Також дивіться новини на facebook.com

ДОВІДКА про додержання норм чинного законодавства на території Карпилівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Укра

                                                 ДОВІДКА

про додержання норм чинного законодавства на території Карпилівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"

 
 

19 травня 2015 року                                                                      с. Карпилівка

 

На виконання плану роботи Сарненської районної державної адміністрації на травень 2015 року комісія в складі працівників управлінь, служб, відділів районної державної адміністрації та керівників територіальних відділів органів виконавчої влади вивчила питання про додержання норм чинного законодавства на території Карпилівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

                 Перевіркою встановлено, що виконком Карпилівської сільської ради, працюючи над виконанням делегованих повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», зосереджує свою увагу на виконанні сільського бюджету та соціально-економічному розвитку підвідомчої території.

 У звітному періоді вживались заходи щодо кращого виконання повноважень у сфері фізкультури та спорту, надання платних послуг закладами культури, розташованими на території сільської ради.   

Виконавчий комітет сільської ради працює в складі 7 осіб. Депутатів сільської ради обрано 16   осіб

Голова сільської ради Карпець Ганна Свиридівна щопонеділка проводить апаратне навчання із працівниками ради та керівниками комунальних установ, що розташовані на території сільської ради.

 

Щомісячно проводяться засідання виконавчого комітету Карпилівської сільської ради. Виконавчим комітетом приймались відповідні рішення і затверджувались заходи на виконання розпоряджень голови РДА, районних програм, які перебували під постійним контролем.

Впродовж 2014 року було внесено на розгляд засідань виконкому 49 питань, у т.ч. щодо делегованих повноважень – 17, з усіх питань прийняті відповідні рішення. Впродовж поточного періоду 2015 року виконавчим комітетом прийнято 22 рішення виконкому, з них 8 – делеговані. 

Впродовж 2014 року на засіданнях виконкому Карпилівської сільської ради заслухано звіти 4 керівників комунальних установ, розташованих на території ради. Сільським головою впродовж року здійснено 11 виїзних прийомів громадян (10 – в с. Рудня-Карпилівська, 1 – в с. Страшеве).

Регламент роботи виконавчого комітету Карпилівської сільської ради затверджений рішенням виконкому від 17.11.2010 № 1. Згідно статті 34 цього Регламенту виконком планує свою роботу помісячно та на півріччя. Звітування щодо виконання планів роботи на засіданнях виконкому не практикується.

Впродовж 2014 року виконком мав проінформувати райдерж-адміністрацію про стан виконання на території ради 120 розпоряджень та доручень голови райдержадміністрації. Проінформовано згідно встановлених термінів про стан виконання   86 документів, 34 інформацій не подано. За поточний період 2015 року проінформовано про виконання 37 контрольних документів, інформація про виконання одного документу не надана.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку населених пунктів сільської ради на 2015 рік затверджена рішенням сільської ради від 27.01.2015 № 853.

 Програмою передбачено забезпечення благоустрою території, поліпшення соціального захисту населення та забезпечення зростання культурного розвитку населених пунктів сільської ради. Виконавчим комітетом Карпилівської сільської ради проведено певну роботу щодо   виконання Програми соціально-економічного розвитку.

Сільським головою  ведеться контроль за надходженням податків та зборів до бюджету сільської ради. Щокварталу стан виконання бюджету розглядається на засіданні виконавчого комітету. 

У 2014 році з урахуванням внесених змін бюджет Карпилівської сільської ради   по власних надходженнях було виконано на 118,4 відсотка, при затвердженому плані 350.8 тис.грн. забезпечено надходження до бюджету
415, 5 тис.грн.   

За січень–квітень 2015 року виконання бюджету по власних доходах загального фонду Карпилівської сільської ради становить 114,9 відс., тобто при затвердженому плані на звітний період 151,0 тис.грн. фактично надійшло 173,5 тис.грн., або перевиконання складає 22,5 тис.грн..

 Виконання  річного  обсягу бюджету по власних доходах загального фонду станом на 01.05.2015 р. становить 40,7 відс.

 В порівнянні з відповідним періодом минулого року в цілому надходження збільшились на 64,3 тис.грн. в т.ч. по рентній платі за спеціальне використання лісових ресурсів - на 20,1 тис.грн. та по платі за землю - на 6,8 тис.грн., але зменшились по іншим надходженням на – 0,7 тис.грн.

