Також дивіться новини на facebook.com

№ 133 від 07 квітня 2017 року "Про забезпечення доступності лікарських засобів у Сарненському районі "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 

 07  квітня 2017 року                                                                                        № 133

 
 

Про     забезпечення     доступності

лікарських засобів у Сарненському
районі 
 

         На виконання Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанов Кабінету Міністрів України  від 17.03.2017 №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів», від 10.03.2017 №181 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань», від 09.11.2016 №862 «Про державне регулювання цін на лікарські засоби», від 09.11.2016 №863 «Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06.04.2017 №213 «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань», з метою організації, упорядкування  надання якісної амбулаторної допомоги та ефективного використання фінансового ресурсу:

         1. Довести до виконавців та забезпечити дотримання Порядку відшкодування вартості лікарських засобів  та Порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.03.2017 №152 та інших нормативно-правових актів.

         2. Затвердити склад районної робочої групи з питань забезпечення доступності лікарських засобів у Сарненському районі,  згідно з додатком.

         3.  Головними лікарям комунальних закладів охорони здоров’я району:

         3.1. Забезпечити суворе дотримання вимог виписки лікарських рецептів, згідно з чинним законодавством України;

         3.2. Забезпечити постійний контроль за видачею  лікарями          лікувально – профілактичних закладів району рецептів для повного або часткового відшкодування вартості лікарських засобів  під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

         4. Відділу охорони здоров’я Сарненської районної державної         адміністрації:

         4.1. Здійснювати відшкодування вартості лікарських засобів  для лікування окремих захворювань,  аптечним закладам з якими укладено Договори про відшкодування витрат, понесених у зв’язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується.

         4.2. Інформувати управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації  про використання коштів, щомісячно, до 05 числа наступного періоду.

         5. Керівникам аптечних закладів, з якими укладено Договори про відшкодування витрат, понесених у зв’ язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується, подавати звіт про відпущені лікарські засоби, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню, за рецептами, двічі на місяць, сформований  по  захворюваннях.

         6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 

Голова адміністрації                                                                                Я. Яковчук