Також дивіться новини на facebook.com

№ 447 29 листопада 2016 року "Про районну Програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2016-2017 роки "

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 

29 листопада 2016 року                                                                                              № 447

 

Про районну Програму здійснення

компенсаційних виплат за пільговий проїзд

окремих категорій громадян та відшкодування

пільг з оплати послуг зв’язку на 2016-2017 роки
 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, законів України «Про державний бюджет України на 2016 рік», статей 6,13,20,23,31,39,43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету  Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», з метою здійснення  компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним транспортом загального користування, залізничним транспортом приміського сполучення, відшкодування громадянам віднесеним до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорії вартості проїзду міжміським транспортом, відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку:

1. Схвалити районну Програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2016 – 2017 роки (далі - Програма), згідно з додатком 1.

2. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації подати Програму районній раді на затвердження в установленому порядку.

3. Фінансовому управлінню райдержадміністрації в районному бюджеті на 2016-2017 роки передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів для фінансування заходів для виконання програми, згідно з додатками 2,3.

4. Рекомендувати міській, селищним, сільським радам та Клесівській об’єднаній територіальній громаді передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів для фінансування заходів для виконання програми, згідно з додатком 4.

5. Виконавцям про хід виконання програми інформувати управляння праці та соціального захисту населення райдержадміністрації до 05 грудня 2016 року.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 
Голова адміністрації                                                                                           Я.Яковчук
Додаток 1

                                                                  до розпорядження голови

                                                                  районної державної адміністрації

                                                                  29 листопада 2016 року № 447

 
Районна Програма

щодо здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2016-2017 роки

 
1.    Загальні положення
 

Програма фінансового забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян та інших, передбачених законодавством пільг на 2016-2017 роки, спрямована на розв’язання проблем соціального захисту громадян, які мають право на пільговий проїзд та інші передбачені законодавством пільги, шляхом здійснення компенсаційних виплат, та інших, передбачених законодавством пільг - знижка абонементної плати за користування квартирним телефоном.

Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, законів України «Про  автомобільний транспорт», «Про залізничний транспорт» «Про державний бюджет України на 2016 рік», статей 6,13,20,23,31,39,43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету  Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», з метою здійснення  компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним транспортом загального користування, залізничним транспортом приміського сполучення, відшкодування громадянам віднесеним до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорії вартості проїзду міжміським транспортом, відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку: визначених законами України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про охорону дитинства», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України», «Про прокуратуру», постановами Кабінету  Міністрів України: від 17 травня 1993 року № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», від 16 серпня 1994 року № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. № 354», від 16 грудня 2009 року № 1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян», від 20.09.2005  № 936 «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету на виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», від 04.02. 2002 № 256 «Про затвердження Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенції з державного бюджету» та розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 26 березня 2007 року № 128 «Про порядок здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним та електротранспортом загального користування».

 

2. Стан та проблеми пільгового перевезення окремих категорій громадян району та інших передбачених законодавством пільг у 2016-2017 році

 

Станом на 01 листопада 2016 року в районі проживає осіб з числа пільгових категорій населення, яким надаються пільги відповідно до діючого законодавства, а саме:

-108 – інвалідів війни;

-718 – учасників бойових дій;

-184 – членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;
-1169 – учасників війни;

-2111 – особи віднесені до категорій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС I-II категорії;

-16170 – дітей з багатодітних сімей;

-20048 – пенсіонери за віком.

З 01 січня 2016 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)», яким органами місцевого самоврядування передані повноваження ухвалювати рішення про надання окремих видів пільг для низки категорій громадян, для яких раніше ці пільги забезпечувала держава. Зокрема йдеться про безоплатний проїзд та користування квартирним телефоном.

Станом на 01 січня 2016 року управління праці та соціального захисту населення має заборгованість за 2015 рік:

-         пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним транспортом загального користування у сумі 92292,96 -грн.;

-         відшкодування громадянам віднесеним до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорії вартості проїзду міжміським транспортом – 42040,96 грн.;

-         з оплати послуг зв’язку-92180,80 грн.

 
3. Мета і основні завдання програми
 

Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян, здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2016-2017 роки за рахунок коштів місцевого бюджету.

 
4. Ресурсне забезпечення програми
 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів районного, міського та сільських бюджетів та інших джерел фінансування не заборонених законодавством України в межах видатків, затверджених на 2016-2017 роки за відповідним напрямком, виходячи з фінансових можливостей.

З районною радою міська та сільські ради укладають угоди та договір з структурним підрозділом «Рівненська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» відповідно прийнятих радами рішень для акумуляції коштів в районному бюджеті та спрямування на виконання даної Програми. Головним розпорядником коштів з фінансування даної Програми визначити управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Обсяги фінансування на виконання Програми визначені у додатках до Програми. (Додаток 2,3).

 

5.Очікувані результати виконання програми

 

Виконання Програми надасть змогу на повну реалізацію прав найбільш незахищеним категоріям громадян району, передбаченим чинним законодавством України.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6.Заходи по виконанню районної Програми

здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку

на 2016-2017 роки
 

1. В районному бюджеті на 2016-2017 роки передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів на виконання заходів Програми.

