Також дивіться новини на facebook.com

№ 36 від 29 січня 2015 року "Про хід виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі на 2014-2016 роки в 2014 році"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
29 січня 2015 року                                                                                                        № 36
                                                                                

Про хід виконання Програми

розвитку фізичної культури та спорту в            

Сарненському районі на 2014-2016 роки

в 2014 році
 

         На виконання Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, розпорядження голови облдержадміністрації від 05.12.2013 № 657 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Рівненській області на 2014-2016 роки» та з метою створення умов для реалізації в районі державної політики у сфері зміцнення здоров’я населення засобами фізичного виховання, фізичної культури та спорту, задоволення потреб у поліпшенні здоров’я, фізичного та духовного  розвитку населення, схвалено розпорядженням голови районної державної адміністрації від 16.12.2013 № 432 та затверджено рішенням сесії районної ради від 28.03.2014 №822 Програму розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі на 2014 – 2016 роки.

З метою забезпечення виконання Програми та створення сприятливих умов для розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, у районі зареєстровані 11 міських спортивних клубів та 21 сільський (селищний) спортивний клуб. З 21 сільського (селищного) спортивного клуба юридично зареєструвалися 16 клубів. Крім того, державну реєстрацію забезпечили спортивні федерації футболу, волейболу, баскетболу та шахів.

З метою підвищення рухової активності дітей та підлітків здійснені організаційно-практичні заходи щодо активізації позакласної роботи, охоплення їх фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою у загальноосвітніх навчальних закладах. Так, в 2014 фізкультурно-оздоровчою роботою в загальноосвітніх навчальних закладах  району охоплено 2848 учнів (135 секцій та гуртків), що становить 18,3 відсотків від загальної кількості школярів району (в 2013 році – 2820 учнів або 18,1 відсотків від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів району), при середньо обласному показнику – 23,8 відсотка.

Відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації проведено 70районних спортивно-масових заходів серед різних верств населення та забезпечено участь команд району у 75 обласних змаганнях, що на 5 відсотків більше ніж у 2013 році.

    Станом на 01 січня 2015 року в загальному рівень охоплення жителів району всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масовою роботи  становить 9,6відс. громадян району проти 9,5 відс. у відповідному періоді минулого року при середньообласному показнику – 9,0 відсотків.  

           З метою створення умов для реалізації в районі державної політики у сфері зміцнення здоров’я населення засобами фізичної культури та спорту:

         1. Інформацію начальника відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації Михайлицького В.О. про стан виконання районної Програми розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі на 2014-2016 роки в 2014 році взяти до відома.

2. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації, рекомендувати директорам Сарненського педагогічного коледжу Рівненського державного гуманітарного університету, вищого професійного училища № 22, державного професійно-технічного навчального закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» активізувати позакласну роботу, забезпечивши, починаючи з 01 вересня 2015 року, не нижче загальнодержавних показників рівень охоплення фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою учнів загальноосвітніх навчальних закладів (23,8 відсотки), професійно-технічних навчальних закладів (35 відсотків), студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації (47 відсотків).

            3. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації під час літньої оздоровчої кампанії 2015 року по можливості вирішити питання забезпечення путівками на оздоровлення дітей, які є переможцями та призерами обласних, Всеукраїнських та міжнародних змагань.

 4. Начальнику відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації забезпечити участь представників району в обласних та Всеукраїнських змаганнях згідно календарного плану спортивно-масових заходів у 2015 році.

 5. До 28 лютого 2015 року директору дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти райдержадміністрації та рекомендувати директору комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Всеукраїнського фізкультурно–спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України проаналізувати фаховий рівень, наявність спеціальної освіти тренерів та спортивні досягнення їх вихованців. Вжити заходів щодо забезпечення належної фахової підготовки тренерського складу дитячо-юнацьких спортивних шкіл та результативності підготовки вихованців.

