Також дивіться новини на facebook.com

№ 225 від 17 червня 2015 року "Про додержання норм чинного законодавства на території Карпилівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про м"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
                                                                                           

17 червня 2015 року                                                                               № 225

 
Про додержання норм чинного
законодавства на території Карпилівської
сільської ради та роботу виконавчого
комітету Карпилівської сільської ради по
здійсненню делегованих повноважень,
визначених Законом України «Про
місцеве самоврядування в Україні»
                         

Відповідно до статті 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 1999 року №339 «Про Порядок здійснення органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» та згідно плану розгляду питань на засіданнях колегії Сарненської райдержадміністрації, структурними підрозділами райдержадміністрації вивчено практику роботи виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Перевіркою встановлено, що виконавчий комітет Карпилівської сільської ради постійно працює над виконанням делегованих повноважень. Завдання, які були поставлені у розпорядженні голови районної державної адміністрації від 24 травня 2012 року № 186 «Про практику роботи виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» в основному виконані.

У 2014 році з урахуванням внесених змін бюджет Карпилівської сільської ради   по власних надходженнях було виконано на 118,4 відсотка, при затвердженому плані 350.8 тис.грн. забезпечено надходження до бюджету
415, 5 тис.грн.   

За січень-квітень 2015 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Карпилівської сільської ради становить 114,9 відс., тобто при затвердженому плані на звітний період 151,0 тис.грн. фактично надійшло 173,5 тис.грн., або перевиконання складає 22,5 тис.грн.

 
 

Виконавчим комітетом вживаються заходи по виконанню програми соціально-економічного та культурного розвитку населених пунктів сільської ради. Постійно проводяться заходи з благоустрою. Зокрема, на виконання заходів з впорядкування громадського сміттєзвалища використано 3,3 тис.грн. Проведено озеленення території, зокрема висаджено 40 кущів, 18 дерев, упорядковано 10 газонів та 21 квітник. Ліквідовані 18 несанкціонованих смітників.

Впродовж 2014 року було проведено ремонт двох вулиць на суму
 10 тис. грн. за рахунок коштів місцевого бюджету, виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення ремонту вулиць в селі Карпилівка (частина вулиці Радянської) та в селі Рудня – Карпилівська (вулиця Кузнецова) на суму 60 тис.грн.

В дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок» с. Карпилівка у 2014 році відкрито додаткову (другу) групу з повним режимом роботи. В приміщенні ДНЗ «Дзвіночок» проведено заміну вікон на енергозберігаючі (використано 20 тис. грн. з сільського бюджету), проведено заміну опалювальних котлів, (використано 40 тис. грн.). Дообладнано ігрові майданчики ігровими та спортивними спорудами, доукомплектовано меблями групові кімнати дошкільного навчального закладу.

Впродовж 2014 року проведені поточні ремонти Будинку культури с.Карпилівка і клубу в с. Рудня-Карпилівська на суму 15 тис.грн. за рахунок коштів сільського бюджету.

У звітному періоді вживались заходи щодо кращого виконання повноважень у сфері фізкультури та спорту, надання платних послуг закладами культури, розташованими на території сільської ради.   

Разом з тим, виконавчий комітет Карпилівської сільської ради не використовує в повній мірі повноваження, які делеговані Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Зокрема, вимагає більшої уваги виконавчого комітету сільської ради питання щодо виконання повноважень в галузі бюджету, культури, у сфері організації роботи щодо соціального захисту, сприяння у створенні нових робочих місць на території ради. Потребує покращення стан благоустрою територій установ соціально-культурного призначення, внутрігосподарських доріг на підвідомчій території.

З огляду на зазначене, керуючись ст.13, 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Інформацію Карпилівського сільського голови Карпець Ганни Свиридівни «Про роботу виконавчого комітету по здійсненню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»» взяти до відома.

2. Роботу виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні » визнати задовільною.

3.Рекомендувати виконавчому комітету Карпилівської сільської ради:

3.1 В місячний термін розглянути матеріали за результатами проведення засідання колегії райдержадміністрації з питань делегованих повноважень на засіданні виконавчого комітету, розробити та затвердити заходи по усуненню недоліків, виявлених під час вивчення стану виконання делегованих повноважень.

