Також дивіться новини на facebook.com

№ 419 від 14 грудня 2014 року "Про додержання норм чинного законодавства на території Ремчицької сільської ради та роботу виконавчого комітету Ремчицької сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцев"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
                                                                                           

 14грудня 2014 року                                                                  419

 
Про додержання норм чинного
законодавства на території Ремчицької
сільської ради та роботу виконавчого
комітету Ремчицької сільської ради по
здійсненню делегованих повноважень,
визначених Законом України «Про
місцеве самоврядування в Україні»
                         

         Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року №339 «Про Порядок здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» та згідно плану розгляду питань на засіданнях колегії Сарненської райдержадміністрації, структурними підрозділами райдержадміністрації вивчено практику роботи виконавчого комітету Ремчицької сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

         Перевіркою встановлено, що виконавчий комітет Ремчицької сільської ради постійно працює над виконанням делегованих повноважень. Завдання, які були поставлені у розпорядженні голови районної державної адміністрації від 27 жовтня 2011 року № 530 «Про роботу виконавчого комітету Ремчицької сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» в основному виконані.

         За січень- жовтень 2014 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Ремчицької сільської ради становить 117,9 відс., тобто при затвердженому плані з урахуванням змін на звітний період 150,9 тис.грн. фактично надійшло 177,9 тис.грн., або перевиконання складає 27,0 тис.гривень. Виконання річного обсягу бюджету по власних доходах загального фонду становить 98,5 відсотка.

         Виконавчим комітетом Ремчицької сільської ради проводиться робота над виконанням заходів Програми соціально-економічного і культурного розвитку.

         Вживаються заходи щодо забезпечення виконання повноважень у сфері освіти, культури, молоді та спорту. Сільський виконавчий комітет періодично розглядає на своїх засіданнях питання виконання сільського бюджету, веде облік платників податків. Протягом року проводились перевірки закладів торгівлі щодо дотримання графіків роботи, недопущення продажу алкогольних, тютюнових виробів неповнолітнім, складено відповідні акти.

         На території Ремчицької сільської ради будівництво об’єктів різного призначення, в тому числі і індивідуальних житлових будинків, ведеться активними темпами. За 10 місяців 2014 року сільською радою розглянуто та задоволено 201 заяву для будівництва. В 2014 році оплачено роботи по реконструкції даху адмінприміщення сільської ради на суму 3642 грн., з бюджету розвитку сільської ради .

         В рамках програми ПРОООН придбано 2 піролізних котли,оплачено аванс підряднику на виконання робіт, роботу планують завершити до кінця 01 травня 2015 року.

         Протягом року проведено оплату за виготовлення Генеральних планів та планів зонування сіл Яринівка та Тріскині в сумі 17 616 грн. Відділом освіти райдержадміністрації для ремонту Ремчицької загальноосвітньої школи було виділено кошти в сумі – 153200 грн. та використовувались кошти батьківського фонду (1966 грн.). Відділом освіти райдержадміністрації для ремонту Тріскинської загальноосвітньої школи було виділено кошти для проведення ремонту в сумі 46000 грн. та використовувались кошти батьківського фонду в сумі 7000 грн. Відділом освіти райдержадміністрації для ремонту Яринівської загальноосвітньої школи було виділено кошти в сумі 6089 грн. та використовувались кошти батьківського фонду (4170 грн.).

         З метою підтримки належного санітарного стану в населених пунктах протягом року здійснювалось прибирання центральних вулиць населених пунктів від побутових відходів, вивезення сміття з контейнерів в селах сільської ради, скошування трави та бур’янів біля кладовищ в села Ремчиці та Тріскині, пам’ятника загиблим воїнам в селі Ремчиці та установ комунальної власності сільської ради. Жителями сіл Тріскині та Ремчиці проведено вирубування кущів на кладовищах цих населених пунктах, проведено ремонт пам’ятника загиблим воїнам в селі Ремчиці. За рахунок коштів субвенції з районного та обласного бюджетів проведено поточні та капітальні ремонти вулиці Новосільська в селі Ремчиці на суму 86351 грн., вулиці Перемоги в селі Яринівка на суму 1622600 грн., вулиця 40-річчя Перемоги в селі Тріскині на суму 7465 грн.

         З огляду на зазначене, керуючись ст.13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

         1.Інформацію Ремчицького сільського голови Доліда Л.В. «Про роботу виконавчого комітету Ремчицької сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» взяти до відома.

      2.Роботу виконавчого комітету Ремчицької сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні » визнати задовільною.

