Також дивіться новини на facebook.com

№ 267 від 30 липня 2015 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-червень 2015 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
 30 липня   2015 року                                                                                   267
 
 Про     підсумки     роботи    галузей 
 господарського комплексу    Сарненського
 району   за січень-червень    2015 року
 

          За підсумками роботи першого півріччя 2015 року в більшості галузей господарського комплексу району забезпечено позитивну динаміку розвитку.

        За основними видами промислової продукції зросло виробництво кормів готових для тварин – на 29,1відс., паливних брикетів та гранул з деревини та іншої природної сировини – на 14,4 відс., виробів столярних та конструкцій будівельних з деревини на – 11,7 відс., деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на 11,3 відс.

 Сільськогосподарськими підприємствами району за січень - червень поточного року вироблено валової продукції на суму 15,4 млн.грн., що на                   2,3 млн грн. або на 17,6 відс. більше відповідного періоду минулого року, нарощено виробництво яєць - на 43,5 відс., м’яса на 10,0 відс.                      

Бюджет району по власних доходах загального фонду за перше півріччя 2015 року виконаний на 146,8 відс., що на 38,1 відс.більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

До зведеного бюджету зібрано платежів на 34,9 відс. більше, ніж за січень-червень 2014 року, до Державного бюджету - на 81,4відс. більше до рівня минулого року.

Виконання завдання по надходженню єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуваннястановить 108,5 відс.   

           Разом з тим, за січень-травень 2015 року обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, робіт, послуг) зменшився порівняно з січнем – травнем 2014 року на 9,6 відс. (останні статистичні дані).

            Зменшено випуск хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання на 5,8 відс., на 18,7 відс. – гранул, щебеню (каменю дробленого), крихти та порошку, гальки, гравію, на 27,9 відс. – граніту необробленого або начорно обробленого, на 44 відс. –  виробів ковбасних.

 Сільськогосподарськими підприємствами району зменшено виробництво молока на 4,8 відс. , поголів’я свиней на 17 відс.

Пасажирооборот за 5 місяців 2015 року зменшився у порівнянні з минулим роком на 78,4 відс.

Податковий борг до зведеного бюджету хоча і  зменшився з початку року на 24,5 відс., проте ще залишається в сумі 10,8 млн. грн.

Заборгованість зі сплати єдиного внескуна загальнообов’язкове державне соціальне страхуванняз початку року зросла
на 5,0 відс.

            Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-червень 2015 року, з метою усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 липня 2015 року № 397 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за І півріччя 2015 року» :

1. Заступнику голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади детально проаналізувати результати роботи підпорядкованих галузей та сфер діяльності і відповідно до компетенції вжити організаційні заходи щодо забезпечення стабілізації економічних та соціальних процесів в районі.

         2. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації продовжити заходи контролю за виконанням підприємствами району промислової продукції, здійснення оперативного моніторингу стану справ у цій сфері господарювання.

        3. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

        3.1. Взяти на особливий контроль питання про збереження та нарощування чисельності поголів’я сільськогосподарських тварин, підвищення їх продуктивності, збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва.

        3,2. Спільно з виконкомами місцевих рад, керівниками сільськогосподарських підприємств вжити заходів щодо пошукупотенційних інвесторів в агропромисловий комплекс та сприяти створенню сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

3.3. Спільно з сільськогосподарськими підприємствами району забезпечити збирання ранніх зернових та зернобобових культур в стислі строки і з оптимальними втратами.

3.4. Надати необхідну інформаційно-консультаційну допомогу сільськогосподарським товаровиробникам щодо оптимізації структури посівних площ під урожай 2016 року з урахуванням потреб внутрішнього продовольчого ринку

          4. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації :

         4.1. Продовжити роботу щодо впровадження енергозберігаючих технологій у закладах бюджетної сфери та житлово-комунального господарства, використання альтернативних видів палива.

        4.2. Забезпечити постійний контроль за станом розрахунків підприємств, установ та організацій за спожиті електроенергію і природний газ та вжити заходів щодо ліквідації наявної заборгованості всіх категорій споживачів і посилення відповідальності керівників підприємств в частині забезпечення своєчасної та у повному обсязі оплати за використані енергоносії.

       4.3. Спільно з виконкомами місцевих рад продовжити роботу щодо роз’яснення серед населення про умови отримання пільгових кредитів через філію «Ощадбанку» для придбання електричних або твердопаливних котлів.       

       4.4. Спільно із керівниками установ бюджетної сфери, житлово-комунального господарства, виконавчими комітетами міської, селищних та сільських рад забезпечити своєчасну підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років.

           5. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області спільно з виконкомами місцевих рад :

           5.1. Активізувати роботу районної робочої групи, утвореної відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 08.06.2015 № 213 «Про облік платників та сплату акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів», щодо виявлення платників акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів та їх залучення до сплати зазначеного податку до місцевих бюджетів.

            5.2. Посилити контроль за діяльністю суб’єктів господарювання, які заготовляють для подальшого продажу лісову продукцію (дикорослі трав’яні рослини, гриби, ягоди та інші плоди).  

           6. Рекомендувати Сарненському районному управлінню юстиції вжити додаткові заходи щодо виконання рішень суду по стягненню податкового боргу та заборгованості до Пенсійного фонду України суб’єктів господарювання.

           7. Районному центру зайнятості спільно з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації тримати на постійному контролі питання працевлаштування осіб, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, а також учасників антитерористичної операції та членів їхніх родин.

          8. З метою збільшення дохідної частини місцевих бюджетів управлінню Держгеокадастру у Сарненському районі спільно з юридичним сектором апарату райдержадміністрації до 01.10.2015 переглянути укладені договори оренди з землекористувачами в частині збільшення орендної плати за землю.

         9. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

       10. Контроль за виконанням розпорядження покласти на  заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
Голова адміністрації                                                  Я.Яковчук