6. Рекомендувати виконкомам міської, селищних та сільських рад розробити заходи щодо підвищення рівня охоплення населення спортивно-масовою роботою (не нижче загальнодержавних показників – 11,4 відсотка);

7. Рекомендувати виконкомам Немовицької, Карасинської, Люхчанської,  Селищенської, Тинненської сільських рад вирішити питання проведення державної реєстрації діючих спортивних клубів.

         8. Рекомендувати виконкому Сарненської міської ради, з метою залучення більшої кількості населення до занять фізичною культурою і спортом та створення умов для активного дозвілля молоді, розглянути можливість відкриття міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

9. Рекомендувати виконкомам Кам’яне-Случанської, Карасинської та Кузьмівської сільських рад створити футбольні команди та забезпечити їх участь у чемпіонаті району з футболу сезону 2015 року. 

10. Рекомендувати виконкомам Кам’яне-Случанської, Кузьмівської, Ремчицької, Стрільської, Тутовицької сільських рад створити волейбольні команди та взяти участь у чемпіонаті району з волейболу сезону 2015-2016 років.

11. Рекомендувати голові районної організації Всеукраїнського фізкультурно–спортивного товариства “Колос” агропромислового комплексу України ініціювати створення нових колективів фізичної культури на підприємствах, організаціях, установах з метою охоплення фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою працівників.

           12. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації до 01 жовтня 2015 року.

           13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Р.Серпенінова.

          
 
 
Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                         Я.Яковчук  

 
Інформація 

«Про стан виконання Програми розвитку фізичної культури

та спорту в Сарненському районі на 2014 – 2016 роки в 2014 році»

 

На виконання Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, розпорядження голови облдержадміністрації від 05.12.2013 № 657 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Рівненській області на 2014-2016 роки» та з метою створення умов для реалізації в районі державної політики у сфері зміцнення здоров’я населення засобами фізичного виховання, фізичної культури та спорту, задоволення потреб у поліпшенні здоров’я, фізичного та духовного  розвитку населення, схвалено розпорядженням голови районної державної адміністрації від 16.12.2013 № 432 та затверджено рішенням сесії районної ради від 28.03.2014 №822 Програму розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі на 2014 – 2016 роки.

На реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі у 2014 році в районному бюджеті були затверджені видатки в сумі 275,0 тис.грн. (у 2013 році – 240,0 тис.грн.), з них на федерацію футболу – 20,0 тис.грн., федерацію волейболу – 10,0 тис.грн., федерацію баскетболу - 10,0 тис.грн., федерацію шахів – 5,0 тис.грн., ФК «Маяк» -               220,0 тис.грн., відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації – 10,0 тис.грн.  

З метою забезпечення виконання Програми та створення сприятливих умов для розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, у районі зареєстровані 11 міських спортивних клубів та 21 сільський (селищний) спортивний клуб. З 21 сільського (селищного) спортивного клубу юридично зареєструвалися 16. Крім того, державну реєстрацію забезпечили спортивні федерації футболу, волейболу, баскетболу та шахів.

Станом на 01 січня 2015 року в загальному рівень охоплення жителів району всіма видами фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботи становить 9,6відсотків громадян району проти 9,5 відсотків у відповідному періоді минулого року, при середньообласному показнику – 9,0 відсотків. 

В районі діє підлітковий клуб «Юність» м. Сарни, в якому займається 310 дітей та підлітків, з них 70 дітей відвідують спортивні гуртки: шашок, шахів, настільного тенісу та волейболу.  

Для підтримки та розвитку паралімпійського та дефлімпійського руху в         м. Сарни діє фізкультурно-спортивний клуб інвалідів «Повір у себе». У фізкультурно-спортивному клубі «Повір у себе» займається 70 чоловік, які відвідують секції: настільного тенісу, більярду, шахів, шашок, легкої атлетики, волейболу, пауерліфтингу та стрільби з лука.  

З метою підвищення рухової активності дітей та підлітків здійснені організаційно-практичні заходи щодо введення третього уроку з фізичної культури і спорту на тиждень до навчальних планів загальноосвітніх закладів. Так в 2014 році у всіх 54 загальноосвітніх навчальних закладах району введено три уроки фізичної культури на тиждень (795 класів) та охоплено 12257 учнів або 78,6 відсотків (в 2013 році - 11008 учнів або 70,0 відсотків).

