Також дивіться новини на facebook.com

Рішення № 347 від 26 січня 2015 року "Про встановлення ставки акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів"

Р І Ш Е Н Н Я

від  26   січня  2015 року                                                   № 347

Про встановлення ставки акцизного
податку з реалізації суб’єктами
господарювання роздрібної торгівлі
підакцизних товарів
 

      У зв’язку з прийняттям Закону України від 28.12.2014 р №71-УІІІ«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» в частині встановлення ставки акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213, підпункту 215.3.10 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  сільська рада

                        В И Р І Ш И Л А :

1. Встановити ставку акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну та ін..)

 у відсотках від вартості (з податком на додану вартість) у розмірі 5 відсотків.

 

2. Особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларацій акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

 

3. Особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, сплачують податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

4. Суми податку перераховуються до бюджету суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України для подання податкової декларації за місячний податковий період.

 

6. Рішення набирає чинності з 01 січня 2015 року.

 

          7.Довести рішення до Сарненської міжрайонної державної податкової інспекції та оприлюднити на офіційному сайті Сарненської районної державної адміністрації .

         8.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань з бюджету та фінансів, податків та соціального захисту населення сільської ради .

 

Сільський голова                                    М.Г.Трофимчук