Також дивіться новини на facebook.com

№ 156 від 29 квітня 2015 року "Про план районних заходів із підготовки та відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 

29 квітня 2015 року                                                                                           № 156

                                                                                                                  

 
 

Про план районних заходів із підготовки та відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни

 
 

На виконання Указу Президента України від 24 березня 2015 року          № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15.04.2015 № 180 «Про план обласних заходів із підготовки та відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України:

 
 

1. Затвердити план районних заходів із підготовки та відзначення у     2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни (далі – план заходів) згідно з додатком.

2. Виконавцям інформувати сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації про хід виконання заходів до 11 травня та 02 вересня 2015 року.

3. Сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації узагальнену інформацію подати управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації до 12 травня та 03 вересня 2015 року.

4. Визначити таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 13.08.2013 № 277 «Про підготовку і відзначення в районі 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні 1941 – 1945 років».

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керівника апарату райдержадміністрації В. М. Стельмаха.

 
 
 

Виконуючий обов’язки

голови адміністрації                                                                                   Я. Яковчук

 
                                            Додаток
              до розпорядження голови      
                     райдержадміністрації
                            29.04.2015 № 156  
 
 
План районних заходів
із підготовки та відзначення у 2015 році
70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі
та 70-ї річниці завершення Другої світової війни

1. Забезпечити підготовку та проведення в населених пунктах урочистостей та меморіальних заходів, присвячених пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни, у тому числі:

8 і 9 травня 2015 року – заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги;

2 вересня 2015 року – заходів, присвячених 70-й річниці завершення Другої світової війни.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

8 – 9 травня, 2 вересня 2015 року.

 

2. Забезпечити в установленому порядку участь ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників Вітчизни – учасників антитерористичної операції, їх громадських об’єднань у заходах, присвячених пам’ятним датам історичних подій Другої світової війни.

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

8 – 9 травня, 2 вересня 2015 року.

 

3. Забезпечити проведення щорічного медичного обстеження і диспансеризації ветеранів війни, насамперед учасників бойових дій та інвалідів війни з їх числа, а також учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) воїнів, дітей війни.

 
 

Відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Постійно.
 

4. Провести додаткові обстеження матеріальних та соціально-побутових потреб учасників бойових дій та інвалідів війни з їх числа, а також учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, сімей загиблих (померлих) воїнів, дітей війни.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Постійно.
 

5. Ужити заходів для проведення ремонту житлових будинків і квартир учасників бойових дій та інвалідів війни.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Постійно.
 

6. Розглянути питання щодо забезпечення фінансування заходів із підготовки та відзначення пам’ятних дат історичних подій Другої світової війни.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2015 року.

 

7. Організувати відвідування ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, сімей загиблих (померлих) воїнів, дітей війни, які перебувають у госпіталях, лікарнях та інших лікувально-профілактичних закладах.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Постійно.

8. Сприяти в установленому порядку розвитку волонтерського руху, діяльності громадських об’єднань і релігійних організацій, що надають допомогу та підтримку ветеранам війни, учасникам українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертвам нацистських переслідувань, сім’ям загиблих (померлих) воїнів, дітям війни, а також поширенню благодійництва та шефства підприємств і організацій, підприємців над закладами охорони здоров’я та соціального захисту населення, які забезпечують обслуговування ветеранів війни.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, сектор інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Постійно.
 
9. Провести:

у навчальних закладах тематичні науково-практичні конференції, семінари, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі, ролі Українського народу у Другій світовій війні.

Відділ освіти райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Травень, вересень 2015 року.

 

у загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладах району тематичні уроки, лекції, бесіди, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни, за участю ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Травень, вересень 2015 року.

 

10. Активізувати роботу, спрямовану на формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2015 року.

 

11. Організувати виставки творів мистецтв, фотографій та плакатів воєнних років, документів та архівних матеріалів у музеях, мемуарної та історичної літератури в бібліотеках, проведення творчих зустрічей.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, архівний відділ райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2015 року.

 

12. Ужити додаткових заходів щодо увічнення пам’яті про полеглих співвітчизників, збереження та підтримання в належному стані меморіалів, пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань загиблих.

