Також дивіться новини на facebook.com

№ 360 від 29 вересня 2016 року "Про забезпечення пожежної безпеки населення на території району"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 

29  вересня  2016 року                                                                                    №  360

 
 
Про забезпечення пожежної
безпеки населення на території
району
 
 

Виконання заходів  щодо забезпечення пожежної безпеки суб’єктів господарювання і громадян передбачені повноваженнями органів державної влади, органів місцевого самоврядування, у Кодексі цивільного захисту України та в інших нормативно-правових актах.

Сарненським районним сектором Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводиться робота по попередженню виникнення пожеж та загибелі на них людей.

Пропаганда безпечного поводження з вогнем проводиться через засоби масової інформації, зокрема, через Сарненське районне проводове радіомовлення КП ТРК «Полісся» та районну газету «Сарненські новини». За участю працівників сектору організовуються виступи в трудових колективах, школах, дитячих дошкільних закладах на протипожежну тематику та щодо порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

Впродовж січня-вересня 2016 року в Сарненському районі спостерігається тенденція до зменшення кількості пожеж. Так, за поточний період 2016 року на території району виникло 92 пожежі, що на 29 відс. менше аналогічного періоду 2015 року (128 пожеж). На пожежах з початку року загинуло 4 особи та 1 особа отримала травми.

Найбільша кількість пожеж  сталася на території Сарненської міської ради  –26 , Степанської селищної ради – 10.

Основними причинами їх виникнення є необережне поводження з вогнем, як наслідок – 38 пожеж, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок – 26 пожеж, порушення правил монтажу та експлуатації

 
 

печей – 5 пожеж, грозовий розряд – 4, самозаймання – 4, пустощі дітей з вогнем – 5 пожеж, підпал – 9 пожеж, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газового обладнання – 1.

З метою покращення профілактичної роботи по попередженню виникнення пожеж та загибелі і травмування людей на пожежах, керуючись

ст.25, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та відповідно до ст.19 Кодексу цивільного захисту України:

1. Рекомендувати Сарненському районному сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

1.1. Посилити контроль за дотриманням протипожежного стану на об'єктах з масовим перебуванням людей, об'єктах життєзабезпечення, зберігання матеріальних цінностей та об'єктах сільськогосподарського виробництва усіх форм власності.

1.2. Щомісячно публікувати в районній газеті «Сарненські новини» матеріали з питань попередження пожеж і загибелі людей на пожежах та порядки дій в надзвичайних ситуаціях.

2. Рекомендувати виконкомам сільських, селищних та міської рад:

2.1. Аналізувати причини виникнення пожеж та давати рекомендації щодо їх недопущення в майбутньому.

2.2. Спільно з працівниками районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводити навчання населення правилам пожежної безпеки по місцю проживання.

2.3. З метою попередження пожеж, надзвичайних ситуацій та загибелі людей обладнати в адмінприміщеннях місцевих рад спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою, наглядовою агітацією щодо дій в надзвичайних ситуаціях.

2.4. Вживати невідкладних додаткових заходів щодо запобігання виникненню пожеж в екосистемах.

3. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації:

3.1. Із залученням працівників районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводити роз'яснювальну роботу серед дітей шкільного та дошкільного віку по попередженню пожеж в побуті та порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

3.2. З метою попередження пожеж та загибелі людей обладнати в кожному навчальному закладі спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою та наглядною агітацією.

3.3. Щорічно проводити в навчальних закладах району День пожежної безпеки.

4. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 01 грудня 2016 року.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Назарця І.П.

 
 

Голова адміністрації                                                                  Я. Яковчук