 

Постійно проводяться заходи з благоустрою. Зокрема, на виконання заходів з благоустрою сміттєзвалища використано 3269,36 грн.. У 2014 році було ліквідовано силами мешканців сільської ради 12 несанкціонованих смітників, за поточний період 2015 року - 6 несанкціонованих смітників. Проведено озеленення території, зокрема висаджено 40 кущів, 18 дерев, упорядковано 10 газонів та 21 квітник.

Впродовж 2014 року було проведено ремонт двох вулиць на суму 10000 грн. з місцевого бюджету, виготовлено проектно- кошторисну документацію на проведення ремонту вулиць в селі Карпилівка (частина вулиці Радянської) та в селі Рудня – Карпилівська (вулиця Кузнецова) на суму 60000 грн.

В дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок», який функціонує на території ради, у 2014 році відкрито додаткову (другу) групу з повним режимом роботи. Проведено заміну вікон в цьому дошкільному навчальному закладі на енергозберігаючі на суму 20000 грн., проведено заміну опалювальних котлів, на що було використано 40000 грн. з сільського бюджету Дообладнано ігрові майданчики ігровими та спортивними спорудами, доукомплектовано меблями групові кімнати.

Впродовж 2014 року проведено поточні ремонти Будинку культури в селі Карпилівка і сільського клубу в селі Рудня – Карпилівська на суму 15000 грн.з сільського бюджету.

 
 

 У сільському виконавчому комітеті ведеться статистичний облік громадян, які постійно або тимчасово проживають на підвідомчій території. Станом на 01.01.2015 населення сільської ради складає 2831 чол.: у  с. Карпилівка – 2332 чол; у с.Рудня- Карпилівська - 484 чол.; у с. Страшеве –
15 чол.   Заведені 25 погосподарських книг, відкрито 718 особових рахунків  на домогосподарства. Запроваджений програмний комплекс «Погосподарський облік для сільських, селищних рад».

У сфері регулювання земельних відносин сільський виконавчий комітет контролює додержання вимог земельного законодавства.

Сільською радою в 2013 році проведено зміну меж населеного пункту с.Карпилівка, додатково включивши 115,4245 га земель.

В 2014 році було проведено інвентаризацію земель лісо-господарського призначення комунальної власності в с.Карпилівка площею 4,5 га.

На території ради не проведено роботи по встановленню меж населених пунктів в натурі (на місцевості). 

В процесі реформування аграрного сектору на території Карпилівської сільської ради реформовано колективне сільськогосподарське підприємство “Промінь”, 545 членам якого вручено сертифікати на право на земельну частку (пай). На території ради власниками земельних часток (паїв) не заключено з агроформуваннями жодного договору оренди землі. В результаті на території ради не використовується 466,3 га сільськогосподарських угідь.

540 власників сертифікатів на право на земельну частку (паї) отримали державні акти на право власності на землю, із них 385 громадян виявили бажання отримати земельні частки в натурі, яким надано 807,5 га сільськогосподарських угідь.

Із 614 громадян, які мають право на приватизацію земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель, ведення особистого селянського господарства та садівництва, згідно з рішеннями сільської ради 576 - приватизували свої земельні ділянки, або 93,8%. В той же час посвідчили право власності правовстановлюючими документами лише 215 громадян, або 35,6 відсотків що може призвести до порушень прав громадян у процесі розвитку ринкових відносин земельного фонду. Тому необхідно покращити роз'яснювальну роботу серед жителів сільської ради щодо необхідності посвідчення права власності на земельні ділянки правовстановлюючими документами та загрози, які можуть виникнути у разі не посвідчення цих прав.

 

На території Карпилівської сільської ради в незначних обсягах ведеться лише індивідуальне житлове будівництво. В 2014 році видано 29 будівельних паспортів, а в 2015 - 12 будівельних паспортів на будівництво житлових будинків.

Генеральний план в с. Карпилівка розроблений в 2013 році, також в 2013 році розроблено та затверджено план зонування території . По селі Рудня-Карпилівська генеральний план виготовлений в 1980 році, а по селищу Страшеве генплан відсутній. У зв’язку з незначною кількістю забудовників в цих населених пунктах нагальної потреби у їх розробленні немає.

Вирішення спорів з питань містобудування проводиться на засіданнях виконкомів.

Пам’ятки історії і культури національного значення на території сільської ради відсутні.

 

На території Карпилівської сільської ради є 2 артезіанські свердловини (в с.Рудня-Карпилівська – недіюча, в с.Карпилівка – в 2011 році законсервована). Водопостачання населення ради здійснюється за рахунок власних індивідуальних колонок та колодязів.

