Також дивіться новини на facebook.com

Власники землі та землекористувачі Рівненщини направили до місцевих бюджетів більше 264 млн.грн. плати за землю

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що за 10 місяців поточного року місцеві скарбниці поповнились на 264,2 млн.грн. плати за землю, це на 103,6 млн.грн., або 65 відсотків більше, ніж у минулому році. Юридичні особи сплатили 222,1 млн.грн. платежів за землекористування, фізичні – 42,1 млн.грн.
Земельний податок і орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності є вагомими джерелами наповнення місцевих бюджетів регіону. Ці податки складають понад 12 відсотків загального обсягу платежів до місцевого бюджету, контроль за справлянням яких здійснюють органи ДФС області.
Позитивна динаміка у зборі плати за землю з одного боку є свідченням сумлінного ставлення платників області до виконання свого обов’язку щодо сплати податків, а з іншого – результатом взаємодії фіскальної служби Рівненщини з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади в напрямі забезпечення повного та правильного обліку земельних ділянок, залучення до оподаткування усіх власників земельних ділянок та землекористувачів.
Нагадаємо, відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.
ГУ ДФС у Рівненській області