Також дивіться новини на facebook.com

№ 226 від 17 червня 2015 року "Про додержання норм чинного законодавства на території Карасинської сільської ради та роботу виконавчого комітету Карасинської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про мі"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
                                                                                           

17червня 2015 року                                                                              № 226

 

Про додержання норм чинного

законодавства на території Карасинської

сільської ради та роботу виконавчого

комітету Карасинської сільської ради по

здійсненню делегованих повноважень,

визначених Законом України «Про

місцеве самоврядування в Україні»

 
 

      Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року №339 «Про Порядок здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» та згідно плану розгляду питань на засіданнях колегії Сарненської райдержадміністрації, структурними підрозділами райдержадміністрації вивчено практику роботи виконавчого комітету Карасинської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

     Перевіркою встановлено, що виконком Карасинської сільської ради, працюючи над виконанням делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», зосереджує свою увагу на виконанні сільського бюджету та соціально-економічному розвитку підвідомчої території.

    Бюджет Карасинської сільської ради на 2015 рік затверджений в сумі 197,47 тис.грн. За січень–квітень 2015 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Карасинської сільської ради становить 132,5 відс., тобто при затвердженому плані на звітний період 42,1 тис.грн. фактично надійшло 55,8 тис.грн., або перевиконання складає 13,7 тис.гривень. Виконання  річного  обсягу бюджету по власних доходах загального фонду становить 34,2 відс.

    

      Виконавчим комітетом Карасинської сільської ради проводиться робота над виконанням заходів Програми соціально-економічного і культурного розвитку.

      Вживаються заходи щодо забезпечення виконання повноважень у сфері освіти, культури, молоді та спорту. Сільський виконавчий комітет періодично розглядає на своїх засіданнях питання виконання сільського бюджету, веде облік платників податків. Протягом року проводились перевірки закладів торгівлі щодо дотримання графіків роботи, недопущення продажу алкогольних, тютюнових виробів неповнолітнім, складено відповідні акти.

      З огляду на зазначене, керуючись ст.13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

      1.Інформацію Карасинського сільського голови Шкодича М.П. «Про роботу виконавчого комітету Карасинської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» взяти до відома.

      2.Роботу виконавчого комітету Карасинської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні » визнати задовільною.

     3.Рекомендувати виконавчому комітету Карасинської сільської ради :

      3.1 В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення виїзного засідання колегії райдержадміністрації на засіданні виконавчого комітету, розробити та затвердити заходи по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

      3.2 Постійно аналізувати надходження податків і зборів від платників податків, вести облік надходжень в розрізі платників податків з метою виявлення податкового боргу та проводити відповідну роботу, спрямовану на викриття схем ухилення від сплати платежів та фактів тіньового працевлаштування.

      3.3. Покращити роботу з аналізу звернень громадян щодо виявлення найбільш актуальних проблем та внесення пропозицій стосовно шляхів їх розв’язання.

     3.4. Активізувати роботу виконавчого комітету по виконанню делегованих повноважень в галузі оборонної та мобілізаційної роботи.

     3.5. Забезпечити проведення природоохоронніх заходів щодо проведення обстеження грунтів.

     3.6. Забезпечити виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до кодексу цивільного захисту України.

      3.7. Активізувати проведення профілактично-роз’яснювальної роботи з питань формування здорового способу життя серед учнівської молоді, а також серед батьків – з приводу відповідальності за неналежне виховання.

      3.8. Забезпечити вчасне виявлення сімей з дітьми, які перебувають у кризових або складних життєвих обставинах; надавати їм всебічну допомогу з метою запобігання вилученню дітей із сімейного оточення та виходу їх у стан безпритульності.

       3.9. До 01 вересня 2015 року відновити роботу дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» с.Карасин.

      3.10. При внесені змін до місцевого бюджету спланувати кошти на виготовлення проектно – кошторисної документації на капітальний ремонт даху клубу с.Карасин.

      3.11. Звернути увагу на об’єктивність складання актів обстеження матеріально-побутових умов проживання, що подаються на розгляд районної комісії для винесення piшення по пpизначенню деpжавної соцiальної допомоги малозабезпеченим сiм'ям, субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ.

      3.12. Провести рекультивації земельних ділянок, які порушені в результаті незаконного видобутку бурштину.

      3.13. Надавати посильну допомогу сім’ї загиблого воїна Куришка Ярослава Руслановича.

 

     4. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації Аврамишину Г.Л. по мірі фінансових можливостей вирішити питання заміни електропроводки, проведення виміру опору ізоляції, заміну вікон на енергозберігаючі, проведення капітального ремонту господарчої будівлі   в Карасинській ЗОШ І-ІІ ст.

     5. Головному лікарю КЗ «Сарненський центр ПМСД» Протасову Ю.В. впродовж 2015 року доукомплектувати медичним інструментарієм /ростомір для дорослих та фельдшерська сумка/ фельдшерсько-акушерський пункт с.Карасин.

      6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
 
      
 
 
 
 

Голова райдержадміністрації                                                           Я.Яковчук