Також дивіться новини на facebook.com

№ 172 від 05 травня 2016 року "Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-березень 2016 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
 05 травня 2016 року                                                                                               172        
 
Про організаційно-кадрове забезпечення
повноважень органів  виконавчої   влади

щодо  роботи   галузей    господарського

комплексу    Сарненського     району   за

січень-березень 2016 року
 
 

 Протягом січня-березня  2016 року зусилля місцевих органів виконавчої влади , органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання району були направлені на забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку району та на вирішення найважливіших питань, які викликані потребою сьогодення.

За січень-лютий 2016 року обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, робіт, послуг) збільшився порівняно з січнем – лютим 2015 року на             16,2 відс. (останні статистичні дані) і становив 65,1 млн.грн.

Нарощування обсягів продукції порівняно з 1 кварталом 2015 року забезпечено в галузі машинобудування – на 71,3 відс.,  лісової промисловості – на 44 відс., харчової промисловості – на 4,2 відс.

В розрізі підприємств найбільші прирости виробництва  продукції досягнуто на ТОВ «МСП Фаворит» (в 2,3 рази), СГПП «Маяк» (в 2,1 рази), КП «Сарненська друкарня» (+88,5 відс.), «Прагма-фактор» (+86,9 відс.), ТОВ «Завод металевих виробів» (+74,6 відс.), ДП «Клесівське лісове господарство» (+28,5 відс.), ТОВ «Райдуга» (+25 відс.).

У січні–лютому 2016 року порівняно з відповідним періодом попереднього року підприємствами району збільшено виробництво, паливних брикетів та гранул з деревини та іншої природної сировини – у 2,2 раза, кормів готових для тварин – в 1,6 раза, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на 21,4 відс., виробів столярних та конструкцій будівельних з деревини – на 5,9 відс.

Виробництво валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу збільшилося порівняно з відповідним періодом 2015 року - на 31,7 відс. і становить 9,6 млн.грн. По темпах зростання виробництва валової продукції сільського господарства район посів І місце в області, а по питомій вазі 6 місце (7,9 відс.).

Сільськогосподарськими підприємствами району нарощено виробництво молока на 11 відс., яєць - на 47 відс., зросло поголів’я птиці та свиней, відповідно на 35 відс. і в  1,6 раза.

Обсяг робіт, виконаних будівельними підприємствами району за січень - березень 2016 року становить 889 тис. грн.

За січень-березень 2016 року до зведеного бюджету району зібрано 64,3 млн.грн., що на 44,5 відс. або на 19,8 млн.грн. більше відповідного періоду 2015 року і становить 109,9 відс. до завдання.

Надходження платежів до Державного бюджету склали 25,7 млн.грн., що на 33,2 відс. більше, ніж у січні-березні 2015 року і становить  97,5 відс. до завдання.

 До місцевих бюджетів усіх рівнів мобілізовано 38,6 млн.грн., завдання виконано на 120,5 відс. (додатково мобілізовано 6,8 млн.грн), на 13,5 млн.грн. більше рівня аналогічного періоду минулого року.

Виконання завдання по надходженню єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуваннястановить 103,4 відс.   

Разом з тим, у січні-березні 2016 року спостерігався спад виробництва промислової продукції в натуральних показниках окремими підприємствами району. Зокрема, зменшено виробництвориби приготовленої та консервів з риби на 82,9 відс, щебеневої продукції на 28,1 відс.

В сільськогосподарських  підприємствах  району зменшено поголів’я великої рогатої худоби на 6,8 відс. відповідно до аналогічного періоду минулого року.

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.04.2016 становив 11,1 млн.грн.

Заборгованість зі сплати єдиного внеску   на 01.04.2016 становила 2,00 млн. грн.

Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01.04.2016 складає 1,9 млн.грн.

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2016 року, з метою усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації:

1. Першому заступнику голови райдержадміністрації спільно з Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області  активізувати роботу робочої групи з координації дій органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень.

2. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі забезпечити виконання  завдань та прогнозних показників Програми економічного і соціального розвитку району на 2016 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 14 січня 2016 року № 6.

3. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

1) для забезпечення контролю за ситуацією у промисловому комплексі району здійснювати щомісячний моніторинг роботи промислових підприємств, розташованих на території Сарненського району, в межах повноважень сприяти вирішенню їх проблемних питань;

2) сприяти залученню територіальними громадами коштів на розвиток територій шляхом їх участі в різноманітних конкурсах та грантових програмах, які реалізуються за рахунок державних, обласних бюджетів та завдяки міжнародній технічній допомозі.

4. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

1)  вжити заходів щодо сприяння сільськогосподарським підприємствам в успішному проведенні в оптимальні терміни весняно-польових робіт;

2)  надавати всебічну допомогу сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам у вирішенні питань щодо забезпечення матеріально-технічними ресурсами;

3) вжити додаткових заходів щодо недопущення зменшення поголів’я худоби, в тому числі корів, підвищення їх продуктивності.

5. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, сектору іфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації:

1) постійно здійснювати контроль станом  розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги;

2) проводити подальшу координацію робіт щодо впровадження в установах та організаціях району енергоефективних технологій;

3) забезпечити постійний контроль за ефективним та своєчасним використанням коштів, фінансування яких передбачене у 2016 році на будівництво і реконструкцію об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, капітальні і поточні ремонти доріг комунальної власності.

6. Управлінню праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації:

1)  забезпечити постійне  інформування в засобах масової інформації та через радіо про надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї та особливості в наданні допомоги на дітей, одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

2) взяти на особливий контроль та забезпечити відповідно до вимог чинного законодавства процедуру закупівлі послуг з харчування дітей, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи;

3) забезпечити підвищення всіма установами, організаціями, підприємствами різних форм власності тарифних ставок і посадових окладів на основі нових мінімальних розмірів заробітної плати, посилення контролю за додержанням ними відповідних державних гарантій оплати праці;

4) здійснювати контроль за недопущенням заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях району.

7. Рекомендувати органам місцевого самоврядування:

1)  в термін до 01 липня 2016 року переглянути прийняті на поточний рік рішення із встановлення плати за землю, та в разі потреби забезпечити розробку проектів про внесення змін до цих рішень.

2) спільно з  Сарненською об’єднаною державною податковою інспекцією  Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області , державними підприємствами Сарненського та Клесівського лісових господарств  здійснити підготовчу роботу до сезону масової заготівлі лісової продукції (ягід, грибів та інших плодів) з метою своєчасного створення на територіях сільських, селищних  рад пунктів прийому продукції від населення та доведення до лісокористувачів-заготівельників порядку здійснення такої діяльності, встановленого рішенням Рівненської обласної ради від 22 квітня 2011 року №265 «Про порядок і умови виділення лімітів та організації справляння збору при здійсненні побічних лісових користувань і заготівлі другорядних лісових матеріалів».

8. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції  Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області вжити дієвих заходів щодо недопущення росту заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та зменшення податкового боргу за підсумками 2016 року.

9. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

10. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 02.11.2015 №398 «Про організаційно-кадрове забезпечення повноважень органів виконавчої влади щодо роботи галузей господарського комплексу Сарненського району за січень-вересень 2015 року».

 11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                       Я.Яковчук