Відділом освіти райдержадміністрації проводиться робота, спрямована на створення спортивних класів в ЗОШ району, навчальні плани яких передбачають 5 годин фізичної культури на тиждень. На даний час створено три спортивні класи (у Коростській та Ясногірській – 2 класи).

З метою підвищення рухової активності дітей та підлітків здійснені організаційно-практичні заходи щодо активізації позакласної роботи, охоплення їх фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою у загальноосвітніх навчальних закладах. Так, в 2014 році фізкультурно-оздоровчою роботою в загальноосвітніх навчальних закладах  району охоплено 2848 учнів (135 секцій та гуртків), що становить 18,3 відсотків від загальної кількості школярів району (в 2013 році – 2820 учнів або 18,1 відсотків від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів району), при середньообласному показнику – 23,8 відсотка.

У 2014-2015 навчальному році в 42 дошкільних навчальних закладах працюють 15 інструкторів з фізичної культури (в 2013-2015 навчальному році –  15 інструкторів), заняття з фізичної культури відвідує 3271 дитина. Функціонує  15 гуртків спортивного спрямування в дошкільних закладах району, якими охоплено 208 дітей (в 2013 році – 196 дітей), що займаються всіма видами фізкультурно-оздовчої роботою.

   У 2014-2015 навчальному році в двох професійно-технічних навчальних закладах району (вище професійне училище № 22 та ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей») відвідують уроки фізичної культури 1667 учнів, з них 487 учнів залучені до фізкультурно-оздоровчої роботи або 29,2 відсотків (у 2013-2014 навчальному році - 1633 учнів, з них 467 учнів були залучені до фізкультурно-оздоровчої роботи або 28,5 відсотків). (Середньообласний показник становить 35 %).

У 2014-2015 навчальному році у Сарненському педагогічному коледжі відвідують уроки фізичної культури 557 студентів, з них 165 студентів залучені до фізкультурно-оздоровчої роботи або 29,6 відсотків (у 2013-2014 навчальному році навчався 570 студентів, з них 154 студентів були залучені до фізкультурно-оздоровчої роботи або 27,0 відсотків). (Середньообласний показник - 47 відсотків).

У 2014-2015 навчальному році в навчальних закладах району працює 95 вчителів фізичної культури, із них 72 за спеціальною фізкультурною освітою         ІІІ-ІV рівня акредитації і 11 – І-ІІ рівня акредитації (у 2013-2014 навчальному році – 92 вчителів, із них 68 за спеціальною фізкультурною освітою ІІІ-ІV рівня акредитації і 11 – І-ІІ рівня акредитації).

З метою забезпечення проведення в районі фізкультурно - оздоровчих, спортивно - масових заходів та участі представників району в обласних та Всеукраїнських змаганнях, щорічно відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації розробляється календарний план спортивно-масових заходів. На його виконання у районному бюджеті на 2014 рік затверджено  127,0 тис.грн. та профінансовано – 121,4 тис.грн. (у 2013 році затверджено та профінансовано видатки в сумі 122,7 тис.грн.).  

Щорічно відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації спільно з відділом освіти райдержадміністрації, дитячо-юнацькими спортивними школами, районними федераціями проводять спортивні змагання. Впродовж 2014 року проведено понад 70 районних спортивно-масових заходів серед різних верств населення з футболу, міні-футболу, волейболу, пляжного волейболу, баскетболу, стрітболу, боксу, кікбоксингу, важкої та легкої атлетики, шахів, шашок, дартсу, настільного тенісу, боротьби греко-римської та вільної, дзюдо, «Веселі старти», «Сімейні перегони» та забезпечено участь команд району на 75 обласних змаганнях, що на 5 відсотків більше ніж у 2013 році.

