Також дивіться новини на facebook.com

№ 139 від 10 квітня 2016 року "Про затвердження Положення про преміювання працівників, які виконують функції з обслуговування та інших працівників апарату та структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

10 квітня 2016 року                                                                              № 139

 

 

 

 Про затвердження Положення про преміювання

 

 працівників, які виконують функції з обслуговування

 

 та інших працівників  апарату та структурних

 

 підрозділів Сарненської районної державної адміністрації

 

 Керуючись Законом України «Про місцеві державні адміністрації», постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 №15 «Питання оплати праці працівників державних органів», наказу Міністерства праці України від 02 жовтня 1996 року №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів»:

1. Затвердити Положення про преміювання працівників, які виконують функції з обслуговування та інших працівників апарату та структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації, що додається.

2 Контроль за виконанням розпорядження покласти на керівника апарату районної державної адміністрації Стельмаха В.М.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                       Я.Яковчук

 
 
 
 
 
 
 
ПОГОДЖЕНО                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО
Голова первинної профспілкової                           Розпорядження

організації райдержадміністрації                           голови райдержадміністрації

________________  Р.Марковець                           10.04.2017  № 139
 

 

 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про преміювання працівників, які виконують

функції з обслуговування та інших працівників  апарату та

структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації

 

 

 

I. Загальні положення

 

1. Це  Положення розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», наказу Міністерства праці України від 02 жовтня       1996 року №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», і встановлює порядок визначення розмірів, нарахування та виплати премій  працівників, які виконують функції з обслуговування та інших працівників (далі – працівники) апарату та структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації  (далі – райдержадміністрація).

2. Працівникам райдержадміністрації встановлюється премія відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи за місяць або квартал.

3. Встановлення премій  працівникам райдержадміністрації проводиться головою райдержадміністрації або особою, яка виконує його обов’язки, відповідно до цього Положення, погодженого з головою первинної профспілкової організації Сарненської райдержадміністрації.

4. Розмір премії працівника райдержадміністрації встановлюється головою райдержадміністрації або особою, яка виконує його обов’язки, шляхом видання відповідного розпорядження.

5. Преміювання проводиться в межах наявних коштів на оплату праці, передбачених у кошторисі відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

 

II. Порядок визначення розміру премії працівникам райдержадміністрації

 

1. Розмір місячної або квартальної премії працівників райдержадміністрації залежить від їх особистого внеску в загальний результат роботи райдержадміністрації з урахуванням таких критеріїв:

1) ініціативність у роботі;

2) якість виконання завдань, визначених положенням про структурний підрозділ, у якому працюють працівники райдержадміністрації, його посадовою інструкцією, а також дорученнями керівництва райдержадміністрації та безпосереднього керівника  працівника райдержадміністрації;

3) терміновість виконання завдань;

4) виконання додаткового обсягу завдань;

5) службова дисципліна.

2. Преміювання працівників райдержадміністрації за місяць або квартал може здійснюватися як в абсолютній сумі, так і у відсотках до посадових окладів або середньомісячної заробітної плати.

3. Преміювання  працівників райдержадміністрації до державних і професійних свят та ювілейних дат проводиться в розмірі, визначеному згідно із розпорядженням голови райдержадміністрації

4. Місячна або квартальна премії нараховується у відсотках від посадового окладу за фактично відпрацьований час. За періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати, місячна або квартальна премія працівникам не нараховується.

5. Місячна або квартальна премії не нараховуються працівникам райдержадміністрації:

1) за період випробувального терміну, що був встановлений при прийнятті на роботу;

2) звільненим за власним бажанням, за ініціативою райдержадміністрації або за угодою сторін у місяці звільнення, за винятком працівників, які вийшли на пенсію, звільнилися за станом здоров’я або згідно з пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України;

3) на яких накладено дисциплінарне стягнення в місяці накладання такого стягнення.

 

 

 

III. Порядок нарахування та виплати премій  працівникам райдержадміністрації

 

1.Відділ фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації щомісяця або щокварталу розраховує фонд преміювання райдержадміністрації та доводить зазначену інформацію до відома керівника апарату та  керівників самостійних структурних підрозділів в яких працюють працівники  райдержадміністрації до 22 числа кожного місяця.

2.  На основі розрахунків, наданих відділом фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації:

2.1.  Керівники структурних підрозділів апарату райдержадміністрації або особи, які виконують їх обов’язки готують обґрунтоване подання керівнику апарату райдержадміністрації щодо встановлення розміру місячної або квартальної премії кожному працівнику в очолюваних структурних підрозділах апарату райдержадміністрації,.

2.2. Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації або особи, які виконують їх обов’язки, готують обґрунтоване подання першому заступнику або заступнику голови райдержадміністрації, згідно з розподілом функціональних повноважень керівництва райдержадміністрації, щодо встановлення розміру місячної або квартальної премії кожному  працівнику в очолюваних структурних підрозділах райдержадміністрації.

3. Розпорядження про преміювання працівників райдержадміністрації готує сектор управління персоналом апарату райдержадміністрації до            25 числа поточного місяця, в якому здійснюється преміювання на підставі подання та розрахунків відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації.

4. Місячна премія  працівникам райдержадміністрації виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому нараховано премію, квартальна премія - не пізніше від терміну виплати заробітної плати за останній місяць кварталу, за який проводиться преміювання.

      
 
 
Керівник апарату адміністрації
                                            В.Стельмах