Також дивіться новини на facebook.com

№ 353 від 05 жовтня 2015 року "Про районну програму військово-патріотичного виховання та підготовку молоді до служби в Збройних Силах України на 2015 – 2017 роки"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови районної державної адміністрації

 

05 жовтня  2015  року                                                                              № 353

 

Про районну програму військово-патріотичного

виховання та підготовку молоді до служби в

Збройних Силах України на 2015 – 2017 роки

 

На виконання Законів України “Про військовий обов'язок і військову службу” та Указу Президента України від 25 жовтня 2002 року № 948/2002 “Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді”, з метою підготовки громадян допризовного та призовного віку до військової служби:

1. Схвалити районну програму військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби Збройних Силах України на 2015 – 2017 роки (далі - Програма), згідно додатку.

2. Сарненському районному військовому комісаріату подати Програму на затвердження районній раді в установленому порядку.

3. Фінансовому управлінню райдержадміністрації в районному бюджеті на відповідні роки, в межах наявних фінансових ресурсів, передбачати кошти на реалізацію Програми.

4. Виконавцям про хід реалізації Програми інформувати райдержадміністрацію до 01 січня щороку.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
 

Голова адміністрації                                                                                   Я.Яковчук

 
 
 
 
 

                                        Додаток

          до розпорядження голови

                 райдержадміністрації

                                                                                          05 жовтня 2015 року № 353

 
 
РАЙОННА ПРОГРАМА

військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби

в Збройних Силах України на 2015 -2017 роки
 

Програма розроблена відповідно до Закону України від 04 квітня 2006          № 3597-ІV "Про військовий обов'язок і військову службу", Указу Президента України від 25 жовтня 2002 № 948/2002 "Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді", Положення про допризовну підготовку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2000 року № 1770, Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352.

 
І. Мета програми
 

Всебічне забезпечення заходів допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді на основі українських національно-історичних традицій, героїзму жителів району, які безпосередньо приймали участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності держави;

удосконалення якості вивчення призовних ресурсів, які підлягають призову на військову службу;

підвищення якості підготовки призовників до вступу у військові навчальні заклади та навчальні заклади, які мають військові навчальні підрозділи;

зміцнення матеріально-технічної бази районної призовної дільниці;

забезпечення виконання заходів призову на строкову військову службу на території району.

 
   ІІ. Виконавці програми
 
Районний військовий комісаріат;
органи виконавчої влади;
органи місцевого самоврядування.
                                 Ш.Фінансування програми

Фінансування програми буде здійснюватись у межах видатків, що передбачаються в районному бюджеті, відповідно до чинного законодавства згідно додатку до програми.

 

IV. Заходи з реалізації районної програми військо-патріотичного виховання молоді та підготовки юнаків до служби в Збройних Силах України на 2015 – 2017 роки

 

Військо-патріотичне виховання молоді та підготовка юнаків до служби в                Збройних Силах України

 

1. Проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед молоді щодо необхідності виконання свого обов'язку, передбаченого Конституцією України, виховання національної свідомості на героїко-патріотичних традиціях минулого України, героїчних подвигах наших земляків, які безпосередньо приймали участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності держави,  формування в свідомості юнаків необхідності захисту держави.             

Відділ освіти райдержадміністрації, виконкоми міської, селищних, сільських рад району

Протягом 2015 - 2017 років

2. Здійснення контролю за рівнем проведення допризовної підготовки юнаків у навчальних закладах району.

 

Відділ освіти райдержадміністрації, районний військовий комісаріат, виконкоми міської, селищних, сільських рад району

Протягом 2015 - 2017 років

3. Проведення роз'яснювальної роботи серед молоді в навчальних закладах, організаціях, установах району щодо відповідальності за ухилення від служби у Збройних Силах України.

 

Районний військовий комісаріат, районний відділ УМВС  України у Рівненській області, відділ освіти райдержадміністрації, відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації, виконкоми міської, селищних, сільських рад району

Протягом 2015 - 2017 років

4. Проведення роботи з пропагування серед молоді в навчальних закладах, організаціях, установах району щодо вступу у військові навчальні заклади (військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів) та на військову службу за контрактом.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ у справах  молоді і спорту райдержадміністрації, районний військовий комісаріат, виконкоми міської, селищних, сільських рад району 

Протягом 2015 - 2017 років

 
V. Медичне забезпечення
 

1. Забезпечення районної призовної дільниці відповідними медичними засобами та матеріально - технічним господарським майном, необхідним для медичного обстеження юнаків допризовного віку та призовників на строкову військову службу.

Відділ охорони  здоров'я райдержадміністрації, районний військовий комісаріат.

Протягом 2015 - 2017 років

2. Посилення контролю за оздоровленням в період між припискою та призовом громадян, яких визнано такими, що потребують обстеження, лікування та медичного нагляду.

 

Відділ охорони здоров'я райдержадміністрації, районний військовий комісаріат.

