Також дивіться новини на facebook.com

Внесок Рівненщини на обороноздатність країни – 193,5 млн. гривень

 Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, за п’ять місяців 2021 року для підтримки армії платники податків Рівненщини сплатили до державного бюджету 193,5 млн. грн. військового збору. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст надходжень склав 29,9 відсотка, а це 44,5 млн. грн. додатково.

Лише у травні  платники податків області  спрямували на потреби війська 36 млн. грн. цього збору. А це на 33,8 відсотка або 9,1 млн. грн. перевищило показник минулого року.

Надія Друзюк наголосила, що лише завдяки легальній праці українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань, та звернулась до роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже неоформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи державного бюджету, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни. 

Нагадаємо, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.