Також дивіться новини на facebook.com

За забруднення навколишнього середовища платники податків Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 16,7 мільйонів гривень

За десять місяців 2016 року платники податків Рівненщини перерахували до Зведеного бюджету майже 16,7 млн. грн. екологічного податку. З цієї суми 80 відсотків, або 13,3 млн. грн. було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 3,3 млн. грн. – до загального фонду Державного бюджету України.
На сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі юридичних та фізичних осіб - платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.
«Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів», - зазначила заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Олена Дімітрук.
ГУ ДФС у Рівненській області
Експортери Рівненщини отримали вже майже півтори тисячі сертифікатів «EUR.1» для експорту в ЄС
З 1 січня 2016 року Рівненська митниця видала 1465 преференційних сертифікатів з перевезення товарів форми EUR.1. Про це розповів перший заступник начальника Рівненської митниці ДФС Олег Павлюк.
- Експортери, які отримали даний сертифікат, мають змогу експортувати товари до країн Євросоюзу із застосуванням до них преференційних ставок ввізного мита або звільнення від сплати мита. EUR.1 видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження, - зазначив Павлюк.
Нагадаємо, що З 01.01.2016 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами – членами, з іншої сторони. У рамках цієї Угоди митниці ДФС здійснюють видачу сертифікатів з перевезення форми «EUR.1» при експорті товарів з України до країн ЄС.
Рівненська митниця ДФС