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2015 року.

 

13. Забезпечити у місцях проведення заходів із відзначення пам’ятних дат історичних подій Другої світової війни:

охорону громадського порядку та дотримання вимог з безпеки дорожнього руху.

Сарненський РВ УМВС України в Рівненській області;

 

медичне супроводження учасників заходів та належний санітарно-епідеміологічний нагляд.

Відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, Сарненське міжрайонне Управління Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області.

Постійно.
 
 
 
 
 
 
 
 

14. Сприяти широкому висвітленню у засобах масової інформації заходів з підготовки і відзначення пам’ятних дат історичних подій Другої світової війни, актуальних питань життя ветеранів, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, спогадів учасників та очевидців подій Другої світової війни.

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, редакція газети «Сарненські новини», ТРК «Полісся»   

                                                Упродовж 2015 року.

 
 
 
Керівник апарату
адміністрації                                                                                              В.Стельмах
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Перелік

 органів місцевого самоврядування, установ та організацій, яким надіслано розпорядження голови райдержадміністрації від 29 квітня 2015 року № 156

№ пп
Кому надіслано
К-сть прим.
№ пп
Кому надіслано
К-сть прим.
1.
Яковчук Я. В.
 
39.
Рай від.статистики
 
2.
Серпенінов Р. П.
 
40.
Управління юстиції
 
3.
-
 
41.
ОДПІ
 
4.
Стельмах В.М.
 
42.
Держ.екол.інспекція
 
5.
Загальний відділ
 
 
 
 
6.
Сектор контролю
 
 
       Р А Д И
 
7.
Організаційний відділ
 
43.
Сарненська міська
1
8.
Сектор кадрової роботи
 
44.
Клесівська селищна
1
9.
Відділ фін.госп.забезп.
 
45.
Степанська селищна
1
10.
Юридичний відділ
 
46.
В.Вербченська сільська
1
11.
Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю
1
47.
Вирівська сільська
1
12.
Сектор ОМ та РСР
 
48.
Зносицька сільська
1
13.
Відділ економічного розвитку і торгівлі
 
49.
К.Случанська сільська
1
14.
Відділ інфраструктури та ЦЗН
1
50.
Карасинська сільська
1
15.
Відділ містоб. та ЖКГ
1
51.
Карпилівська сільська
1
16.
Відділ у справах молоді і спорту
1
52.
Коростська сільська
1
17.
Відділ охорони здоров’я
1
53.
Костянтинівська сільська
1
18.
Служба у справах дітей
 
54.
Кричильська сільська
1
55.
Кузьмівська сільська
1
19.
Архівний відділ
1
56.
Любиковицька сільська
1
20.
Інсп.держ.арх..контр.
 
57.
Люхчанська сільська
1
21.
РЦ ССДМ
 
58.
Немовицька сільська
1
22.
Державний реєстратор
 
59.
Ремчицька сільська
1
23.
Фінансове управління
 
60.
Селищанська сільська
1
24.
Упр.праці та соц.захисту
1
61.
Стрільська сільська
1
25.
Упр.агропромисл.розвитку
 
62.
Тинненська сільська
1
26.
Відділ освіти
1
63.
Тутовицька сільська
1
27.
Відділ культури і туризму
1
64.
Чудельська сільська
1
28.
Рай СЕС
 
65.
Міжрайонний відділ з контролю за використанням та охороною земель
 
29.
Районний ЦЗ
 
66.
Районна рада
 
30.
КРВ
 
67.
ТРК «Полісся»
1
31.
РВ УМВС
1
68.
Газета «Сарненські новини»
1
32.
РВ ГУ МНС
 
69.
Військова частина А-0153
 
33.
Відділ земельних ресур.
 
70.

Сарненське міжрайонне Управління Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській області

1
34.
Райвідділ ПФ
 
71.
Сарненський військовий комісаріат
 
35.
ЦРЛ
 
72.
 
 
36.
Упр.Держказначейства
 
73.
 
 
 
Всього примірників – 35 (тридцять п’ять) _______________ І. Шокот