Також дивіться новини на facebook.com

№ 420 від 23 листопада 2015 року "Про районну програму забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016 – 2018 роки"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 

23 листопада 2015 року                                                                                      № 420

 

Про районну програму забезпечення

житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених
батьківського піклування
на 2016 – 2018 роки
 

         Відповідно до статей 2, 23 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, на виконання Указу Президента України від 16 грудня          2011 року №1163/2011 “Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні”:

         1. Схвалити районну програму забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016 – 2018 роки (далі – Програма), що додається.

         2. Службі у справах дітей районної державної адміністрації подати Програму районній раді на затвердження в установленому порядку.

         3. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації в районному бюджеті на відповідні роки передбачати кошти на реалізацію Програми в межах реальних фінансових ресурсів.

         4. Рекомендувати сільським, селищним, міській радам та їх виконавчим органам, а також Клесівській селищній об’єднаній територіальній громаді забезпечити виконання заходів Програми.

         5. Виконавцям про хід реалізації Програми інформувати службу у справах дітей районної державної адміністрації щороку до 15 січня.

         6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації згідно з розподілом функціональних обов’язків.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                                Я.Яковчук             

                                                                        

 
 
 
                                                                     
 
                                                                           Додаток

                                                                                до розпорядження голови

районної державної адміністрації

                                                   23.11.2015 №420
 
Програма

забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016 – 2018 роки

 
1.Загальні положення

         Законодавчим підґрунтям для розроблення Програми є Житловий кодекс Української РСР, закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про житловий фонд соціального призначення», «Про охорону дитинства»; Указ Президента України від 16 грудня 2011 року №1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні»;

постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року №682 «Про деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення», від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини».

Станом на 1 листопада 2015 року на первинному обліку в службі у справах дітей районної державної адміністрації перебувають 162 дитини - сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них: 16 дітей мають право власності на житло, 141 - мають право користування житлом, 5 – не мають житла.

Законодавство України гарантує право на позачергове отримання впорядкованого житла дітьми – сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, проте, упродовж 2011 - 2015 років ніхто з них не був забезпечений житлом.

 

2.Мета та шляхи її досягнення

Основні положення Програми спрямовані на вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення житлових прав дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування

ведення обліку нерухомого майна, право власності на яке мають діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

вивчення потреб у забезпеченні дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, упорядкованим соціальним житлом;    ведення обліку дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають право на отримання соціального житла;

Виконання Програми сприятиме реалізації права дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на упорядкування житла, що належить їм на праві власності, а також для придбання житла дітям, які мають першочергову потребу.

 
 

3.Обсяги та джерела фінансування

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного, районного та бюджетів місцевого самоврядування, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

4.Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми дасть можливість:

забезпечити збереження житла, що є власністю дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

визначити потребу в забезпеченні соціальним житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

вирішити питання щодо взяття дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в яких відсутнє житло, або якщо повернення до нього неможливе, на облік громадян, які мають право на отримання соціального житла;

забезпечити житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  які найбільше його потребують.