Побутові відходи від населення вивозяться мешканцями сільської ради гужовим транспортом. Схема очищення від побутових відходів населених пунктів виконавчим комітетом не розроблялась.

На території Карпилівської сільської ради функціонує 7 магазинів (2 в с.Рудня-Карпилівська), заготівельний пункт виробничого підприємства «Таврида»  та 2 заклади ресторанного господарства: кафе «Вечір» КП «КГХ» (Біжик Б.С.) та кафе приватного підприємця Степанця Дмитра Вікторовича.

Виконкомом ради розглянуті та погоджені графіки роботи даних закладів. Питання щодо торговельного, ресторанного та побутового господарства на виконкомах розглядаються двічі на рік. Санітарний стан магазинів задовільний, територія систематично прибирається 1-2 рази на день. Однак є і недоліки: куточки споживача практично у всіх закладах недооформлені, відсутні якісні посвідчення на товар, недостатня кількість торгових стелажів.

У закладах ресторанного господарства персонал пройшов медичні огляд, має форменний одяг, меню затверджене та підписане кухарем. Широкий асортимент напоїв та страв. Кухонне обладнання промарковане та дезінфіковане. Вологе прибирання у закладах проводиться двічі на день.

В селі Карпилівка функціонує перукарня.

 

На території Карпилівської сільської ради функціонує два навчальні заклади – Карпилівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів і дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок» с. Карпилівка.

У Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ст. школі навчається 464 учні, працює 41 педагогічний працівник. Через відсутність належної кількості класних приміщень, навчання проводиться у дві зміни. Згідно Програми «Рівний доступ до якісної   освіти» у 2012 році школа отримала обладнання для кабінетів біології, хімії, фізики, математики.

На території школи розміщено приміщення майстерні, загальна площа якої становить - 345 м2. У шкільних майстернях розміщені столярна, слюсарна майстерні та кабінет обслуговуючої праці.

 Оснащено необхідними спорудами спортивний майданчик (міні футбольне поле, поле для гри у гандбол, баскетбольний майданчик, волейбольна площадка, гімнастичний майданчик, бігова доріжка.) На базі школи працює дві оплачувані спортивні секції (баскетбол та волейбол).

У 2014 році розпочато капітальний ремонт внутрішніх вбиралень у навчальному корпусі для молодших класів.

Проводиться підвіз дітей шкільним автобусом з хутора Осники (Стрільська сільська рада) та села Рудня-Карпилівська, а також за рахунок перевізника проводиться підвіз дітей із села Обірки (Люхчанська сільська рада).

Проблемними питаннями на сьогоднішній день є:
- заміна вікон на енергозберігаючі;

- реконструкція кабінету бджільництва та спортивної зали (стелі, заміна дверей, вікон на енергозберігаючі).

 

У ДНЗ «Дзвіночок» с. Карпилівка функціонує 2 групи з 10 год 30 хв. режимом роботи та 1 група з короткотривалим 3-х годинним режимом роботи, усього навчається і виховується 62 дитини. У закладі працює 22 працівники, із них 7 педагогів. Організовано роботу двох гуртків за інтересами дітей: художньо-естетичного та фізкультурно-оздоровчого напрямку. дітей), гуртковою роботою охоплено 54 дитини, що становить 87%..

Для груп з 10 год. 30 хв. режимом роботи організоване трьохразове харчування. Середня вартість харчування однієї дитини в день становить 14 гривень.

Для покращення роботи закладу необхідно дообладнати ігрові ДНЗ майданчики ігровими та спортивними спорудами.

 

 На території Карпилівської сільської ради функціонує лікарська амбулаторія загальної практики/сімейної медицини та фельдшерсько-акушерський пункт , який надає первинну медико-санітарну допомогу жителям села Рудня-Карпилівська. Лікувально-профілактичні заклади фінансуються бухгалтерією КЗ «Сарненський районний ЦПМСД». У 2015 році забезпечені медикаментами на невідкладну допомогу з розрахунку   0,35 грн. на 1 жителя в місяць.

 Лікарську амбулаторію загальної практики/сімейної медицини Карпилівської дільниці КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» села Карпилівка   з 2001 року очолює Чугай О.О., усього  в амбулаторії працює 15 осіб. Функціонує лабораторія та стоматологічний кабінет. Медичним обладнанням ЛАЗПСМ забезпечена задовільно. Заклад має централізоване водопостачання.

