Також дивіться новини на facebook.com

№ 501 від 21 грудня 2016 року "Про виділення паливно-мастильних матеріалів з місцевого матеріально - технічного резерву для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

голови районної державної адміністрації

 
21 грудня 2016 року                                                                                  № 501
 
Про виділення паливно-мастильних

матеріалів з місцевого  матеріально -

технічного резерву для запобігання,
ліквідації наслідків надзвичайних
ситуацій техногенного та природного
характеру
 

21.12.2016 р. в 11 год. 00 хв. диспетчер ДПРП-7 ДПРЗ-5 ГУ ДСНС України у Рівненській області отримав повідомлення від громадянина Псалтири А.В., 1988 р.н., що під час прогулянки по лісу, між населеними пунктами с.Калинівка та с.Грушівка Сарненського району, урочище Їзьбове (болото), на відстані 30 м від автодороги, виявлений металевий предмет, при проведенні ідентифікації встановлено, що це мінометна міна часів другої світової війни (орієнтовно мінометна міна калібром 82мм, в кількості 3 шт).

Згідно Державного класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010 дані події  відносяться до надзвичайної ситуації місцевого рівня (код надзвичайної ситуації  10270-надзвичайні ситуації внаслідок пожежі, вибуху (можливості вибуху) виявлених вибухонебезпечних предметів (застарілих боєприпасів).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів  України від 29.03.2001        № 308 "Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків", та доручення заступника голови Рівненської облдержадміністрації від 22.11.2011 №416/01-61-11 п.2.3 про забезпечення фінансування витрат паливно-мастильних матеріалів на ліквідацію надзвичайних ситуацій, пов’язаних з виявленням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів:

1. Виділити  аварійно - рятувальному загону спеціального призначення Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій  України у Рівненській області з місцевого матеріально-технічного резерву для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру 100 літрів дизельного палива.

2. Аварійно - рятувальному загону спеціального призначення Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій  України у Рівненській області до 27.12.2016 подати до районної державної адміністрації звіт про використання виділених паливно-мастильних матеріалів та копію акту виконаних робіт по знешкодженню вибухонебезпечного предмета.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 
 
Голова адміністрації                                                                           Я.Яковчук