Протягом 2015 - 2017 років

VІ. Призов громадян на строкову військову службу.

 

1. Організувати відповідно до чинного законодавства проведення призову 2015-2017 років на території району та відправлення призовників з районного  військового комісаріату на обласний збірний пункт.

 

Виконкоми міської, селищних, сільських рад району, районний військовий комісаріат.

щороку березень – травень, вересень - листопад

Протягом 2015 - 2017 років
 

2. Здійснення контролю за вивченням особистості призовників, їх моральних якостей,  сімейно-майнового стану; проведення соціально-психологічного відбору, перевірка фізичних та ділових якостей юнаків згідно з даними медичних закладів, інформації, що надається правоохоронними органами, характеристик з місця роботи або навчання.

 

Районний військовий комісаріат, відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації,  відділ освіти райдержадміністрації, виконкоми міської, селищних, сільських рад району

Протягом 2015 - 2017 років

3. Забезпечення контролю за організацією роботи призовної комісії на території району.

Голова районної призовної комісії

щороку березень – травень, вересень - листопад

Протягом 2015 - 2017 років

4. Проведення інструктажу призовників, консультацій, бесід з їх батьками в дні відправлення призовників з районного військового комісаріату.

 
Районний військовий комісаріат.

щороку березень – травень, вересень - листопад

Протягом 2015 - 2017 років
 

5. Висвітлення у засобах масової інформації заходів щодо підготовки на проведення призову громадян України на строкову військову службу та агітації на військову службу за контрактом.

 

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, районний військовий комісаріат

щороку березень – травень, вересень - листопад
Протягом 2015 - 2017 років
 

6. Проведення згідно з чинним законодавством розшуку осіб, які ухиляються від виконання загального військового обов'язку.

 
Районний відділ УМВС України в Рівненській
області, районний військовий комісаріат.

                                     щороку березень – травень, вересень - листопад

                                     Протягом 2015 - 2017 років
 

7. Проведення поточного ремонту районного військового комісаріату та придбання необхідного обладнання.

 
Районний військовий комісаріат.
Протягом 2015 - 2017 років
 

8. Забезпечення навчальних закладів району методичними та наочними посібниками, рекламною продукцією, наочною агітацією.

 
Районний військовий комісаріат.
Протягом 2015 - 2017 років
 
  

VIІ. Культурно-виховні заходи

 

Організація і урочисте проведення свят - День Збройних Сил України, День захисника України, День пам’яті воїнів-Афганістану та учасників бойових дій на території інших держав, організація зустрічей молоді з ветеранами Великої Вітчизняної війни, учасниками визвольного руху на Україні, учасниками бойових дій в зоні АТО, представниками військових частин в День призовника в навчальних закладах району, вшанування пам’яті воїнів, які загинули в боях у захисті суверенітету та територіальної цілісності держави.

 

Районний військовий комісаріат, відділ освіти райдержадміністрації, відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації, військова частина   А-0153 (за    згодою)

щороку жовтень, грудень 2015 - 2017 років
 
 
 
 
 
 
 

Виконуючий обов’язки керівника апарату адміністрації                    Р.Марковець

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                                                                                Додаток  

                                                                      до районної програми військово-

                                                                               патріотичного виховання та

     підготовки молоді до служби      в Збройних Силах України на 2015 – 2017 роки

                                                      

 

Обсяг фінансування з місцевого бюджету, заходів районної

програми військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби

в Збройних Силах України на 2015 - 2017 роки
 
Зміст заходів
в тому числі

Всього фінансування

грн.
2015 рік
грн.
2016 рік
грн.
2017 рік
грн.
районний бюджет
районний бюджет
районний бюджет
Медичне забезпечення
1.
Придбання миючих та санітарно-гігієнічних засобів
250,00
250,00
250,00
750,00
2.
Придбання медикаментів
400,00
400,00
400,00
1200,00

Призов громадян на строкову військову службу

1.

Проведення поточного ремонту приміщення районного призовного пункту

10000,00
10000,00
10000,00
30000,00
2.
Заміна вікон призовного пункту
7500,00
7500,00
-
15000,00
3.

Доставка призовників до обласного збірного пункту с. Здовбиця Здолбунівського району та розшук призовників

 
10000,00
14000,00
14000,00
38000,00
Культурно – виховні заходи
1.
Оновлення інформаційних стендів
1400,00
1400,00
1400,00
4200,00
2.
Придбання подарунків для вручення призовникам
500,00
500,00
500,00
1500,00
3.

Проведення агітаційних заходів серед учнів старших класів ЗОШ та студентів інших навчальних закладів

1400,00
1400,00
1400,00
4200,00
4.

Проведення інформаційно-агітаційних заходів через засоби масової інформації про пріоритети військової служби

1500,00
1500,00
1500,00
4500,00
 
Всього
32950,00
36950,00
29450,00
99350,00
 
 
 

 Виконуючий обов’язки керівника апарату адміністрації                     Р.Марковець