Також дивіться новини на facebook.com

№ 110 від 24 березня 2016 року "Про поліпшення платіжної дисципліни по сплаті платежів до управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

 24  березня 2016 року                                                                                  № 110

 
 
Про  поліпшення платіжної дисципліни
по сплаті платежів до управління Пенсійного
фонду України в Сарненському районі
 

         Робота управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі  спрямована на реалізацію основних пріоритетів діяльності щодо забезпечення сталого фінансування та виплати пенсій, фінансової збалансованості і стабільності пенсійної системи.

         Протягом 2015 та січня-лютого 2016 року призначено пенсії 1043 громадянам та проведено 6587 перерахунків пенсій.

         Середній розмір призначеної пенсії станом на 01 березня 2016 року становив 1451,42 гривень, що на 4,2 відсотка більше до відповідного періоду минулого року.

         Пріоритетним напрямком роботи управління є підвищення якісного рівня обслуговування громадян.

         Прийом та обслуговування громадян організовано через громадську приймальню, використовуються “мобільні соціальні офіси”, “гарячі лінії”, зустрічі в трудових колективах та за місцем проживання громадян. Послугами громадської приймальні в 2015 році скористались 12186 громадян, протягом січня - лютого 2016 року до управління звернулось 1896 осіб.

         Активізовано розвиток дистанційних форм обслуговування громадян через веб - портал Пенсійного фонду України, на якому протягом 2015 та січня - лютого 2016 року зареєструвалась 1631особа.

         За січень - лютий 2016 року до бюджету управління Пенсійного фонду з усіх джерел фінансування надійшло 56,9 млн. грн., що в порівнянні з відповідним періодом минулого року менше на 9,8 млн. гривень, або на 14,7 відсотка.

Виконання  доходної частини бюджету за рахунок власних коштів

2

становить 73,3 тис. грн., або 175,8 відсотка затверджених обсягів. В порівнянні з відповідним періодом 2015 року власні надходження зменшились на 46,7 тис. гривень, тобто на 38,9 відсотка.

         За січень-лютий 2016 року профінансовано виплату пенсій та допомог на  суму  56,5 млн. гривень, що на 13,8 млн. гривень менше, ніж за відповідний період 2015 року.       

         Станом на 01 березня 2016 року заборгованість склала 1896,9 тис. гривень, що на 10,2 тис. гривень більше в порівнянні 01.01.2016 року.

         У структурі заборгованості платників основна частка недоїмки зі сплати страхових внесків, припадає на підприємства, які перебувають в процедурі банкрутства – 908,0 тис. грн. або 48 відсотка у загальній сумі боргу. Недоїмка економічно - активних платників складає 178,2 тис. гривень. Найбільші суми боргу у підприємств: ДП “Підприємство КВК 46” – 138,5 тис. гривень.,       ДМП “Водозабір” – 39,6 тис. гривень. Борг підприємств, у яких відсутні активи для його погашення–810,7 тис. гривень.

             Станом на 01.03.2016 року перебуває на виконанні судових рішень на суму 266,5 тис. гривень, узгоджених вимог на суму 193,6 тис. гривень., 151,2 тис. гривень сума боргу повернута Сарненським районним відділом Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області без виконання, у зв’язку з відсутністю у боржника майна. 

          Залишок невідшкодованих коштів на виплату та доставку пільгових пенсій станом на 01.03.16 року складає 2513,2 тис. гривень, що на 829,7 тис. гривень більше до 01.01.2016 року.

                                                 Зростання заборгованості зумовлено несплатою понесених витрат на виплату пільгових пенсій сільськогосподарськими підприємствами, дана сума боргу становить 2211,0 тис. гривень.

                   Вжито низку заходів з метою зменшення обсягів заборгованості по відшкодуванню пенсій, призначених на пільгових умовах, а саме: перебуває позовів на розгляді в судах – 1273,0 тис. гривень, розглянуто судами позовів – 243,2 тис. гривень, на виконанні у Сарненському районному відділі Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області  судових рішень – 325,8 тис . гривень.