Наймасовішими в районі є змагання з футболу. З квітня по листопад 2014 року проведено чемпіонат Сарненського району з футболу в двох лігах. В чемпіонаті прийняли участь 23 команди (у 2013 році – 22 команди). В першій лізі змагалися 14 команд, які згідно календаря ігор зіграли 26 турів. Перше місце посів ФК «Колос» (с. Кричильськ), друге місце - ФК «Колос»                        (с. Стрільськ), третє – «Горинь» (с.Тутовичі). В дугій лізі змагалися 9 команд. Чемпіоном став ФК «Арсенал» (с. Селище), друге місце виборов ФК «Фаворит» м.Сарни, третю сходинку посів ФК «Горинь» с.Ремчиці.

Проведено одинадцятий чемпіонат Сарненського району з волейболу сезону 2013-2014 років. В чемпіонаті приймали участь 18 команд, з них 15 команд з сільської місцевості. З листопада 2014 року стартував ХІІ чемпіонат Сарненського району з волейболу сезону 2014-2015 років. В чемпіонаті також приймають участь 18 команд.

Проведено четвертий чемпіонат Сарненського району з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2013-2014 років, у якому змагалося 7 команд. З жовтня 2014 року розпочався п’ятий чемпіонат Сарненського району з баскетболу сезону 2014-2015 років, у якому бере участь 8 команд.

У навчальному 2013 - 2014 році проведено ХV районну Спартакіаду школярів Сарненщини серед загальноосвітніх шкіл І-ІІ ст. (22 школи) та І-ІІІ ст. (24 школи) з футболу, баскетболу, волейболу, легкої атлетики, легкоатлетичного кросу, шахів, шашок та «Старти надій». В загальнокомандному заліку серед загальноосвітніх шкіл І-ІІ ст. перемогу здобули школярі с. Мале Вербче, школярі с.Корост перемогли серед загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст.

У навчальному 2014 – 2015 році проходить ХVІ районна Спартакіада школярів Сарненщини. Упродовж вересня-жовтня 2014 року проведені зональні та фінальні змагання з футболу та легкої атлетики серед загальноосвітніх шкіл І-ІІ ст. та І-ІІІ ст.  

Крім того, у 2014 році відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації проведено третю Спартакіаду серед восьми навчальних закладів м.Сарни з 14 видів спорту. В загальнокомандному заліку третій рік поспіль переміг педагогічний коледж.          

          Упродовж 2014 року в ІІІ етапи проведена обласна спортивна гра «Сімейні перегони» до яких відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації було залучено біля 40 сімей району.

          Крім того, відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації спільно з районною організацією ВФСТ «Колос», федераціями волейболу, футболу, баскетболу та шахів щорічно упродовж року проводиться районна спартакіада серед спортивних клубів та колективів фізичної культури з 17 видів спорту, що культивуються на територіях рад району, в яких прийняли участь понад 2000 сільських спортсменів. За підсумками 2014 року перше місце посів СК «Олімп» (Сарненська міська рада), ІІ м. – СК «Сокіл» (Немовицька сільська рада), ІІІ м.- СК «Гарт» (Великовербченська сільська рада).

          З метою активізації фізкультурно-спортивного руху в сільській місцевості, визначення населених пунктів, де така робота організована найкраще та поширення їх досвіду в межах району та області, прискорення процесу реформування спортивного руху в сільській місцевості, відділом у справах молоді і спорту спільно з районною організацією ВФСТ «Колос»            проведено районний конкурс «Краще спортивне село». За підсумками 2014 року в І категорії сіл (до 750 чоловік) переможцем визначено с. Катеринівка (Немовицька сільська рада), в ІІ категорії сіл (до 1500 чоловік) - с. Мале Вербче (Коростська сільська рада), в ІІІ категорії сіл (понад 1500 чоловік) - с. Велике Вербче (Великовербченська сільська рада).

Пріоритетним напрямком є залучення людей з обмеженими можливотями до занять фізичною культурою і спортом. У ФСК "Повір у себе" займається 70 осіб. Так упродовж 2014 року вихованці ФСК інвалідів “Повір у себе” прийняли участь в обласних змаганнях з пауерліфтингу, настільного тенісу, кульової стрільби, шахів та в Спартакіаді до Дня фізичної культури і спорту серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, з вадами зору та слуху. Збірна команда району виборола п’ять золотих, дев’ять срібних та шість бронзових медалей. Крім того, Геч Андрій виконав кандидата в майстри спорту України з пауерліфтингу.   

