Також дивіться новини на facebook.com

№ 510 від 22 грудня 2016 року "Про стан утримання та використання захисних споруд цивільного захисту на території Сарненського району"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 
 

22  грудня  2016 року                                                                                          № 510 

 
 

Про стан утримання та

 

використання захисних споруд

 

цивільного захисту на території

Сарненського району 
 

Для укриття населення в районі створено фонд захисних споруд цивільного захисту. На обліку знаходиться 135 захисних споруд (6 сховищ та 129 протирадіаційних укриттів).  Із них: 26 державної, 82 комунальної, 25 приватної форми власності, 2 безгоспні, 12 – відсутні, 2 зруйновані, 2 не можна використовувати. За результатами перевірок встановлено, що із 135 захисних споруд 11 захисних споруд класифікуються як готові; 74 - обмежено готові та  50 - не готові. 

По результатах інвентаризації виготовлена документація на 54 захисні споруди, як об’єкти нерухомого майна, що становить 43 відсотки від загальної кількості. А саме - інвентаризація проведена на 5 сховищах та 49  протирадіаційних укриттях.  В розрізі по формі власності: державної власності -21, комунальної -26,   приватної -7.  Із них: 11 готові до використання, 40 обмежено готові, 3 не готові.

Робота по виготовленню технічних паспортів у 2016 році взагалі не проводилась, не виготовлені технічні паспорти Сарненською міською, Стрільською, Любиковицькою, Зносицькою, Немовицькою, Селищенською, Кричильською Кузьмівською сільськими радами.

Найкраще утримуються захисні споруди ВП „Дистанція сигналізації і зв’язку”, ВП „Дистанція колії”, ВП „Управління будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд №3”, НВК „Школа-колегіум”, ВПУ-22, Великовербчанською, Люхчанською, Кричильською ЗОШ I-III ст., Стрільською, Коростською, Зносицькою сільськими радами, обласною психлікарнею, ДПРЧ-8 ДПРЗ -5 ГУ ДСНС України в Рівненській області.

Найгірше утримуються захисні споруди СП „Степанський агробуд”,  ТОВ „Сарненський сирзавод”, „ЗАТ Соснівський гранкар’єр”, Карпилівською       ЗОШ I-III ст., Тинненською  ЗОШ I-II ст.,  1 ПРУ Сарненської центральної лікарні (в урочищі „Дубки”),  а також захисні споруди, які рахуються за фондом державного майна (це споруди, які не увійшли до статутних фондів ТОВ „Сарненський сирзавод”,  ВАТ „Сарненський КХП”, ПАТ „Сарненська ПМК-81”.  Необхідно покращити стан утримання  протирадіаційних укриттів і на території Сарненської міської ради.

З метою забезпечення більш повного виконання вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 січня 2015 року № 47-р «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.01.2015 №48-р  «Про надання дозволу на проведення перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту»,рішень постійної  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області і  ради оборони  області  з метою належного утримання та використання захисних споруд району:

1. Інформацію  першого заступника голови райдержадміністрації І.Назарця  “Про  проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту Сарненського  району”  взяти до відома.

2.            Рекомендувати виконавчим комітетам, керівникам підприємств, установ, організацій - балансоутримувачам захисних споруд:

2.1. Невідкладно провести ремонт захисних споруд та організувати роботу з дообладнання підвальних та інших заглиблених приміщень, що пристосовані для розміщення захисних споруд і які призначені для укриття населення та робочого персоналу.

2.2. Організувати та  забезпечити   виконання  у   повному   обсязі   вимог Інструкції щодо утримання захисних  споруд цивільного захисту у   мирний час, затвердженої наказом  Міністерства надзвичайних ситуацій  України від 09.10.2006 № 653, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України  02.11.2006 за № 1180/13054.

2.3.   Забезпечити  виконання  перспективних  планів  проведення поточних   та   капітальних   ремонтів    захисних    споруд   цивільного захисту, відповідно до  визначених термінів.

2.4.   Прийом-передачу захисних споруд при зміні власника (балансоутримувача) проводити з обов’язковою участю органів, які здійснюють облік захисних споруд і контроль за їх станом на відповідній території. 

2.5. До 13.02.2017 укласти угоди з бюро технічної інвентаризації на виготовлення технічної документації на захисні споруди, як об’єкти нерухомого майна. Копії угод надати  сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації.

2.6. Негайно вирішити питання щодо належності безгосподарських захисних споруд.

3. Сектору цивільного захисту населення  райдержадміністрації:

3.1.   До 01.03.2017 завершити уточнення відомостей щодо форм власності та відомчого підпорядкування захисних споруд (звернути особливу увагу на захисні споруди, які включені до статутних фондів підприємств і приватизовані).

3.2. Забезпечити, щороку, уточнення розрахунків укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту.

4.  Сарненському районному сектору головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області:

4.1. До 01.02.2017 за результатами проведення технічної інвентаризації захисних споруд провести коригування даних електронного обліку захисних споруд особливо щодо їх форм власності та відомчого підпорядкування.

4.2. Забезпечити формування та своєчасне щорічне уточнення електронної бази даних фонду захисних споруд цивільного захисту району та їх звірку з головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій  України у Рівненській області.

4.3.   Спільно з сектором цивільного захисту населення райдержадміністрації,відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  від 26.01.2015  №48-р "Про надання дозволу на проведення перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту" провести перевірки стану готовності пунктів управління, захисних споруд цивільного захисту, наявності планів цивільного захисту на особливий період, планів реагування на надзвичайні ситуації, планів укриття населення населених пунктів району та робочого персоналу підприємств, установ та організацій.

5. Сектору цивільного захисту населення    райдержадміністрації, Сарненському районному   сектору   головного    управління   Державної служби з надзвичайних ситуацій  України   у   Рівненській області:

5.1. До 01.04.2017 забезпечити планування та здійснення заходів щодо контролю за станом утримання захисних споруд, особливо у частині організації спільних з органами місцевого самоврядування комплексних перевірок споруд.

5.2.   Забезпечити своєчасне утворення та роботу комісії з питань подальшого використання захисних споруд у разі банкрутства (ліквідації) підприємства на балансі якого вона перебуває.

5.3.   Розглянути на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної    безпеки   та   надзвичайних   ситуацій району питання щодо стану   утримання  та використання  захисних  споруд   цивільного  захисту Сарненського  району, відповідно до плану роботи комісії.

6.  Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації  Назарця І.П.

 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                           Я.Яковчук