Також дивіться новини на facebook.com

№ 509 від 22 грудня 2016 року "Про підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2016 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної  державної адміністрації

 
 
 

22  грудня  2016  року                                                                                        № 509 

 
 
Про підсумки проведення
чергового призову громадян
України на строкову військову
службу восени 2016 року
  

Осінній призов на строкову службу громадян України в Сарненському районі проводився у відповідності до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», до Указу Президента України від 29 березня 2016 року №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу  у 2016 році», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19.04.2016 року №206 “Про організацію проведення в області призовів громадян України на строкову військову службу у 2016 році”, розпорядження голови  райдержадміністрації від 04.04.2016 року №125 «Про організацію та проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у 2016 році».

Призов і відправка громадян до Збройних Сил України та інших військових формувань проведені, в цілому, організовано, у встановлені законом терміни. Призов проведено в період з 1 жовтня  по 30 листопада 2016 року. Наряд обласного військового комісаріату складав  35 чоловік. На Рівненський обласний збірний пункт доставлено  41 чоловік, з них здано та прийнято для формування  команд 40 призовників, відправлено у війська станом на 26.11.2016 року також 40 призовників. Сарненським районним військовим комісаріатом черговий призов громадян України на строкову військову службу  восени 2016 року виконаний в повному обсязі на 114,3 відсотка.  

    
           

Виконання заходів з організації оповіщення та доставки призовників на призовну дільницю району для проведення медичного огляду, на засідання районної призовної комісії, підготовку документів по оповіщенню призовників краще було на території Степанської, Клесівської селищних рад  та Люхчанської, Кузьмівської, Чудельської, Зносицької, Коростської,  Великовербченської сільських рад.

Разом з тим необхідно зазначити, що співробітники Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області не співпрацювали з районним військовим комісаріатом, заходи щодо розшуку та доставки призовників практично не проводились.

Відповідно до повноважень, передбачених ст.27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», керуючись Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Положенням про підготовку та проведення призову», затвердженим Постановою Кабінету  Міністрів України від 21 березня 2002 року №352,  з метою покращення призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у 2017 році:

 

        1. Роботу Сарненського районного військового комісаріату, органів місцевого самоврядування щодо виконання осіннього призову на строкову службу до Збройних Сил України визнати задовільною.

        2. Роботу виконкомів Кам’яне-Случанської, Тинненської, Костянтинівської, Стрільської, Вирівської та Кричильської сільських рад з  питань сприяння організації призову громадян на строкову військову службу визнати незадовільною. 

       3. Сарненському  районному військовому комісаріату (Федорук О.М.):

       3.1. проаналізувати недоліки допущені під час проведення осіннього призову 2016 року та вжити заходів щодо вдосконалення роботи по підготовці молоді до служби в Збройних Силах України;

        3.2.  в місячний термін розробити заходи  щодо вдосконалення роботи по організації і проведенню  наступних  призовів на строкову службу до Збройних Сил України;

        3.3. перед початком роботи призовної комісії проводити інструктивно-методичні заняття  із членами призовної комісії для аналізу недоліків, допущених при проведенні попереднього призову, вживати заходів для підвищення ефективності її роботи;

        3.4. постійно проводити роботу  по відбору  кандидатів із числа призовної молоді для направлення їх на навчання у військові  ліцеї та вищі військово-навчальні заклади.

       4.Сільським, селищним головам:

       4.1. проаналізувати роботу щодо сприяння організації призову громадян на строкову  військову службу восени 2016 року на засіданнях виконкомів та розробити заходи щодо вдосконалення цієї роботи в майбутньому.

 
     

 4.2.  під час наступних призовів забезпечити  організовану явку громадян  до районного військового комісаріату для призову на строкову військову службу і відправлення їх до Збройних Сил України  та інших   військових формувань;

       4.3. надати дієву допомогу представникам поліції та районному військовому  комісаріату щодо розшуку призовників, які не з’явились за викликом районного військового комісаріату для проходження медичної та призовної комісій;

       4.4.  під час призову організувати проведення урочистих  проводів на строкову військову службу;

       4.5. посилити контроль під час проведення реєстрації за місцем проживання або місцем перебування чи зняття  з реєстрації призовників, враховуючи наявність в їх військово-облікових документах позначок районного військового  комісаріату відповідно про зняття з військового обліку або про перебування на військовому  обліку за  місцем проживання, а також оперативно повідомляти про місцеперебування призовників за запитом районного військового комісаріату.

       5.  Головному лікарю комунального закладу “Сарненська районна лікарня” Сарненської районної ради покращити лікувально - оздоровчу роботу серед призовників. Медичне обстеження здійснювати у лікувальних закладах району в повному обсязі, відповідно до методики обстеження.

       6. Сектору оборонної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації:

       6.1. Забезпечити контроль за виконанням законодавства про військовий обов’язок посадовими особами, громадянами, підприємствами, установами і  організаціями та законодавства про роз’яснення пільг і допомогу сім’ям військовослужбовців строкової служби;

       6.2. Сприяти  підготовці молоді до військової служби та проведенню призову громадян на строкову військову службу.

       7.  Голові районної призовної комісії спільно з районним військовим комісаріатом  проводити  роз'яснювальну роботу серед призовної молоді району щодо   забезпечення свідомого виконання свого конституційного обов'язку та відповідальності за ухилення від військової служби в Збройних Силах України.

       8.  Відділу   освіти,  молоді та спорту райдержадміністрації, відділу охорони   здоров’я   райдержадміністрації,  районному центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  забезпечити  підготовку молоді до військової служби, надання допомоги районному військовому комісаріату у всебічному та глибокому вивченні особистостей призовників під час чергового призову громадян на строкову військову службу.

       9. Сарненському  відділу поліції  Головного управління  Національної поліції в Рівненській області спільно  з  районним військовим комісаріатом оперативно здійснювати розшук і доставку у районний військовий комісаріат громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

 
      

10. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови   районної державної адміністрації від 05 липня 2016 року № 239 “Про підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу весною 2016 року” .

      11.  Контроль за виконанням розпорядження  залишаю за собою.

 
 

Голова  адміністрації                                                                               Я.Яковчук