3.2 Постійно контролювати та аналізувати надходження платежів від платників податків, вести облік надходжень в розрізі платників та податків з метою виявлення податкового боргу та проводити відповідну роботу щодо його погашення.

3.3 Спільно з управлінням Держземагенства у Сарненському районі Рівненської області та Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Рівненській області по наповненню місцевих бюджетів податками і зборами провести уточнення стану використання земель сільськогосподарського і несільськогосподарського призначення і юридичного посвідчення права користування ними.

3.4 Активізувати роботу виконавчого комітету по виконанню делегованих повноважень в галузі оборонної та мобілізаційної роботи.

3.5 Впродовж 2015 року встановити межі населених пунктів сільської ради в натурі ( на місцевості).

3.6 Звернути увагу на належне оформлення актів обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених осіб, що подаються на розгляд районної комісії з підготовки пропозицій про призначення державної соціальної допомоги, субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги.

3.7   Посилити профілактичну роботу по попередженню правопорушень щодо появи в громадських місцях у нетверезому стані, скоєння крадіжок майна, бійок та щодо порушення правил благоустрою населених пунктів.

3.8 Забезпечити виконання заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у відповідності до Кодексу цивільного захисту України.

3.9 Забезпечити вчасне виявлення сімей з дітьми, які перебувають в кризових або складних життєвих обставинах, надавати їм всебічну допомогу   з метою запобігання вилучення дітей із сімейного оточення та виходу їх у стан безпритульності.

3.10 Не менш як один раз на рік здійснювати контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, піклуванням.

3.11 Проводити роз’яснювальну роботу щодо забезпечення виконання працівниками закладів торгівлі, ресторанного господарства вимог статті 15-3 про обмеження щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів
Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

3.12 Здійснювати контроль за реалізацією у торговій мережі лише товарів, забезпечених відповідними нормативними документами,що підтверджують їх якість та легальність походження.

3.13 Забезпечити проведення заходів з благоустрою територій біля закладів торгівлі та громадського харчування, які знаходяться на території сільської ради.

 

3.14 Провести до 01.09.2015 поетапне вирівнювання та підсипання футбольного поля у с. Карпилівка у відповідності до встановлених вимог утримання спортивних споруд.  

3.15 В разі перегляду місцевого бюджету на 2015 рік, з метою забезпечення залучення населення до занять фізичною культурою і спортом,   передбачити виділення коштів на фізичну культуру і спорт в межах наявних фінансових ресурсів.

3.16 Вжити заходів для покращення виконавської дисципліни щодо забезпечення виконання та інформування райдержадміністрації про стан виконання на території ради розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації.

 4. Відділу охорони здоров’я районної державної адміністрації:

4.1 Сприяти забезпеченню лікарської амбулаторії с. Карпилівка новим автомобілем.

4.2 Впродовж 2015 року вирішити питання щодо заміни 8 вікон в приміщенні лікарської амбулаторії с. Карпилівка та 2 вікон в приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту с. Рудня-Карпилівська.

4.3 До 01.10.2015 провести капітальний ремонт акушерської кімнати та ремонт пічного опалення в фельдшерсько-акушерському пункті с. Рудня-Карпилівська.

 5.    Відділу освіти районної державної адміністрації:

5.1 До 01.09.2015 в приміщенні Карпилівської загальноосвітньої школи
 І-ІІІ ст. замінити старі вікна на енергозберігаючі.

5.2 До 01.09.2015 забезпечити реконструкцію кабінету бджільництва та спортивної зали Карпилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.

5.3    По мірі фінансових можливостей вирішити питання    придбання шкільних меблів, комп’ютерної техніки, проведення часткової заміни огорожі навколо школи, ремонт опалювальних котлів, відновлення тепло- та водо-постачання шкільних майстерень Карпилівської загальноосвітньої
школи І-ІІІ ст.

6. Відділу культури і туризму районної державної адміністрації, спільно з виконавчим комітетом Карпилівської сільської ради організувати належну підготовку зразкового аматорського фольклорно-автентичного колективу «Оберіг» з метою підтвердження звання «зразковий аматорський».

7. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 01 жовтня 2015 та 01 січня 2016 років.

 8. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 24 травня 2012 року № 186 «Про практику роботи виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по виконанню делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
 
 

Головаадміністрації                                                                  Я.Яковчук