 

Фінансове управління райдержадміністрації.

2016-2017 роки
 

2. Проводити відшкодування грошової компенсації вартості проїзду громадянам віднесеними до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорій, компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, залізничним транспортом приміського сполучення, здійснювати розрахунки з постачальниками послуг зв’язку на підставі поданих ними щомісячних звітів щодо послуг, наданих особам, які мають право на пільги у 2016-2017 роках.

 
Управління праці та соціального захисту
населення райдержадміністрації
2016-2017 роки
 
 
 
 
 
 
 
Керівник апарату районної
державної адміністрації                                                                В.Стельмах
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 2

                                                                  до розпорядження голови

                                                                  районної державної адміністрації

                                                                  29 листопада 2016 року №447

 
Основні заходи щодо виконання Програми
 
№з/п
Зміст
Виконавці

Джерела фінансування

Сума
1.

Забезпечити фінансування покриття заборгованості за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах за 2015 рік.

Фінансове управління райдержадміністрації

Кошти районного бюджету

92292,96грн.
2.

Забезпечити фінансування покриття заборгованості відшкодування пільг за користування квартирним телефоном у 2015 році.

Фінансове управління райдержадміністрації

Кошти районного бюджету

92180,80 грн.
3.

Забезпечити фінансування покриття заборгованості відшкодування грошової компенсації вартості проїзду громадянам віднесеними до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорій за 2015 рік

Фінансове управління райдержадміністрації

Кошти районного бюджету

42040,96 грн.
4.
Всього:
 
 
226514,72
 
 
Керівник апарату районної
державної адміністрації                                                                В.Стельмах
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 3

                                                                  до розпорядження голови

                                                                  районної державної адміністрації

                                                                  29 листопада 2016 року № 447

 

Розрахунок потреби коштів на фінансування Районної Програми

здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїздокремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку (в грн.)

 
 
Назва пільг

Потреба на

2016 рік

Потреба на 2017 рік

Загальна потреба

1.

Потреба коштів фінансування за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах з районного бюджету.

 
750576,00
750576,00
2.

Потреба коштів фінансування по відшкодуванню грошової компенсації вартості проїзду громадянам віднесеними до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорій.

210000,00
270000,00
480000,00
3.

Потреба коштів  фінансування за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничних маршрутах у приміському сполученні.

180000,00
813008,00
993008,00
4.
Потреба фінансування на відшкодування коштів при наданні пільг з оплати послуг зв’язку.
379061,00
382042,00
761103,00
5.
Всього:
769061,00
2215626,00
2984687,00
 
 
Керівник апарату районної
державної адміністрації                                                                В.Стельмах
 
 
 


Додаток 4

                                                                                                                                   до розпорядження голови

                                                                                                                                   районної державної адміністрації

                                                                                                                     29 листопада 2016 року №447

Ресурсне забезпечення

районної Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян району на 2017 рік

 
 
№ з/п
Назва міської та сільських рад
Інваліди війни
Учасники бойових дій
Пенсіонери за віком
Інваліди загального захворювання
Діти з багатодітних сімей
Потерпілі внаслідок аварії на
I-II кат.
ЧАЕС
Всього
Вартість одного дня (грн.)
Сума на 2017 рік з
районного
бюджету
(грн.)
Сума на умовах співфінансування з бюджету
міської, селищних, сільських рад та Клесівській ОТГ
1

Сарненська міська рада

63
354
6436
462
2290
959
10564
6650
319200
159600
2

Ремчицька

3
8
511
60
661
36
1279
384
18432
9216
3
Великовербчанська
0
14
759
42
672
59
1546
464
22272
11136
4
Вирівська
2
12
657
3
794
27
1495
448
21504
10752
5
Зносицька
0
13
436
25
555
23
1052
315
15120
7560
6

Кам'яно-Случанська

0
3
280
27
194
30
534
160
7680
3840
7

Клесівська ОТГ

10
55
2073
134
1221
146
3639
1091
52368
26184
8
Коростська
1
17
746
52
857
73
1746
524
25152
12576
9
Костянтинівська
0
6
259
25
501
31
822
246
11808
5904
10
Кричильськ
1
14
661
39
714
57
1486
446
21408
10704
11
Кузьмівська
2
11
275
23
137
11
459
138
6624
3312
12

Любиковицька

2
16
453
35
208
33
747
224
10752
5376
13

Люхчанська

1
36
835
68
429
70
1439
432
20736
10368
14

Немовицька

5
30
800
58
564
122
1579
474
22752
11376
15

Селищенська

5
18
785
55
971
40
1874
562
26976
13488
16

Степанська селищна рада

7
43
1308
85
966
102
2511
753
36144
18072
17
Стрільська
0
21
481
30
275
43
850
255
12240
6120
18
Тинненська
3
29
726
44
1419
67
2288
686
32928
16464
19
Тутовицька
3
10
947
61
2453
96
3570
1071
51408
25704
20

Чудельська

0
8
620
45
289
86
1048
314
15072
7536
 
Всього:
108
718
20048
1373
16170
2111
40528
15637
750576
375288
Керівник апарату районної

державної адміністрації                                                                                                                                                 В.Стельмах