Також дивіться новини на facebook.com

№ 52 від 24 лютого 2016 року "Про стан виконання Комплексної програми забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Сарненського району на 2011-2015 роки"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 24лютого 2016  року                                                                                    № 52
 
 

Про стан виконання Комплексної програми забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Сарненського району на 2011-2015 роки

 

На виконання Комплексної програми забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Сарненського району на 2011-2015 роки виконкомами місцевих рад району, райдержадміністрацією  проведена відповідна робота. Станом на 01 січня 2016 року із 67-ми населених пунктів району генеральні плани мають 56, із них оновлені в період з 2008 та за час дії програми – 28, виготовлено 31 планів зонування територій населених пунктів та 9 детальних планів територій, в тому числі 3 – за межами населених пунктів. В стадії розроблення, завершення та затвердження перебувають генплани та плани зонування територій м.Сарни та ще чотирьох населених пунктів.

В той же час застарілі генплани мають 27 населених пункти, відсутні взагалі – по 11 населених пунктах.

З метою виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», забезпечення населених пунктів Сарненського району містобудівною документацією:

1. Відмітити належну роботу з розроблення містобудівної документації виконкомів Клесівської селищної, Великовербченської, Вирівської, Кричильської, Костянтинівської, Люхчанської, Ремчицької, Стрільської, Селищенської, Тутовицької сільських рад.

2. Рекомендувати:

2.1. Активізувати роботу в цьому напрямку виконкомам Степанської селищної, Клесівської селищної (по населених пунктах колишніх Карпилівської та Карасинської сільських рад), Коростської, Кузьмівської, Немовицької сільських рад.

2.2. Виконкому Степанської селищної ради вирішити питання завершення розроблення історико-архітектурного опорного плану смт.Степань, отримання всіх необхідних погоджень згідно чинного законодавства та затвердження селищною радою.

2.3. Виконкомам сільських, селищних рад:

2.3.1. Спільно з відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації визначити населені пункти, на які необхідно розробити містобудівну документацію в першу чергу (крім населених пунктів, на які вони розроблені або розробляються), в залежності від необхідності у виділенні земельних ділянок для містобудівних потреб.

2.3.2. Продовжити роботу по розробленню містобудівної документації населених пунктів територіальних громад за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

2.3.3. Про стан розроблення містобудівної документації інформувати райдержадміністрацію до 15 липня 2016 року та 20 січня 2017 року.

3. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації надавати максимальне сприяння виконкомам місцевих рад у розробленні містобудівної документації.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації згідно розподілу функціональних обов’язків.

 
 

Голова адміністрації                                                              Я. Яковчук