 В амбулаторії функціонує 10 ліжок денного стаціонару, де за 4 місяці 2015 року проліковано 179 хворих (2079 ліжко/днів). Амбулаторний прийом складає 2681, відвідувань на дому - 691. Амбулаторний прийом лікаря стоматолога - 1231 чол.. відвідувань на дому – 4.

 Фельдшерсько-акушерський пункт Карпилівської дільниці КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» села Рудня Карпилівська за 4 міс 2015 року складає 758 чол., відвідувань на дому – 196.

    Проблемними питаннями для лікувально-профілактичних закладів сільської ради на сьогоднішній день є:

- придбання нового автомобіля; заміна вікон на енергозберігаючі;

-  заміна вікон в приміщеннях Карпилівської АЗПСМ (8 вікон); ФАПу (2 вікна);

- капітальний ремонт акушерської кімнати та ремонт пічного опалення ФАПу.

 
 

На території Карпилівської сільської ради функціонує будинок культури, публічно-шкільна бібліотека в с. Карпилівка, клуб в с.Рудня-Карпилівська.        

При будинку культури села Карпилівка працюють 7 клубних формувань: вокальний дорослий, дитячий ансамблі, троїсті музики, вокально- інструментальний гурт, художнє слово, фольклорно-автентичний дорослий колектив та зразковий аматорський фольклорно – автентичний колектив «Оберіг», які відвідують 76 учасників.

При клубі села Рудня-Карпилівська функціонують 3 формування: вокальний дорослий ансамбль, художнє слово та фізкультурно-оздоровча секція, в яких займаються 34 учасники.

Від організації платної діяльності на спецрахунок закладу культури надійшло 6,4 тис. грн.

За попередні роки за рахунок коштів із місцевого бюджету, платних послуг проведено наступні ремонті роботи: заміна вікон, встановлено котел для обігріву, поточні ремонтні роботи у гурткових кімнатах; закуплено музичну апаратуру.

 На сьогоднішній день є ряд зауважень до організації роботи публічної бібліотеки по охопленню читацької аудиторії молодшої і старшої вікової категорії села.  Не вирішеним залишається питання відновлення роботи ансамблю троїстих музик будинку культури с. Карпилівка, який у свій час був одним із кращих колективів у районі. Директору клубної установи поставлено завдання на контроль щодо поновлення учасників колективу та відновлення репертуарного матеріалу.

     Проблемними питаннями для Карпилівського КДК на сьогоднішній день є:

- вирішення кадрового питання по вакансії художнього керівника будинку культури;

- організація підготовки зразкового аматорського фольклорно- автентичного колективу на підтвердження звання «зразковий аматорський».

 
 

На території Карпилівської сільської ради проживає проживає 2 сім’ї зі слабким виховним потенціалом, дітей в даних сім'ях – 8. Усього на території ради проживає 854 дитини віком до 18 років.  

На території Карпилівської сільської ради на сьгодняшній день проживають 1 дитина-сирота та 1 дитина, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою/піклуванням громадян.

На території Карпилівської сільської ради проживає 119 багатодітних сімей, в яких виховується 440 дітей. Більшість таких сімей отримали посвідчення багатодітної сім’ї. Виконкомом проводиться робота щодо оформлення справ багатодітних жінок, які претендують на отримання почесного звання України «Мати – героїня». Впродовж 2014 року було підготовлено 3 справи на отримання почесного звання України «Мати – героїня»,   три справи вирішені позитивно, дві жінки вже отримали почесне звання.

Спеціалістом по соціальній роботі з сім’ями, дітьми, молоддю і спорту ведеться реєстр сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, їм надається посильна допомога, практикується заслуховування батьків із соціально неблагополучних сімей на засіданні виконкому. Впродовж 2014 року заслуховували батьків 2 сімей, в 2015 однієї сім’ї  на засіданні виконкому в березні 2015 року.

В 2014 році було оздоровлено 1 дитину – сироту, в 2015 році оздоровлення дітей ще не проводилось.
        

На підвідомчій території проводяться рейди по місцях дозвілля дітей.

Карпилівський сільський виконавчий комітет працює над створенням умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення. Для цього є волейбольний, футбольний, гандбольний, баскетбольний майданчики, спортивний зал, гімнастичне містечко з тренажерним обладнанням, футбольне поле. Крім того, при сільському клубі функціонує спортивна кімната, де молодь має можливість займатися на тренажерах, настільним тенісом та більярдом.

