Також дивіться новини на facebook.com

№ 269 від 30 липня 2015 року "Про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області на території району у першому півріччі 2015 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

 30 липня 2015 року                                                                           № 269   

 

Про стан боротьби зі злочинністю,

охорони громадського порядку та

результати діяльності

Сарненського РВ УМВС України

в Рівненській області на території

району у першому півріччі 2015 року

 
 

          Районною державною адміністрацією в межах повноважень, визначених статтею 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» на підвідомчій території у першому півріччі 2015 року забезпечено здійснення заходів щодо охорони громадської безпеки, громадського порядку, боротьби зі злочинністю, які в тому числі передбачались і розпорядженням голови адміністрації від 29.01.2015 №33.

         В загальному на території району у порівнянні з минулим роком відбулося зниження злочинності з 370 до 361.

         Аналіз виконання завдань визначених Комплексною програмою профілактики злочинності в Сарненському районі на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням Сарненської районної ради від 18.02.2011 №142 (із змінами та доповненнями) засвідчив про необхідність продовження активного застосування повноважень місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів для стабільності криміногенної ситуації у районі.

         У звітному періоді 2015 року відбувся ріст злочинності за такими видами кримінальних правопорушень, як: крадіжка – 171 (2014 – 157), шахрайство – 17 (2014 – 14).

         Натомість рівень злочинності на 10 тис.населення є нижчим від загального по області і становить 39.

         Протягом звітного періоду зменшилась кількість зареєстрованих злочинів проти життя та здоров’я особи, проти довкілля, проти громадської безпеки, проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян, а також фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

         До чергової частини Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області надійшло і зареєстровано 3096 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події проти 2912 заяв за аналогічний період минулого року, тобто більше на 184 заяви або майже на 6,0%, що може свідчити як і про збільшення довіри населення до міліції так і про відсутність фактів укриття повідомлень від реєстрації з боку працівників міліції.

         Із загальної кількості виявлених в період 6-ти місяців 2015 року співробітниками Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області кримінальних правопорушень щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 57 фактів, за якими затримано 40 осіб, вилучено знаряддя здійснення цього незаконного виду діяльності.

         Зростання адміністративних правопорушень допущено на територіях Клесівської, Степанської селищних рад, Чудельської, Селищенської, Немовицької, Вирівської, Великовербченської, Любиковицької, Зносицької, Тутовицької, Карпилівської, Коростської, Кузьмівської, Карасинської, сільських рад.

         Збільшення кримінальних правопорушень зареєстровано на територіях Сарненської міської, Костянтинівської, Любиковицької, Чудельської, Зносицької, Коростської, Кричильської сільських рад.

         Узагальнюючи вищевикладене, слід зазначити, що робота по боротьбі зі злочинністю та правопорушеннями потребує подальшої активізації по всіх напрямках правоохоронної діяльності.

         Враховуючи наведене вище, з метою покращення криміногенної ситуації в районі у 2015 році, беручи до уваги висновки та пропозиції членів колегії райдержадміністрації, керуючись статтями 118,119 Конституції України, статтями 2,13,16,25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

         1. Інформацію заступника начальника-начальника міліції громадської безпеки Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області Мариніна В.П. взяти до відома.

         2. Діяльність виконавчих комітетів Сарненської міської, Костянтинівської, Любиковицької, Чудельської, Зносицької, Коростської, Кричильської сільських рад по запобіганню росту злочинності визнати недостатньою.

         3. Діяльність виконавчих комітетів Клесівської, Степанської селищних рад, Чудельської, Селищенської, Немовицької, Вирівської, Великовербченської, Любиковицької, Зносицької, Тутовицької, Карпилівської, Коростської, Кузьмівської, Карасинської сільських рад по запобіганню росту адміністративних правопорушень визнати такою, що потребує удосконалення.

         4. Начальнику Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області Міщені В.П.:

         4.1. визначити пріоритетними та першочерговими напрямками службової діяльності заходи, спрямовані на неухильне забезпечення конституційних прав і свобод людини та громадянина, формування в населення подальшої впевненості у спроможності міліції виконувати покладені на неї завдання, упередження фактів протиправних дій з боку працівників міліції;

         4.2. постійно проводити аналіз стану оперативної обстановки на території обслуговування, проводити комплексні оперативно-запобіжні заходи спрямовані на усунення причин та умов вчинення правопорушень. Визначити додаткові заходи до кінця 2015 року щодо недопущення погіршення криміногенної ситуації, особливо в напрямку протидії злочинам проти власності, дитячій підлітковій злочинності та поліпшення роботи із профілактики правопорушень, що вчиняються раніше судимими особами, фактів шахрайств;

         4.3. спільно з громадськістю, виконавчими комітетами сільських, селищних, міської рад керівниками установ і організацій проводити профілактичну роботу серед осіб, схильних до правопорушень, звільнених з місць позбавлення волі, громадян, які зловживають алкогольними напоями, неблагополучних сімей, щодо попередження злочинів на побутовому грунті, у групах, громадських місцях та вулицях;

