Також дивіться новини на facebook.com

№ 273 від 29 липня 2016 року "Про соціальний захист учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
29  липня 2016 року                                                                                    № 273
 
Про соціальний захист учасників бойових дій,
які брали безпосередню участь в антитерористичній
операції та членів сімей загиблих
учасників антитерористичної операції
 

Відповідно до статей 6,13,23,31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Указу Президента України від 18 березня 2015 року №150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», з метою забезпечення медичного, соціального захисту, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) та надання допомоги учасникам антитерористичної операції, сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції, а також у зв'язку з необхідністю координації дій органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, які надають допомогу учасникам антитерористичної операції та їх сім'ям:

1. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

1.1. Вести облік учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, сприяти в оформленні документів для отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

1.2. Активізувати роботу щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням демобілізованих осіб, в тому числі направляти на психологічну реабілітацію, демобілізованих осіб в санаторно – курортних закладах.

1.3. Видавати направлення учасникам антитерористичної операції для забезпечення їх технічними та іншими засобами реабілітації.

2. Відділу охорони здоров’я райдержадміністрації :

2.1. Забезпечувати первинне медичне обстеження демобілізованих осіб та надавати їм безкоштовну медичну допомогу.

2.2. Покращити роз’яснювальну роботу серед учасників антитерористичної операції щодо їх направлення на відновне лікування на базі комунального закладу «Рівненський обласний госпіталь інвалідів війни» Рівненської обласної ради.

3. Сарненському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:

3.1. Проводити вивчення умов проживання демобілізованих осіб та членів їх сімей, визначати потреби, забезпечувати здійснення соціального супроводу та організацію надання необхідної допомоги.

3.2. При необхідності покращення житлових умов демобілізованих осіб та членів їх сімей відповідно до гарантій, визначених законодавством, організовувати супровід оформлення необхідних документів та постановку в органах місцевого самоврядування на відповідну чергу для поліпшення житлових умов.

4. Сарненському районному центру зайнятості:

Забезпечувати працевлаштування демобілізованих осіб, використовуючи всі активні форми сприяння зайнятості (програми професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, видача ваучерів, одноразової допомоги для розвитку підприємницької діяльності).

5. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації:

Надавати освітні послуги демобілізованим особам та членам їх сімей.

6. Виконавцям забезпечити надання інформації про хід виконання розпорядження управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації , щомісячно до 1 числа наступного за звітним.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                    Я.Яковчук