Рішенням виконавчого комітету сільської ради створений місцевий спортивний клуб «Полісся». В клубі займається 120 чоловік з таких видів спорту: футболу, волейболу, міні-футболу, настільного тенісу, більярду, шашок.

Щорічно протягом року спортивний клуб приймає участь в районній спартакіаді серед сільських (селищних) спортивних клубів та колективів фізичної культури з футболу, міні-футболу, волейболу, пляжного волейболу, гирьового спорту, армрестлінгу, настільного тенісу, шашок. В 2014 році спортивний клуб «Полісся» в районній спартакіаді в підсумку посів найнижче за останніх 5 років 17 місце.

Станом на травень 2015 року спортивний клуб «Полісся» у районній спартакіаді посідає 7 місце. ФК «Полісся» у зимовому чемпіонаті району з міні-футболу вперше в своїй історії став чемпіоном та посів третє місце у чемпіонаті Сарненського району з волейболу серед чоловічих команд другої ліги сезону 2014-2015 років.

Найбільш масовим та найпопулярнішим видом є футбол. Після 3 турів чемпіонату району з футболу серед команд ІІ ліги ФК «Полісся» посідає 2 місце.

У 2015 році на розвиток фізичної культури і спорту Карпилівською сільською радою коштів не передбачено (2014 рік - 1,0 тис.грн.).

Щорічно сільською радою спільно з відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрацією проводяться спортивні фестивалі з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу та шашок з нагоди Дня молоді, Дня Незалежності України та до Дня села.

 

Нагальною є проблема щодо соціального захисту населення від безробіття. Протягом 4 місяців 2015 року до районного центру зайнятості звернулися 64 громадянина – мешканця Карпилівської сільської ради з питань реєстрації як шукаючих роботу, протягом 2014 року таких звернень було – 18.

22 жителі Карпилівської сільської ради проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації на курсах служби зайнятості з 01.01.2014 по 01.05.2015, 19 з них працевлаштовані, в тому числі 1 особа - згідно договору на працевлаштування після закінчення навчання.

Між Сарненським районним центром зайнятості та Карпилівською сільською радою, нажаль, у 2014-2015 рр. не укладались угоди про проведення громадських робіт.

Станом на 14.05.2015 року чисельність безробітних, які проживають на території Карпилівської сільської ради складає 36 осіб.

 

З метою соціального захисту населення сільської ради виконавчим комітетом розроблена «Програма соціального захисту населення», на яку в місцевому бюджеті затверджені кошти в сумі 16300 грн.

Постійно проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених, багатодітних сімей, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у 2014 році складено 220 відповідних актів, з початку 2015 року – 58 актів.

Пільгову категорію населення забезпечено:

- у 2014 році: твердим паливом 695 чол. на суму 381317,77 грн.; скрапленим газом - 23 чол. на суму 1764,45 грн. 

-у 2015 році: твердим паливом 689 чол. на суму 427609,02 грн.; скрапленим газом - 20 чол. на суму 1763,34 грн. 

По наданню консультативно-правової допомоги при сільській раді працюють працівники сільської ради та соціальний інспектор, які упродовж 2014 року сформували 101 пакет документів для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям,, з початку 2015 року сформовано 64 пакети документів для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. В сільській раді оформленні інформаційні стенди з питань призначення допомог, субсидій, пенсій, компенсацій та надання пільг.

 

На військовому обліку в Карпилівській сільській раді перебуває всього 235 військовозобов’язаних, з них офіцерів запасу – 5. На спеціальному обліку знаходиться  9 військовозобов’язаних.

Відправлено одного військовозобов’язаного до Збройних Сил України  згідно з Указом Президента України №15/2015 від 14.01.2015 «Про часткову мобілізацію». Підлягало для оповіщення 235 військовозобов’язаних,  з них прибуло для проходження медичної комісії –12. 

На військову службу до Збройних Сил України з 67 чоловік призовного віку, які знаходяться на обліку, весною 2015 року у війська для проходження військової служби не відправлено жодного.

На базі Карпилівської сільської ради у воєнний час розгортається пункт збору сільської ради для оповіщення, збору і відправки у війська військовозобов’язаних, призначених на доукомплектування військових частин і інших військових формувань. План і схема оповіщення розроблені, але відповідна документація потребує оновлення.

 

Територію Карпилівської сільської ради обслуговує дільничний інспектор міліції сектору дільничних інспекторів міліції Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області  лейтенант міліції Галушко О.М. Наразі на території сільської ради спостерігається ускладнення криміногенної ситуації, яке характеризується збільшенням кількості скоєних кримінальних та адміністративних правопорушень.