         В 2014 році не було допущено ліквідації чи перепрофілювання фізкультурно-спортивних споруд. В електронному вигляді створено єдиний реєстр спортивних споруд. Станом на 1 січня 2015 року в районі наявні 313 споруд, а саме: 1 – стадіон з трибунами понад 1500 місць, 2 – футбольних майданчика із синтетичним покриттям; 160 – спортивних майданчиків, 43 – гімнастичних містечок, 32 – футбольних полів, 34 – спортивних залів не менше 162 кв.м, 31 – приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять; 12 – стрілецьких тирів.

У 2014 році відбувся було побудовано волейбольний і футбольний майданчики. В рамках проведення в районі Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх-спільна турбота» та з метою покращення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення було відремонтовано понад 60 спортивних майданчиків. Крім того, для покращення умов щодо проведення змагань виконкомами сільських, селищних рад було упорядковано футбольні поля. 

В Сарненському районі функціонують дві ДЮСШ: комплексна ДЮСШ “Колос” та ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації, які з кожним роком  розширюють структуру спортивно-масової роботи.

У 2014-2015 навчальному році відвідують секції ДЮСШ відділу освіти 802 дітей з якими займається 30 тренерів-викладачів (2013-2014 навчальному році - 867 дітей та 28 тренерів), з них штатних – 13 працівників (2014 рік – 13).     

У 2014-2015 навчальному році відвідують секції КДЮСШ «Колос» 1190 дітей, з якими займається 37 тренерів-викладачів (2013-2014 навчальному році - 1190 дитина та 35 тренерів), з них штатних – 19 працівників (2014 рік – 17).  

В ДЮСШ відділу освіти функціонують відділення з баскетболу, дзюдо, боротьби вільної та греко-римської, легкої атлетики, боксу в 15 населених пунктах району. В ДЮСШ функціонують відділення з футболу, волейболу, важкої атлетики, настільного тенісу та гирьового спорту у 17 населених пунктах району. У 2014 році було відкрито філії відділення з гирьового спорту у с.Бутейки та Велике Вербче.

Отож, в 2014-2015 навчальному році у двох ДЮСШ займається 1992 дитини, що становить 12,8 відсотків охоплення учнів заняттями в ДЮСШ (в 2013-2014 навчальному році в двох ДЮСШ займалося 2071 дітей, що становить 13,3 відсотків охоплення учнів заняттями в ДЮСШ). Середньообласний показник 14,2 відсотки.

У 2014 році 5 вихованців ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації виконали норматив кандидата у майстри спорту України з вільної боротьби та 13 перших спортивних розрядів з греко-римської та вільної боротьби.     

Відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації проводиться робота щодо охоплення населення району фізкультурно - оздоровчою та спортивно-масовою роботою. Проведено нараду з питань фізичної культури та спорту по підсумках роботи галузі фізичної культури і спорту в Сарненському районі за 2013 рік. На нараді за високі досягнення у спорті за 2013 рік відзначено 5 кращих спортсменів, 5 тренерів та 5 спортивних клубів Сарненського району.

В рамках Олімпійського тижня та до Дня фізичної культури проведено відкриті уроки з фізичної культури у всіх 54 загальноосвітніх навчальних закладах району. Були проведенні спортивні змагання, рухливі ігри, показові виступи з видів спорту, вікторини. У заходах взяли участь понад 9000 дітей. У м.Сарни відбувся легкоатлетичний забіг від педагогічного коледжу до центральної площі. Після забігу на центральній площі відбулося нагородження кращих 16 спортсменів, тренерів і ветеранів спорту подарунками та почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради, грамотами міської ради.

 У 2014 році найкращих результатів спортсмени та команди району досягнули у таких змаганнях:

-         у м. Кемер (Туреччина) на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору, вихованець ФСК “Повір у себе” Роман Набухотний посів перше місце у жимі лежачі та третє в триборстві.

