Також дивіться новини на facebook.com

№ 389 від 05 листопада 2014 року "Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-вересень 2014 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
05  листопада 2014 року                                                                              389
 

Про організаційно-кадрове забезпечення

повноважень органів виконавчої   влади

щодо роботи   галузей    господарського

комплексу      Сарненського   району   за

січень-вересень 2014 року

 
 

         Упродовж дев’яти місяців 2014 року робота Сарненської районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування була спрямована на вирішення наявних проблемних питань, координацію системної роботи по забезпеченню збереження позитивної динаміки економічного розвитку в більшості галузей господарського комплексу району, наповнення бюджетів усіх рівнів, стабільне функціонування системи охорони здоров’я, освіти, культури.

За основними видами промислової продукції нарощено виробництво хлібобулочних виробів на 0,6 відс., соків фруктових та овочевих на 2,4 відс., плит деревостружкових на 15,4 відс., пилених заготовок на 48,0 відс., гранул деревинних (пелетів) на 27,2 відс., товарів шкільних та канцелярських на 1,7 відс., овочів приготовлених з додаванням оцту в 2 рази.

Обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, послуг) у відпускних цінах за січень-серпень 2014 року склав 415,1 млн.грн., що становить 105,8 відс. до відповідного періоду минулого року.

Загальне виробництво валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств збільшилося на 1,8 відс., зерна на 56,0 відс., яєць на      12,9 відс.

 Загальний обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства за січень – червень 2014 року становив 219,8 млн. грн., що складає 121,8 відс. до відповідного періоду минулого року.

         Пасажирооборот за дев’ять місяців 2014 року становить 31,4 млн.пас.км, що в порівнянні з минулим роком складає 110,8 відс.

З початку року автомобільним транспортом перевезено 9,0 тис. тонн вантажів, що на 41,6 відс. більше відповідного періоду минулого року.

Будівельними організаціями району за січень-вересень 2014 року виконано робіт у фактичних цінах на суму 8,8 млн.грн., що на 7,4 відс. більше, порівняно із відповідним періодом минулого року.

            Надходження від єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 157,2 млн.грн. що на 1,7 відс. більше, порівняно із відповідним періодом минулого року.

         Середній розмір пенсії порівняно з 01.10.2013 зріс на 4,6 відс. і складає 1375,9 грн.

Середньомісячна заробітна плата, нарахована на одного працівника, за січень-червень 2014 року склала 2513,0 грн., що становить 100,2 відс. до відповідного періоду минулого року. 

         Разом з тим, у січні-вересні 2014 року спостерігався спад виробництва промислової продукції в натуральних показниках окремими підприємствами району. Зокрема, зменшено виробництво ковбасних виробів на 21,4 відс, оселедців та консервів з риби на 37,3 відс., щебеневої продукції на 7,3 відс, деревини уздовж розпиленої чи розколотої завтовшки 6 мм  на 12,4 відс., бруківки на 63,4 відс.

         Сільськогосподарськими підприємствами району зменшено виробництво молока на 16,2 відс., вирощування м’яса на 13,4 відс.

         До загального фонду бюджету району надійшло власних доходів                  на 1,7 відс. менше, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.10.2014 становив 11,41 млн.грн.

            Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування на 01.10.2014 складає 2,5 млн.грн. і порівняно з 01.01.2014 зросла на 14,8 тис.грн.

            Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-вересень 2014 року, з метою забезпечення позитивних тенденцій розвитку економіки та усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від ___ жовтня 2014 року №____ «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів області за січень-вересень 2014 року» :

 

1. Заступнику голови райдержадміністрації забезпечити належне організаційно-кадрове забезпечення діяльності центру з надання адміністративних послуг згідно з нормативними вимогами та виправити ситуацію в стислі строки.

2. Рекомендувати органам місцевого самоврядування району :

          2.1. Забезпечити виконання затверджених на 2014 рік планових показників доходів загального фонду місцевих бюджетів з урахуванням внесених змін.

 

         2.2. В межах повноважень, із залученням причетних осіб, вжити заходів щодо укладання додаткових угод до договорів оренди земель державної та комунальної власності у частині встановленого розміру орендної плати з урахуванням запровадження повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та зміни мінімального розміру орендної плати за землі державної і комунальної власності відповідно до пункту 27 Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

         2.3 Забезпечити контроль за діяльністю надрокористувачів на підпорядкованих територіях з метою збереження і раціонального використання природних сировинних ресурсів, а також недопущення втрат бюджету в результаті несанкціонованого (без наявності спеціального дозволу) видобутку корисних копалин.