          3.Рекомендувати виконавчому комітету Ремчицької сільської ради :

        3.1 В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення виїзного засідання колегії райдержадміністрації на засіданні виконавчого комітету, розробити та затвердити заходи по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

      3.2 Постійно аналізувати надходження податків і зборів від платників податків, вести облік надходжень в розрізі платників податків з метою виявлення податкового боргу та проводити відповідну роботу, спрямовану на викриття схем ухилення від сплати платежів та фактів тіньового працевлаштування.

    3.3. Покращити роботу з аналізу звернень громадян щодо виявлення найбільш актуальних проблем та внесення пропозицій стосовно шляхів їх розв’язання.

     3.4. Забезпечити проведення природоохоронніх заходів щодо проведення обстеження грунтів.

         3.5   До 01 березня 2015 року встановити межі населених пунктів сільської ради в натурі ( на місцевості).

     3.6   Забезпечити вчасне виявлення сімей з дітьми, які перебувають у кризових або складних життєвих обставинах; надавати їм всебічну допомогу з метою запобігання вилученню дітей із сімейного оточення та виходу їх у стан безпритульності.

       3.7 Не рідше, ніж 1 раз на рік здійснювати контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою/піклуванням.

   3.8 Забезпечувати своєчасне (з 16 років) взяття дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, або на соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання до влаштування в сім’ї громадян, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    3.9 Проводити роз’яснювальну роботу щодо забезпечення виконання працівниками закладів торгівлі, ресторанного господарства вимог статті 15-3 „Обмеження щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів” Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

        3.10   Здійснювати контроль за реалізацією у торговій мережі лише товарів, забезпечених відповідними нормативними документами,що підтверджують їх якість та легальність походження.

         3.11   Забезпечити проведення заходів з благоустрою територій біля закладів торгівлі та громадського харчування, які знаходяться на території сільської ради.

   3.12 Брати активну участь у районній спартакіаді серед сільських (селищних) спортивних клубів та колективів фізичної культури з настільного тенісу, пляжного волейболу, армрестлінгу, гирьового спорту, шахів, шашок, у змаганнях «Сімейні перегони».

        3.13 Розглянути на засіданні виконкому питання подальшого працевлаштування незайнятого населення.

        3.14   Забезпечити виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до кодексу цивільного захисту України.

         3.15   Уточнити та розробити номенклатуру справ на 2015 рік та ввести в дію з 01 січня 2015 року   та упорядкувати документи постійного зберігання за 2012-2014 роки.

        3.16   Вживати заходи щодо :

         3.16.1 Удосконалення мережі бюджетних установ та упорядкування штатної чисельності працівників;

         3.16.2 Недопущення росту дебіторської та кредиторської заборгованостей;

         3.16.3 Скорочення неефективних видатків та спрямування вивільнених коштів на захищенні статті видатків;

         3.16.4 Відповідності фактичного споживання енергоносіїв визначеним лімітам та 100- відсотковому їх фінансуванню.

     3.17 До 01 вересня 2015 року завершити реконструкцію приміщення

дошкільного навчального закладу в селі Ремчиці та відкрити 2 дошкільні групи.

 3.18 Розробити додаткові заходи по благоустрою центральних вулиць населених пунктах сільської ради, передбачивши їх освітлення у вечірній час.

 3.19 З метою запобігання виникненню аварійних ситуацій на дорозі та створення сприятливих умов для пасажирів на автомобільній дорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів на ділянці 54 км. сприяти облаштуванню зупинки — посадкового майданчика до 01.07.2015 року.

        4. Відділу охорони здоров’я районної державної адміністрації:

        4.1 Впродовж 2015 року замінити вікна на веранді фельдшерсько-акушерського пункту села Тріскині та відремонтувати підлогу в установі.

Замінити вікна та вхідні двері фельдшерсько-акушерського пункту села Яринівка впродовж 2015 року.

 

        5.    Відділу освіти районної державної адміністрації:

        5.1 До 01 жовтня 2015 року замінитипокрівлі будівлі школи та прибудови , де розміщена спортивна зала та їдальня Ремчицької ЗОШ І-ІІІ ст.

        5.2 До 01 вересня 2015 забезпечити реконструкцію системи опалення та котельні Тріскинської ЗОШ І-ІІІ ст.  

        5.3   До 01 листопада 2015 замінити електропроводки по школі та придбання шкільних меблів (парти, столи в учительську) у Яринівській ЗОШ І-ІІІст.

 6. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 01 квітня 2015 та 01 січня 2016 років.

   7.    Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 27 жовтня 2011 року № 530 «Про роботу виконавчого комітету Ремчицької сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

       8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
 
 
 Виконуючий обов’язки

голови райдержадміністрації                                                           Я.Яковчук