Також дивіться новини на facebook.com

№ 293 від 05 вересня 2014 року "Про дотримання на території району правил торгівлі та побутового обслуговування населення, законодавства про захист прав споживачів"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
 
05 вересня 2014 року                                                                                     № 293
 

Про дотримання на території району

правил торгівлі та побутового
обслуговування населення,

законодавства про захист прав споживачів

 
 

 На виконання статтей 16, 28 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, з метою здійснення державного контролю за додержанням правил торгівлі, побутового обслуговування:

1. Стан дотримання на території району правил торгівлі та побутового обслуговування населення, законодавства про захист прав споживачів вважати задовільним.

2. Інформацію головного спеціаліста відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації А.І.Маковецької «Про дотримання на території району правил торгівлі та побутового обслуговування населення, законодавства про захист прав споживачів» взяти до відома.

3. Начальнику управління ветеринарної медицини в Сарненському районі Запухляку І.М.:

3.1. Проводити заходи щодо посилення контролю за якістю продукції, яка реалізується та безумовного виконання суб’єктами господарювання, які здійснюють торгівельну діяльність, вимог чинного законодавства та ветеринарно-санітарних правил.

3.2. Забезпечити постійний контроль за наданням платних послуг лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках району щодо недопущення необґрунтованого підвищення тарифів за проведення експертизи.

3.3. Підвищити оперативність та якість послуг, які надають ветеринарні лабораторії та ветеринарні лікарі суб’єктам, які здійснюють торгівлю на ринках.

4. Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних, сільських рад:

4.1. Здійснювати постійний контроль за дотриманням правил благоустрою суб’єктами господарювання, які провадять торгівельну діяльність на підвідомчій території.

4.2. Забезпечити контроль за недопущенням реалізації швидкопсуючих продуктів харчування (м’ясопродуктів, риби та морепродуктів, кондитерських виробів) на виїзних ринках та в торгових закладах без холодильного обладнання.

4.3. Проводити спільну з правоохоронними органами роботу щодо заборони несанкціонованої, стихійної торгівлі на підвідомчій території.

4.4. Продовжити практику розгляду на засіданнях виконавчих комітетів рад питань про стан торгівельного обслуговування населення із заслуховуванням звітів керівників і власників торгівельних об’єктів.

4.5. Забезпечити встановлення за погодженням із власниками у всіх закладах торгівлі та ресторанного господарства графіків роботи.

4.6. Активізувати діяльність по залученню суб’єктів підприємницької діяльності до надання побутових послуг населенню на території ради та більш тісніше працювати і використовувати можливості Сарненського районного центру зайнятості.

4.7. Активізувати роботу з контролю за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності, вимог законодавства про захист прав споживачів щодо якості та безпеки продукції, правил торгівлі та надання послуг, надання споживачам необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію.

5. Керівникам ринків району:

5.1. Забезпечити утримання в належному санітарному стані територію ринків, проведення санітарних днів.

5.2. Забезпечити дотримання продавцями вимог Правил торгівлі на ринках, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України.

5.3. Контролювати наявність в суб’єктів господарювання дозвільних, реєстраційних документів, що надають право здійснювати торгівельну діяльність на ринках.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Я.Яковчука.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                 С.Євтушок