-         на чемпіонаті України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 1997-1998 р.н. троє наших вихованок ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації стали срібними призерами, а саме: Левчун Ольга, Мартинюк Любов та Каменєва Катерина; крім того, на чемпіонату світу з вільної боротьби серед дівчат 1997-1998 р.н. Каменєва Катерина посіла 7 місце;

-         Каменєва Катерина посіла ІІІ місце на чемпіонаті України з боротьби сумо серед дорослих;

-         на чемпіонаті України з боротьби вільної серед юнаків та дівчат 1999-2000 р.н., вихованки ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації Кушнір Влада виборола І місце та ІІІ місце Прокопович Катерина;

-         вихованка ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації Тичина Людмила посіла друге місце у кубку України серед жінок;

-         на зональних змаганнях чемпіонату України (західна зона) з греко-римської боротьби серед юнаків 1999-2000 р.н. збірна команда району виборола чотири нагороди, а саме: Кравчук Антон і Марковець Іван посіли другі місця, Супронець Артем і Басич Микола-3 місця;

-         БК «Будсервіс» став бронзовим призером чемпіонату України серед команд І ліги сезону 2013-2014 років та чемпіонату асоціації західного регіону України з баскетболу сезону 2013-2014 років (тренер Іван Бартош);

-         Захарчук Леся, тренер ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації, в складі збірної області на чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів в естафеті 4 х 100 метрів стала бронзовим призером;

-         на чемпіонаті України з легкоатлетичного двоборства (біг 800м. та 1500м.) серед юнаків та дівчат 1999-2000 р.н. Сірий Микола став чемпіоном;

-         Макаренко Іван, тренер комплексної ДЮСШ «Колос» посів друге місце на чемпіонаті України з гирьового спорту серед чоловіків у ваговій категорії до 73 кг.; став переможцем на етапі кубку України у поштовху довгим циклом та виборов друге місце у двоборстві;

-         футбольний клуб «Маяк» м.Сарни виборов друге місце у першому чемпіонаті України з футболу серед ветеранів «55+»; у чемпіонаті Рівненської області серед чоловічих та юнацьких команд виборов срібні нагороди. Крім того, дорослі ще на останок виграли суперкубок області.

-         збірна команда Сарненського району в підсумку посіла ІІІ місце у Х чемпіонаті Рівненської області з волейболу серед чоловіків-ветеранів «40+» сезону 2013-2014 років;

-         вперше збірна команда Сарненського району в підсумку посіла ІІ місце у VІІ чемпіонаті Рівненської області з волейболу серед чоловіків сезону 2013-2014 років;

-         вперше збірна команда Сарненського району в підсумку посіла І місце у VІІ чемпіонаті Рівненської області з волейболу серед жінок сезону 2013-2014 років;

-         І місце в загальнокомандному заліку щодо проведення та участі району в заходах комунального закладу обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за 2014 рік;

-         ІІ місце в загальнокомандному заліку обласних сільських іграх Рівненщини;

-         ІІІ місце о обласній Спартакіаді серед державних службовців;

-         ІІІ місце в командному чемпіонаті Рівненської області з настільного тенісу серед дорослих;

-         на міжнародних змаганнях у Польщі та Білорусь спортсмени Сарненського району понад 20 разів ставали чемпіонами та призерами з боротьби греко-римської та вільної.

-         на обласних змаганнях команди та спортсмени Сарненського району понад 100 разів ставали чемпіонами та призерами з легкої атлетики, боротьби греко-римської та вільної, дзюдо, боксу, стрільби з лука, волейболу, баскетболу, футболу, міні-футболу, пауерліфтингу, важкої атлетики, настільного тенісу, шахів та шашок.

Обов’язковим також є залучення журналістів району до участі у         змаганнях, з метою висвітлення спортивно – масових заходів в засобах масової інформації. У районній газеті «Сарненські новини» відновлена рубрика «Афіша вихідного дня» та щомісяця виходить сторінка «Стадіон».

    
 
 

Начальник відділу у справах

молоді і спорту райдержадміністрації                                         В.Михайлицький