Також дивіться новини на facebook.com

№ 174 від 05 травня 2016 року "Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій , підвищення р"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 

  05 травня 2016 року                                                                              №174

 

Про стан виконання підприємствами, установами і

організаціями указів Президента України, постанов

Кабінету Міністрів України та відповідних

розпоряджень голів обласної та районної державних

адміністрацій ,  підвищення  рівня виконавської

дисципліни в районі  
 
 

         З метою забезпечення виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних  розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій сектором контролю апарату райдержадміністрації спільно з управліннями  і відділами райдержадміністрації було перевірено стан виконання документів органів влади вищого рівня  та відповідних розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації в районі.

         Аналіз показав, що в цілому проводиться комплекс заходів по виконанню указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних  розпоряджень голів обласної і районної державних  адміністрацій в районі.

 Станом на 01 квітня  2016 року в райдержадміністрації  на контролі перебувало 486 документів органів виконавчої влади вищого рівня, в тому числі 63  укази та 2 розпорядження Президента України, 78 постанов та                        31 розпорядження   Кабінету Міністрів України, 207 розпоряджень  та              105 доручень голови  обласної державної адміністрації. Також на контролі перебуває 570 розпоряджень та 106 доручень голови райдержадміністрації.       Всього за І квартал  2016 року поставлено на контроль 37 розпоряджень та  14 доручень голови райдержадміністрації.

Щомісяця  на засіданнях колегії райдержадміністрації заслуховуються звіти заступників голови райдержадміністрації, керівників управлінь і відділів райдержадміністрації  про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Законів України,  розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій в районі.

З метою  забезпечення виконання указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних  розпоряджень голів обласної і районної державних адміністрацій:

 1. Першому заступнику голови,  керівнику апарату, начальникам управлінь і відділів райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

1.1. забезпечити повне  виконання завдань, поставлених в указах   Президента України, постановах Кабінету Міністрів України, законах України, розпорядженнях та дорученнях голів обласної   та районної державних адміністрацій;

1.2  взяти під особистий  контроль якісне та повне виконання у визначені терміни указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних  розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій.

2. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

 2.1  забезпечити        виконання    та    інформування     райдержадміністрації     у   встановлені терміни про стан виконання на території ради указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, Законів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій;

2.2. внести на розгляд засідань  виконавчих комітетів у травні  2016 року питання стану виконання документів органів влади вищого рівня,  власних рішень та підвищення виконавської дисципліни на території ради.

2.3спільно з Сарненським райвійськкоматом, відділом освіти райдержадміністрації,  покращити роботу з юнаками призовного віку, провести комплекс заходів по військово-патріотичному вихованню молоді.

3. Начальникам управлінь і відділів райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам  забезпечити виконання   розпорядження голови райдержадміністрації від 15 липня 2009 року № 307 «Про систему інформування щодо суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Сарненському районі» та доручення голови райдержадміністрації від   05.01.2016 № 01/09 – 7/16  щодо вдосконалення висвітлення роботи райдержадміністрації на власному сайті.

3. Рекомендувати виконкомам Сарненської міської, Клесівської селищної рад вжити додаткових заходів для забезпечення виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 02 листопада 2015 року №396 «Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2015-2016 року» в частині  погашення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги населенням та спожиті енергоносії підприємствами житлово-комунального господарства, створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

4. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

4.1  вжити додаткових заходів для  проведення  інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення району  з питань призначення соціальних допомог, субсидій та інших соціальних виплат;

4.2 забезпечити у визначені законодавством терміни розгляд заяв громадян про призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

5.Сарненському  відділу Поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області, спільно з службою у справах дітей, відділом молоді та спорту райдержадміністрації, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, виконавчими комітетами місцевих рад забезпечити виконання  розпорядження голови райдержадміністрації від  26 червня 2013 року №224 «Про профілактику правопорушень та злочинів серед дітей-жителів Сарненського району» в частині попередження дитячої злочинності та правопорушень   на територіях рад.

6. Рекомендувати керівникам ВП «Клесівське кар’єроуправління» ДП «УПП УЗ», ТОВ Клесівський кар’єр нерудних копалин «Технобуд», ТОВ «Вирівський кар’єр», ТОВ «Селищанський гранітний кар’єр», ДП «Підприємство Катеринівської виправної колонії (№46)», ТОВ «Поліська енергосервісна компанія» розробити та погодити відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 року № 786 норми питомих витрат паливно- енергетичних ресурсів.

7. Звернути увагу сільських голів: – Тиненського – Котка М.О., Коростського –  Климця О.З,  Вирівського– Опалька Б.Г, Селищенського –Примича М.А. та Стрільського – Сергійчука В.І. на низький рівень виконавської дисципліни щодо інформування райдержадміністрації про стан виконання документів центральних і місцевих органів влади на території ради.

         Рекомендувати сільським головам вжити заходів щодо забезпечення покращення виконавської дисципліни в підвідомчих установах.

8. Про стан виконання розпорядження голови райдержадміністрації інформувати райдержадміністрацію до 15 липня 2016 року.

9. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 12 травня 2015 року №186 “Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій, підвищення рівня виконавської дисципліни в районі у І кварталі 2015 року”.

10.  Контроль за виконанням розпорядження голови райдержадміністрації покласти на керівника апарату райдержадміністрації В.М.Стельмаха.

 
 

Голова  адміністрації                                                                Я.Яковчук