         Питання щодо сплати єдиного внеску та інших платежів постійно розглядається на засіданнях районної комісії з питань заробітної плати, праці та соціальної політики, на яких заслуховуються звіти керівників підприємств – боржників.

         Діяльність управління всебічно висвітлювалась в засобах масової інформації. Всього фахівцями Фонду в районі протягом січня-лютого 2016 року було проведено 9 зустрічей в трудових колективах та 1 зустріч з населенням за місцем проживання, надруковано 3 статті в районному виданні Сарненського району “Сарненські новини”, проведено 2 виступи по місцевому радіомовленню з питань роз’яснення пенсійного законодавства, умов зарахування страхового стажу, сплати платежів та інших питань по роботі управління, 3 виїздні прийоми громадян на яких було прийнято 96 жителів

3
району.

Керуючись статтями 16, 23, 28 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та з метою вжиття невідкладних заходів щодо наповнення дохідної частини пенсійного бюджету, погашення простроченої заборгованості платників перед Пенсійним фондом України та на виконання  Доручення голови обласної державної адміністрації від 01.03.2016 №17/01-60/16.

1. Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі :

1.1 продовжити роботу, спрямовану на наповнення бюджету Фонду, стале фінансування виплати пенсій;

1.2 посилити контроль за реалізацією заходів, спрямованих на погашення заборгованості з платежів до Фонду та забезпечити ефективну співпрацю з місцевими органами виконавчої влади, щодо забезпечення прав застрахованих осіб, легалізацію зайнятості та заробітної плати;

1.3 забезпечити взаємодію з Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією головного управлінням Державної фіскальної служби у Рівненській області з питань прогнозування та надходження єдиного соціального внеску, завершення процедур адміністрування єдиного соціального внеску в частині стягнення заборгованості за виконавчими документами, добровільної участі у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні;

1.4 забезпечити виконання затверджених показників з надходження власних коштів, надходжень зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах;

1.5 забезпечити взаємодію з відділом державної виконавчої служби Сарненського управління юстиції, арбітражними керуючими, відділом з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції в області щодо погашення заборгованості підприємствами, на яких поширюються процедури, визначені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом" та завершення ліквідаційних процедур;

1.6 до 01 квітня 2016 року розробити та затвердити графіки погашення заборгованості платників зі сплати єдиного внеску  на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування (за виконавчими документами), страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах;

1.7 активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу з питань реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення, реформування пенсійної системи;

1.8 продовжити роботу, спрямовану на впровадження системи обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій.

1.9 забезпечити взаємодію з місцевими органами виконавчої влади,

4

органами державної виконавчої служби щодо вжиття дієвих заходів з погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування (за виконавчими документами), страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

         2. Управлінню праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі активізувати роботу комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, постійно заслуховувати на їх засіданнях звіти керівників підприємств-боржників із сплати страхових внесків та інших платежів.

         3. Сарненському районному відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області вжити дієвих заходів з недопущення порушень Закону України “Про виконавче провадження” щодо термінів виконання виконавчих проваджень при стягненні заборгованості зі сплати внесків на користь органів Пенсійного фонду України.

         4. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати  управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі щокварталу не пізніше ніж до 04 числа місяця, що настає за звітним періодом, на адресу електронної пошти sarnen16r@rv.pfu.gov.ua з подальшим підтвердженням на паперових носіях.

         5. Управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі узагальнену інформацію про виконання розпорядження подавати районній державній адміністрації щокварталу, до 05 числа місяця, що настає за звітним періодом.

         6. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної    державної адміністрації від 04 березня 2015 року № 90 “Про поліпшення платіжної дисципліни по сплаті платежів до управління Пенсійного фонду України, темпи росту фонду оплати праці, зайнятості населення”.

7. Контроль за виконанням  розпорядження залишаю за собою.
 
 

Голова  адміністрації                                                                                  Я. Яковчук