         3.Фінансовому управлінню райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування до 15 листопада 2014 року провести поглиблений аналіз виконання планових завдань з власних доходів місцевих бюджетів за підсумками десяти місяців поточного року, а також реальних можливостей забезпечення виконання цих завдань до кінця 2014 року. У разі необхідності ініціювати внесення відповідних змін до зазначених бюджетів.

        4. Головним розпорядникам бюджетних коштів :

        4.1.Забезпечити своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату за спожиті енергоносії та комунальні послуги.

        4.2. Посилити контроль за економним споживанням енергоносіїв та забезпечити їх споживання в межах затверджених бюджетних призначень.

         4.3 Вжити додаткових заходів щодо недопущення росту дебіторської та кредиторської заборгованостей місцевих бюджетів.

        5. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації спільно

з керівниками підприємств, на яких допущено скорочення обсягів випуску промислової продукції за січень – вересень 2014 року, в межах повноважень вжити заходів щодо стабілізації ситуації на підприємствах та подальшого нарощування обсягів промислового виробництва.

        6. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

   6.1. З метою насичення споживчого ринку і задоволення потреб населення у продуктах харчування за доступними цінами активізувати проведення ярмаркових заходів за участю безпосередніх товаровиробників сільськогосподарської продукції.

        6.2. Спільно з керівниками сільськогосподарських підприємств вжити організаційних заходів щодо забезпечення своєчасного завершення комплексу осінньо-польових робіт та підготовки галузі тваринництва до роботи в осінньо-зимовий період 2014 - 2015 року;

       6.3. Спільно із виконавчими комітетами селищних та сільських рад під час підготовки статистичної звітності вжити заходів щодо забезпечення повноти обліку худоби та птиці, що утримується в господарствах населення.

       6.4. Сприяти залученню інвестицій у розвиток агропромислового комплексу, модернізацію та технічне переоснащення виробничих об’єктів.

        7. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації:

       7.1. Продовжувати координацію робіт щодо впровадження енергозберігаючих технологій у закладах бюджетної сфери та житлово-комунального господарства, використання альтернативних видів палива.

       7.2. Спільно з головними розпорядниками бюджетних коштів забезпечити своєчасне та у повному обсязі використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу та скорочення споживання природного газу шляхом модернізації теплогенеруючого обладнання у сфері теплопостачання відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2014 року  № 369 «Деякі питання соціально-економічного розвитку окремих територій у 2014 році».

       7.3.Забезпечити належне виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 27 червня 2014 року № 271 «Про забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків та завершення передачі об’єктів житлового фонду у власність територіальних громад області» в частині ініціювання розгляду питань про передачу у власність територіальних громад об’єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків і соціальної інфраструктури, які в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшли до статутних капіталів господарських товариств.            

         8. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

            8.1. Вжити вичерпних заходів щодо недопущення росту заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях району.

         8.2. Здійснювати видачу довідок про взяття на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції».

         9. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Рівненській області :

         9.1.Забезпечити виконання планових призначень з надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

         9.2.Вжити дієвих заходів щодо скорочення заборгованості суб’єктів господарювання до бюджетів усіх рівнів, а також недопущення росту заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

           9.3. Активізувати роботу щодо припинення суб’єктами господарювання права користування земельними ділянками за наявності підстав, установлених статтею 141 Земельного кодексу України, зокрема систематичної несплати земельного податку або орендної плати.

         10. Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі у повній мірі застосовувати передбачені законодавством контрольні, фіскальні та примусові заходи до боржників, які порушують порядок сплати страхових внесків.

            11 .Адміністратору з обслуговування центрунадання адміністративних послуг райдержадміністрації спільно з Сарненським районним управлінням юстиції у Рівненській області, Сарненським районним відділом управління Державної міграційної служби України в Рівненській області, управлінням Держземагентства у Сарненському районі вжити вичерпних заходів щодо виконання Закону України «Про адміністративні послуги» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» та забезпечити належну взаємодію центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації із суб’єктами надання адміністративних послуг, передбачених вищезазначеним розпорядженням Кабінету Міністрів України.

          Адміністратору з обслуговування центру наданняадміністративних послуг райдержадміністрації про хід виконання цього пункту інформувати облдержадміністрацію до 28 листопада та 26 грудня 2014 року.

 

         12. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

         13. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 12.08.2014 № 260 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за перше півріччя 2014 року».

         14. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника, заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
            Виконуючий обов’язки

         голови адміністрації                                                            Я.Яковчук