Також дивіться новини на facebook.com

№ 77 від 24 лютого 2017 року "Про дотримання порядку та умов призначення соціальних допомог та субсидій на житлово-комунальні послуги в Сарненському районі"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 
 

24  лютого  2017 року                                                                                        № 77

 
 

Про дотримання порядку та умов

призначення соціальних допомог
та субсидій на житлово-комунальні
послуги в Сарненському районі
 

Протягом 2016 року виплачено різних видів соціальних допомог на суму 244,03 млн. грн., в т.ч. за рахунок субвенції з державного бюджету на суму 241,7 млн. грн., заборгованість відсутня.

При призначенні допомог до уваги беруться офіційні доходи, які людина отримує  з джерел, що піддаються перевірці та декларує при поданні заяви.

Причиною відмови у призначенні різних видів соціальних допомог та субсидій є перевищення середньомісячного сукупного доходу сім’ї або неповний пакет необхідних документів. 

Упродовж 2016 року за спрощеним порядком звернулось 14562 сімей.      

Автоматичний перерахунок призначення субсидій на житлово-комунальні послуги проводиться щомісяця незалежно від звернень громадян.

        Основною проблемою при перерахунках субсидій є відсутність даних про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях. Довідки про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях видаються за заявочним принципом, що не завжди зрозуміло для населення і викликає певну напругу.

Протягом 12 місяців 2016 року за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сiм'ям звернулось 5752 сім'ї, призначено та виплачено допомоги за їх зверненнями 4237 сiм'ям на суму 90,19 млн. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету .

Проведено 36 засідань районної комiсiї пpи райдержадмiнiстрацiї для винесення piшення по пpизначенню деpжавної соцiальної допомоги малозабезпеченим сiм'ям, субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, за рішенням яких призначено допомог 1302 заявникам, 1175 – відмовлено.

Державними соціальними інспекторами в 2016 році було проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 4778 сімей.

Для забезпечення постійного контролю за правильністю надання соціальної допомоги соціальними інспекторами подано 2016 році 1839 запитів щодо перевірки достовірності поданої інформації, внаслідок чого виявлено 71 випадок подання недостовірних даних про доходи та майновий стан.

 

З метою  дотримання порядку та умов призначення соціальних допомог та субсидій на житлово-комунальні послуги в Сарненському районі та керуючись ст. 13, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Управлінню праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації, Сарненській об’єднананій державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Рівненській області, управлінню Пенсійного фонду України в Сарненському районі Рівненської області та рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних, сільських рад:

1.1.  взяти до відома інформацію про дотримання порядку та умов призначення соціальних допомог та субсидій на житлово-комунальну послугу Сарненському районі;

1.2. активізувати роботу по дотримання порядку та умов призначення соціальних допомог та субсидій на житлово-комунальні послугу Сарненському районі;

1.3. забезпечити надання інформацій про хід виконання цього розпорядження управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, щокварталу  до 01 числа наступного за звітним.

2. Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних, сільських
рад надати управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації пропозиції  по внесенню змін до чинного законодавста України щодо умов призначення деpжавної соцiальної допомоги малозабезпеченим сiм'ям.

3. Управлінню праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації:

3.1. призначення житлових субсидій здійснювати відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 27.04.2015 № 149 «Про організацію роботи з надання населенню житлових субсидій за удосконаленим порядком у Сарненському районі»;

3.2. забезпечити своєчасний розгляд звернень громадян за призначенням субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива;

3.3. забезпечити якісне проведення обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей для призначення різних видів соціальних допомог та житлових субсидій;

3.4. узагальнити пропозиції виконавчих комітетів міської, селищних, сільських рад по внесенню змін до чинного законодавста України щодо умов призначення деpжавної соцiальної допомоги малозабезпеченим сiм'ям та підготувати відповідне звернення до Верховної ради України та Міністерства соціальної політики України.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 
 
 

Голова  адміністрації                                                                                    Я. Яковчук