Так, протягом 4 міс. 2015 року було скоєно 4 кримінальних правопорушення, а саме: крадіжка майна –2, злочин проти довкілля –1,тілесні ушкодження –1(за аналогічний період 2014 року –2правопорушення).

 

Стан скоєння адміністративних правопорушень на території Карпилівської сільської ради:

№ статті  КУпАП
правопорушення
станом на 01.05.
2014
станом на 01.05.
2015
 
ст.173 КУпАП зн.2
вчинення насильства в сім'ї
-
2
 
ст.175 КУпАП п.1
куріння в громадських місцях
-
3
 
ст. 176 КУпАП
виготовлення, зберігання самогону
4
6
 
ст. 178 КУпАП
поява в громадському місці в п'яному стані
-
3
 
ст. 184 КУпАП
невиконання батьківських обов'язків
1
1
 
 
                         Усього:
5
15
 
 

Щомісяця затверджуються сільським головою графіки проведення профілактичних рейдів членами громадського формування. Членами громадського формування спільно з педагогічними працівниками проводяться перевірки  закладів торгівлі з метою недопущення реалізації алкоголю та тютюну неповнолітнім. Протягом 2014 року було проведено три перевірки по закладах торгівлі щодо правил торгівельної діяльності. При виконавчому комітеті сільської ради діє адміністративна комісія.

Номенклатура справ на 2015 рік у Карпилівській сільській раді наявна, погоджена на засіданні ЕПК Держархіву Рівненської області (протокол № 5 від 04.04.2014). Документація ведеться відповідно до номенклатури справ. Документи поточного діловодства зберігаються в шафах робочих кімнат, сейфах. Папки мають відповідні назви.

 Справи тимчасового зберігання, погосподарські книги, нотаріальні документи  з особового складу зберігаються в шафах робочих кімнат, архівна кімната відсутня. Документи упорядковані по 2008 рік і передані на державне зберігання в архівний відділ райдержадміністрації. Описи на справи постійного зберігання та з кадрових питань (особового складу) складені та схвалені на засіданні експертно-перевірної комісії Держархіву Рівненської області.

Стан зберігання документів задовільний. Незаконного знищення документів немає.

Протягом 2014-2015 років на території Карпилівської сільської ради надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру не виникало.

Однак, забезпечення захисту населення, навколишнього природного середовища, об’єктів та населених пунктів від пожеж, підвищення рівня протипожежного захисту та створення сприятливих умов для реалізації державної політики у сфері пожежної безпеки бажає бути кращим. Про що свідчить аналіз виникнення пожеж. Так, у 2014 році на території Карпилівської сільської ради виникло 5 пожеж, з початку 2015 року - 2 пожежі.

На території Карпилівської сільської ради розташовані Карпилівське та Руднянське лісництва ДП «Сарненський лісгосп» в яких дислокуються два пожежних автомобіля, чергування на яких організовано лише в літній пожежонебезпечний період протягом світлового дня.

У зв’язку з цим, рекомендовано виконавчому комітету Карпилівської сільської ради вирішувати питання створення місцевої пожежної команди.

З метою збереження життя громадян в період купального сезону щорічно розробляються і затверджуються заходи по сільських радах по проведенню сезону безпеки на водоймах на території   рад. Однак, місця масового відпочинку людей на водних об’єктах рад не обладнуються; не укладаються угоди між   Рівненською обласною   комунальною аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах на проведення обстеження    дна    водойм.  

 Куточки цивільного захисту з рекомендаціями щодо дій населення при виникненні надзвичайних ситуаціях, інформація про небезпечні сезонні явища і заходи особистої безпеки розміщені лише в загальноосвітніх закладах.

Вимагає більшої уваги виконавчого комітету сільської ради питання щодо виконання повноважень в галузі бюджету, культури, у сфері організації роботи щодо соціального захисту від безробіття. На території населених пунктів потребує покращення стан благоустрою територій установ соціально-культурного призначення, внутрігосподарських доріг.

 

При вивченні питань про додержання норм чинного законодавства на території Карпилівської сільської ради та роботу виконавчого комітету Карпилівської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" працівниками управлінь, служб, відділів районної державної адміністрації та керівниками територіальних відділів органів виконавчої влади надавалась практична допомога по усуненню виявлених недоліків.

 
 
 
Матеріали перевірок узагальнила
начальник організаційного відділу
апарату райдержадміністрації                                                           А.Ностер