Також дивіться новини на facebook.com

№ 40 від 31 січня 2017 року "Про стан військового обліку на території Сарненського району за 2016 рік та про завдання щодо його поліпшення на 2017 рік"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації
 
31 січня 2017 року                                                                                               №40
 

Про стан військового обліку на території  Сарненського району  за 2016 рік та про завдання щодо його поліпшення на 2017 рік

 
 

Організація та ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних на території Сарненського району в 2016 році за підсумками проведених перевірок відповідає, в цілому, вимогам Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”, Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.1994 № 377 «Про затвердження Положення про військовий облік військовозобов’язаних і призовників», наказу Міністра оборони України  №660-2011 «Про затвердження Інструкції з організації ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах», а також розпорядження голови райдержадміністрації від 20.07.2016 № 264 «Про організацію військового обліку в Сарненському районі у 2016 році». 

За результатами перевірок встановлено, що кращий  стан військового обліку та бронювання в  Клесівській селищній раді, Степанській селищній раді, Ремчицькій  сільській раді, на таких підприємствах, як ТОВ «Сарненський хлібозавод», ДП «Сарненське лісове господарство», ДП «Клесівське лісове господарство», у відділі освіти, молоді і спорту  Сарненської райдержадміністрації.

Покращився стан облікової роботи в Коростській, Костянтинівській, Кричильській, Тутовицькій сільських радах.

     Погіршився стан військово-облікової роботи у Стрільській, Немовицькій сільських радах, в ТОВ «Північ – Центр ЛТД».

  

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 №921 затверджений  Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних (далі-Порядок військового обліку). Постанова  Кабінету Міністрів України від 09.06.1994 № 377 «Про затвердження Положення про військовий облік військовозобов’язаних і призовників» втратила чинність.

Відповідно до вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», на виконання вимог   Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.12. 2016 №921,  керуючись  статтею  27 Закону України "Про місцеві державні адміністрації":

 
1. Затвердити План перевірки стану військового обліку призовників та військовозобов’язаних у виконавчих комітетах сільських, селищних, міської рад, в  установах, організаціях та на підприємствах Сарненського району на 2017 рік (далі-План перевірки стану військового обліку), що додається.

2. Роботу Сарненського районного військового комісаріату, органів місцевого самоврядування щодо організації військового обліку визнати задовільною.

         3.  Роботу Стрільської  та Немовицької сільських рад, ТОВ «Північ – Центр ЛТД» з  питань ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних  визнати незадовільною.

4. Сарненському районному військовому комісаріату забезпечити виконання заходів згідно Плану  перевірки стану військового обліку та надати до райдержадміністрації інформацію про підсумки його виконання до 15 січня 2018 року.

          5.  Керівникам територіальних органів центральної влади, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування та форми власності, головам міської, сільських, селищних рад з метою забезпечення функціонування державної системи військового обліку призовників і військовозобов’язаних:

         5.1.  Призначити осіб, відповідальних за ведення військового обліку; взяти до відома, що згідно Порядку військового обліку за наявності на військовому обліку в державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від їх підпорядкування та форми власності, менше 500 призовників і військовозобов’язаних обов’язки щодо ведення військового обліку покладаються на посадову особу кадрового підрозділу або служби управління персоналом, якій встановлюється доплата у розмірі до 50 відсотків посадового окладу, крім державних службовців.

         5.2. Посилити контроль за веденням військового обліку  та наданням звітності у відповідності до вимог, передбачених Порядком військового обліку.

         6. Відділу з питань державної реєстрації райдержадміністрації на запит Сарненського районного  військового комісаріату повідомляти щомісяця до 5 числа про реєстрацію, ліквідацію підприємств, установ та організацій на території Сарненського району.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Назарця І.П.

 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                           Я.Яковчук