         4.4. забезпечити безумовне дотримання дільничними інспекторами міліції сектору дільничних інспекторів райвідділу міліції графіків прийому громадян на закріплених адміністративних дільницях; здійснювати персональний контроль за їх виконанням;

         4.5. посилити щоденну роботу із запобігання злочинам, пов’язаним з незаконним видобутком бурштину на території району, постійно проводити практичні заходи по профілактиці, запобіганню та виявленню осіб, які займаються незаконним видобуванням бурштину;

         4.6. на виконання статті 3 Закону України «Про міліцію», з метою володіння криміногенною ситуацією, започаткувати практику щоквартального інформування міського, селищних, сільських голів про стан злочинності і правопорядку на підвідомчій території;

         4.7. запровадити систематичне проведення прямих телефонних ліній з громадськістю щодо стану криміногенної ситуації в районі та відпрацювання шляхів її покращення.

         5. Начальнику відділення Державтоінспекції з обслуговування Сарненського району при УМВС України в Рівненській області Пащуку М.П., командиру взводу ДПС з обслуговування стаціонарного поста №2 «Сарни» Пришку А.А., посилити профілактичну роботу, спрямовану на безпеку дорожнього руху, додержання законів і правил у цій сфері, вжити оперативних заходів до недопущення збільшення фактів скоєння дорожньо-транспортних пригод.

         6. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

         6.1. проаналізувати протягом серпня 2015 року на засіданнях виконавчих комітетів сільських, селищних, міської рад стан додержання законності, попередження та боротьби із злочинністю на підвідомчій території, охорони громадського порядку, вжити додаткових заходів щодо поліпшення ситуації;

         6.2. посилити роль і діяльність громадських формувань з охорони громадського порядку в сприянні органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів, захисті життя та здоров'я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

         7. Рекомендувати Карасинському Шкодичу М.П., Костянтинівському Боровику Р.В. сільським головам, вжити заходів щодо забезпечення дільничних інспекторів міліції, що обслуговують адміністративні дільниці, службовими приміщеннями та облаштування їх меблями.

         8. Начальникам відділів освіти Аврамишину Г.Л., у справах молоді та спорту Михайлицькому В.О., культури і туризму Чорній Н.В., виконуючому обов’язки начальника служби у справах дітей райдержадміністрації        Гаврилюку Р.Б., виконуючій обов'язки директора Сарненського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наумець С.М., посилити роботу по забезпеченню змістовного дозвілля та зайнятості учнівської молоді у канікулярний період з організації дозвілля та спортивно-масової роботи.

         9. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації Аврамишину Г.Л., починаючи з 01.09.2015:

         9.1. забезпечити неухильне виконання заходів, передбачених нормативно-правовими актами, по корекції виховання дітей схильних до протиправних дій у навчальних закладах району;

         9.2. забезпечення залучення дітей, які є схильними до скоєння злочинів та вчинення правопорушень до гурткової роботи, спортивно-секційної та іншої позакласної роботи;

         9.3. забезпечити проведення усіх шкільних дозвіллєвих форм занять з дітьми (позакласні тематичні зустрічі, вечори відпочинку тощо), включати інформацію про здоровий спосіб життя та шкідливість вживання наркотиків, алкоголю, тютюнопаління;

         9.4. до 15.09.2015 розробити заходи широкомасштабної профілактичної діяльності по запобіганню наркоманії, вживання алкогольних                              (в т.ч.слабоалкогольних) напоїв, тютюнопаління серед учнівської молоді в загальноосвітніх навчальних закладах району. Забезпечити реалізацію зазначених заходів.

         10. Виконуючому обов'язки начальника Управління Держгеокадастру у Сарненському районі Зінчику Р.М., начальнику Управління водного господарства у Сарненському районі Пінчуку В.П., директорам ДП «Сарненське лісове господарство» Белелі С.О., ДП «Клесівське лісове господарство» Ониськевичу М.М., Рівненського природного заповідника Бачуку В.А., Сарненському міському голові Усик С.Б., Клесівському селищному голові Буйному В.П., Вирівському-Солтису Ю.П., Люхчанському-Сосюку О.В., Немовицькому-Онищуку В.К., Карасинському-Шкодичу М.П., Селищенському-ПримичуМ.А., виконуючому обов'язки Великовербченського-Климцю В.О. сільським головам, забезпечити постійний моніторинг площ порушених незаконним видобутком бурштину земель, визначити місцезнаходження самовільно влаштованих водних каналів, що використовуються для незаконного видобутку бурштину та вжити заходів для їх загортання, з метою попередження незаконного видобутку бурштину в майбутньому, про що проінформувати райдержадміністрацію до 01.10.2015.

         11. Про виконання цього розпорядження виконавцям інформувати райдержадміністрацію в термін до 01.12.2015.

         12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Р.Серпенінова.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                                   Я. Яковчук