роботу по попередженню скоєння правопорушень на території сільської ради, зокрема, незаконного видобутку бурштину-сирцю.

         6. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 01 грудня 2014 та 01 квітня  2015 року.

         7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Серпенінова Р.П.

 
 

Голова   адміністрації                                                                         С.Євтушок