Також дивіться новини на facebook.com

№ 149 від 27 квітня 2015 року "Про організацію роботи з надання населенню житлових субсидій за удосконаленим порядком у Сарненському районі"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

 

 

 голови районної державної адміністрації                                                                         

 

27 квітня 2015 року                                                                                   149

 
Про організацію роботи з надання
населенню житлових субсидій
за удосконаленим порядком у
Сарненському районі
 

Керуючись статтями 6,13,41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від                         28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» та з метою забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги:

         1. Затвердити план заходів щодо організації роботи з надання населенню житлових субсидій за удосконаленим порядком у Сарненському районі (далі – план заходів) згідно з додатком.

         2. Виконавцям:

забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням;

інформацію про хід виконання розпорядження подавати управлінню праці та  соціального захисту населення райдержадміністрації щомісяця до      01 числа наступного періоду;

3.Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації інформацію про стан виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 09.04.2015 № 175 «Про організацію роботи з надання населенню житлових субсидій за удосконаленим порядком» подавати департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації щомісяця до 05 числа наступного періоду.

         4.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації згідно розподілу функціональних повноважень.

 
 
Виконуючий  обов’язки
голови адміністрації                                                                        Я.Яковчук
 
 

                                                       Додаток до

                                                                  розпорядження голови

                                                                  райдержадміністрації

                                                                  27 квітня 2015 року № 149            

 

П Л А Н

заходів щодо організації роботи з надання населенню

житлових субсидій за удосконаленим порядком

 

1. Забезпечити виготовлення підприємствами, що на       надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, бланків заяви про призначення житлової субсидії (далі-заява), декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (далі- декларація), інструкції щодо порядку заповнення заяви та декларації, листівок-повідомлень і доставку їх споживачам.

Сарненський район електричних мереж ПАТ «Рівнеобленерго», Сарненське управління експлуатації газового господарства, комунальне підприємство «Сарнитеплосервіс», виконавчі комітети міської, селищних сільських рад.

Перший етап - квітень 2015 року;
Другий етап - до 01 листопада 2015 року.
 

2. Забезпечити проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо удосконалення порядку надання житлових субсидій шляхом:

1) організації медіа-заходів (прес-конференцій, брифінгів, інтерв’ю місцевим засобам масової інформації) із залученням керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчих комітетів міської, сільських, селищних рад, підприємств, що надають житлово-комунальні послуги.         

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищних сільських рад, організації – надавачі житлово-комунальних послуг.

Перший етап - до 01 червня 2015 року;
Другий етап- постійно.
 

2) розміщення інформаційних матеріалів, бланків заяв та декларацій, інструкцій про порядок їх заповнення на інформаційних стендах органів виконавчої влади, у житлово-експлуатаційних організаціях та на підприємствах, що надають комунальні послуги, на офіційних веб-сайтах, у друкованих засобах масової інформації.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищних сільських рад, організації – надавачі житлово-комунальних послуг.

                                                        Перший етап – квітень 2015 року;

                                                        Другий етап – протягом року.

                                                        Постійно.
 

3. Забезпечити роботу телефонної «гарячої лінії» щодо інформування населення з питань процедури оформлення житлових субсидій

Управління праці та соціального      захисту населення райдержадміністрації
                                                        Постійно.
 

4. Забезпечити направлення безробітних осіб у встановленому законодавством порядку для участі в оплачуваних громадських роботах щодо інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій.

                                                        Сарненський районний центр зайнятості

                                                        Постійно
 

5. Забезпечити подання житлово-експлуатаційними організаціями, житлово-будівельними (житловими) кооперативами, об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та організаціями, що надають житлово-комунальні послуги, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчих комітетів сільських, селищних рад необхідних відомостей для призначення житлових субсидій відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій».

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищних сільських рад, організації – надавачі житлово-комунальних послуг.

Постійно.
 

         6. Визначити організації, які надаватимуть інформацію про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб, та забезпечити її своєчасне подання структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної державної адміністрації.

Житлово-експлаутаційні організації,   житлово-будівельні (житлові) кооперативи, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, виконавчі комітети міської, селищних, сільських рад

                                                        Квітень-травень 2015 року.

 

7. Забезпечити чітку і безперебійну роботу управління праці та соціального      захисту населення райдержадміністрації, у тому числі завдяки покращенню матеріально-технічної бази, та розглянути можливість збільшення чисельності його працівників, їх матеріального заохочення.

                                                        Сарненська районна державна адміністрація

                                                        Постійно.
 

         8. Забезпечити надання на запити управління праці та соціального      захисту населення райдержадміністрації відомостей про доходи осіб для призначення житлових субсидій відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій».

Сарненська об’єднана державна податкова інспекція головного управління Державної Фіскальної служби, Управління Пенсійного Фонду України у Сарненському районні.

Постійно.
 

9. Забезпечити призначення субсидій на наступний період особам, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 року, на підставі раніше поданих документів.

Управління праці та соціального      захисту населення райдержадміністрації
                                                        Постійно.
 

         10. Визначити в кожному населеному пункті підприємства, відповідальні за надання споживачеві бланків заяви та декларації про доходи.

Виконавчі комітети міської,селищних,          сільських  рад.

                                                        Квітень-травень 2015 року.

 
 
 
Керівник апарату
райдержадміністрації                                                                       В.Стельмах