Також дивіться новини на facebook.com

04.01.2017 - Надходження до місцевих бюджетів Рівненщини зросли на 894 мільйона гривень

Місцеві бюджети Рівненщини, за підсумками 2016 року, отримали на 893 мільйонів гривень більше, ніж у 2015 році. А загальна сума надходжень понад 2,7 мільярда гривень податкових платежів, - це результат співпраці платників податків, фіскальної служби і органів місцевого самоврядування.
Найбільшу питому вагу в доходах місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб – майже 60 відсотків, якого у 2016 році надійшло 1,6 мільярда гривень. Акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами сплачено 310,8 мільйонів гривень, єдиного податку від підприємницької діяльності – 308,5 мільйонів гривень. За рахунок плати за землю місцеві бюджети поповнилися на 315,9 мільйонів гривень.
«Процеси децентралізації передбачають, що громади будуть успішними тоді, коли дбатимуть про роботу бізнесу в правовому полі. Бюджетоформуючим для місцевих громад залишається податок на доходи фізичних осіб, тому важливо, щоб робочі місця були легальними. Враховуючи підвищення мінімальної зарплати, за умови порядності представників бізнесу, процеси легалізації праці додадуть бюджетам значні надходження, а громадянам забезпечать соціальні гарантії», - зазначив начальник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.
ГУ ДФС у Рівненській області