Також дивіться новини на facebook.com

№ 73 від 24 лютого 2017 року "Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Сарненського району за 2016 рік та пріоритетні завдання на 2017 рік."

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

24 лютого 2017 року                                                                                           №73

                                  

Про виконання   Програми   економічного

і   соціального    розвитку    Сарненського

району за 2016 рік та пріоритетні завдання
на 2017 рік.
 

          Підводячи підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2016 рік слід відмітити, що зусилля районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, трудових колективів району були спрямовані на забезпечення виконання завдань та заходів передбачених Програмою.

             Зокрема, обсяг виробництва промислової продукції збільшився на                     4,0 відс. до 2015 року,при прогнозованому на рік зростанні на 1,5 відс.

            Загальне виробництво валової продукції сільського господарства зросло на 9,3 відсотка (за січень-листопад) , при прогнозованому на рік зростанні на                                 2,0 відс.

 Обсяг будівельних робіт у фактичних цінах  збільшився на 39,3 відс. до минулого року. Завершені роботи з реконструкції дитячого садка в с. Ремчиці та другої черги школи в с. Тинне, розпочаті роботи з будівництва спортивного комплексу в м. Сарни кошторисною вартістю 40,9 млн. грн

Проведено роботи з підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2016 – 2017 років. Для забезпечення роботи підприємств цієї  галузі за рахунок всіх джерел фінансування було використано 24,03 млн. грн., що на 5,9 млн. грн. більше проти 2015 року.

   В установах бюджетної сфери впроваджувалися заходи з енергозбереження, спрямовані на зменшення рівня витрат паливно-енергетичних ресурсів. Реалізовано 20 проектів по будівництву  мережі зовнішнього електропостачання новозбудованих вулиць та реконструкції вуличного освітлення на території  9 сільських рад, загальною вартістю 2,7 млн.грн.

Відповідно до минулого року зросли надходження до бюджетів усіх рівнів, що дозволило збільшити видатки соціальної спрямованості.

  Забезпечено зростання середньомісячної заробітної плати на 32,6 відс., середнього розміру пенсії на 9,0 відс.

    Відсутня заборгованість із виплати заробітної плати.

На протязі 2016 року в районі забезпечено стабільне функціонування установ освіти, культури, охорони здоров’я та підтримку найменш захищених верств населення.

             Разом з тим,  через відсутність ринків збуту  продукції, нижче показників Програми темпи зростання у машинобудівній промисловості та обробленні металу, які склали 84 відс.

В агропромисловому комплексі району зменшено поголів’я ВРХ на                   5,0 відс. до 01.01.2016.

Порівняно з січнем–листопадом 2015 року оборот зовнішньої торгівлі скоротився на 25,2 відс.

Обсяг пасажирських перевезень склав 52,1 відс. до минулого року.

 Значним залишається податковий борг по платежах до зведеного бюджету, який на 01.01.2017 становив 11,3 млн.грн.

              З метою підвищення рівня відповідальності місцевих органів влади,  територіальних підрозділів міністерств і інших центральних органів виконавчої влади за збереження позитивних тенденцій в економічній і соціальних сферах, виконання  пріоритетних завдань та заходів, передбачених розпорядженням голови обласної державної адміністрації від16. 02.2017 №81 « Про підсумки роботи галузей господарського комплексу області, виконання місцевих бюджетів за 2016 рік та пріоритетні завдання діяльності органів виконавчої влади області на 2017 рік», Програмою економічного і соціального розвитку району на 2017 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 28.12.2016 № 520,  керуючись ст.41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

 

      1. Визначити  такі пріоритетні напрямки роботи на 2017 рік:

 

1.1                       У сфері економіки:

 

      -     нарощування обсягів виробництва і реалізації продукції;

      - забезпечення проведення постійного моніторингу економічної ефективності роботи галузей господарського комплексу району та складання прогнозів їх розвитку ;

      - завершення будівництва спорткомплексу в м. Сарни, розпочати будівництво шкіл в селах Цепцевичі і Чабель;

           - проведення коригування проектно-кошторисної документації на реконструкцію придбаного приміщення під початкову школу ЗОШ І-ІІ ст. с.Костянтинівка, виготовлення проектно-кошторисної документації на                         будівництво школи-садочок в м.Сарни та на реконструкцію приміщення під початкову школу в с.Чемерне;

           - проведення капітальних ремонтів дошкільних навчальних закладів в с.М.Вербче та смт.Степань ДНЗ №1 «Калинка» (заміна вікон);

           - в рамках Програми Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» проведення реконструкції Чудельської ЗОШ в амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с.Чудель, капітальних ремонтів амбулаторій загальної практики сімейної медицини в селах Тутовичі і Любиковичі, добудови амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.В.Вербче, реконструкція фельдшерсько-акушерського пункту в.с.Зносичі;

     -  забезпечення проведення капітального ремонту КЗ «Сарненська музична школа» Сарненської районної ради;

           - продовження впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери та підприємствах житлово-комунального господарства .

 
 1.2. У сфері бюджетної та податкової політики:
 

    -  забезпечення постійного контролю за наповненням дохідної частини місцевих бюджетів, виконанням завдань із надходження платежів до бюджетів усіх рівнів та скорочення податкового боргу;

     -  підвищення самодостатності місцевих бюджетів;

     - вжиття заходів щодо безумовного виконання статті 77 Бюджетного кодексу України в частині першочергового врахування потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ, проведення розрахунків за комунальні послуги, енергоносії та не допускати кредиторської заборгованості.

  
 1.3. У соціальній сфері:
 

       - проведення комплексу заходів по створенню опорних шкіл для забезпечення надання якісних освітніх послуг;

      -  створення госпітального округу на базі КЗ «Сарненська районна лікарня»;

      - проведення комплексу заходів по реорганізації фельдшерсько-акушерського пункту с.Вири в амбулаторію загальної практики сімейної медицини;

     - сприяння зростанню рівня зайнятості населення, підвищенню  конкурентоспроможності робочої сили на ринку праці ;

     - забезпечення постійного контролю за дотриманням вимог чинного законодавства в частині підвищення мінімальної заробітної плати, диференціацією розмірів заробітної плати працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери, а також недопущенням їх скорочення та переведення на неповний робочий час;

       -   забезпечення дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів, оптимізації мережі соціальної сфери району та штатної чисельності їх працівників;

        - забезпечення призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового паливана новий термін домогосподарствам, у яких термін отримання субсидій закінчився.

            2. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                           Я.Яковчук