Також дивіться новини на facebook.com

№ 321 від 08 серпня 2017 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень – червень 2017 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
 08 серпня  2017 року                                                                                       321
        

Про  підсумки     роботи    галузей

господарського комплексу району

за     січень – червень    2017 року
 

Обсяг реалізації промислової продукції за січень-червень поточного року зріс на 57,4 відс до відповідного періоду минулого року і становив                    391,4 млн.грн.

За перше півріччя поточного року зросли обсяги виробництва промислової продукції в добувній галузі – на 63,8 відс, галузі машинобудування – на 28,9 відс., лісового господарства – на -29,5 відс.

За січень-червень 2017 року порівняно з відповідним періодом минулого року промисловими підприємствами району збільшено виробництво виробів здобних на 18,6 відс, щебеневої продукції на 64,7 відс., граніту необробленого або начорно обробленого на 73,3 відс, паливних брикетів та гранул з деревини та іншої природної сировини на 53,3 відс, пилених заготовок на 23.6 відс., деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм  на 22,3 відс., плит деревостружкових необроблених на 6,3 відс.

Виробництво валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу збільшилося порівняно з відповідним періодом 2016 року на 15,6 відс. і становило 20,9 млн.грн.

 Сільськогосподарськими підприємствами району на41,0 відс. нарощено поголів’я птиці та відповідно на 31 відс. збільшено  виробництво курячих яєць. Збільшилося порівняно з відповідним періодом минулого року поголів’я великої рогатої худоби на 2,3 відс., в тому числі корів на 2,2 відс.  

  Протягом першого півріччя 2017 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 30,1 відс. зросли надходження до Зведеного бюджету, Державного на 30,5 відс., місцевого на 30,0 відс.

             Бюджет району по власних доходах загального фонду за перше півріччя 2017 року виконаний на 124,3 відс., районний бюджет на 60,2 відс. до відповідного періоду минулого року.

 Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуваннястановить 170,1 відс. до рівня аналогічного періоду минулого року.

   Виконання доходної частини бюджету Пенсійного фонду за рахунок власних коштів склало – 592,1 тис. грн. що на 424,1 тис. грн. більше до відповідного періоду минулого року.

За сприяння служби зайнятості протягом першого півріччя 2017 року працевлаштовано 1556 осіб, що на 329 осіб, або на 26,8 відс. більше, ніж у січні -червні 2016 року.

Разом з тим, протягом звітного періоду допущено спад виробництва в харчовій промисловості на 7,8 відс, в галузі поліграфії на 25,6 відс.

          За основними видами промислової продукції зменшено виробництво  хлібобулочних виробів на 5,7 відс, ковбасних виробів на 58,6 відс., бланкової продукції на 25,4 відс.          

   В сільськогосподарських підприємствах зменшено виробництво молока на 0,7 відс, вирощування м’яса на 2,7 відс. , поголів’я свиней на 4,0 відс

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.07.2017 становив 13,4  млн.грн.

Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01.07.2017 складає 5,2  млн.грн.

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-червень 2017 року, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 липня 2017 року № 412 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за І півріччя 2017 року», керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1.Першому заступнику голови райдержадміністрації :

1) вжити заходів щодо створення робочого місця користувачів автоматизованої системи Державного земельного кадастру у приміщенні центру надання адміністративних послуг з дотриманням необхідних вимог щодо захисту інформації;

2))  з метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 року № 75 «Про внесення змін до Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності» забезпечити адміністраторів центрів надання адміністративних послуг, які надають адміністративні послуги в електронній формі, захищеними носіями ключової інформації, що передбачають нову генерацію ключів та формування посилених сертифікатів відкритих ключів.

 

3. Заступникам голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі:

             1) проаналізувати стан справ у підвідомчих галузях , з’ясувати причини спаду окремих показників соціально-економічного розвитку району та визначити конкретні шляхи їх нарощування;

             2) керуючись повноваженнями, передбаченими чинним законодавством сприяти суб’єктам господарювання у питаннях реєстраційних та дозвільно - погоджувальних процедур, забезпечення їх місцевою сировиною, просування продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках, залучення інвестицій у розвиток підприємств, підготовки робітничих професій.

2. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації:

1) активізувати співпрацю з керівниками і власниками промислових підприємств, які здійснюють господарську діяльність на території району і які допустили спад виробництва, щодо пошуку додаткових джерел нарощування обсягів виробництва продукції;

  2) сприяти участі промислових підприємств у виставково-ярмаркових заходах, зокрема в обласному конкурсі «Лідер якості Рівненщини» з метою розвитку та наповнення внутрішнього ринку товарами вітчизняних виробників та розширення ринків збуту продукції як на території району так і за його межами;

           3) спільно з структурними підрозділами райдержадміністрації сприяти участі територіальних громад, бюджетних установ та організацій у програмах транскордонного співробітництва, міжнародної технічної допомоги, співпраці з донорськими організаціями з метою залучення позабюджетних коштів для фінансування пріоритетних програм розвитку соціальної сфери.

        3. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

1) вжити організаційних заходів щодо збирання сільгосптоваровиробниками урожаю зернових і зернобобових культур в оптимальні агротехнічні строки, з дотриманням вимог безпеки праці та пожежної безпеки;

2)   надати необхідну інформаційно-консультаційну допомогу  сільськогосподарським товаровиробникам щодо оптимізації структури посівних площ під урожай 2018 року з урахуванням потреб внутрішнього продовольчого ринку.

         4. З метою запобігання захворюванню тварин інфекційними хворобами, зокрема лейкозу, рекомендувати управлінню Держпродспоживслужби у Сарненському районі постійно проводити профілактичні протиепізоотичні заходи та здійснювати державний ветеринарно – санітарний контроль та нагляд за забезпеченням стійкого епізоотичного благополуччя тваринництва в господарствах населених пунктах району.

5. Сектору житлово-комунального господарства райдержадміністрації спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечити освоєння коштів з обласного та районного бюджетів на реалізацію проектів з енергоефективності, (які пройшли обласний конкурсний відбір) по капітальному ремонту харчоблоків із заміною електричних плит в навчальних закладах населених пунктів: В.Вербче, Корост, Кричильськ, Люхча, Тутовичі, Чудель, Ясногірка, Сарненської гімназії, Сарненської ЗОШ І-ІІІ ст., №2.

6. Рекомендувати виконкомам міської, селищних, сільських рад в межах повноважень, вжити заходів щодо:

1) забезпечення реалізації положень Закону України від 14.05.2015                      № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»;

2) сприяти залученню інвестицій і запровадженню сучасних технологій у сфері поводження з відходами.

         7. Фінансовому управлінню райдержадміністрації при внесенні змін до районного бюджету забезпечити співфінансування з районного бюджету видатків на будівництво, реконструкцію, ремонт об’єктів, які фінансуються у 2017 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, а також на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року № 303 «Деякі питання використання у 2017 році коштів, залучених у попередні роки під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг».

8.Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області :

1) вжити дієвих заходів щодо недопущення росту заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та зменшення податкового боргу за підсумками 2017 року;

          2) спільно з Головним управлінням ДФС у Рівненській області вжити вичерпних заходів щодо недопущення випадків продажу підакцизних товарів без наявності відповідних документів;

          9. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області, відділу у Сарненському районі Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Рівненській області, Головним управлінням Держгеокадастру у Рівненській області та міським, селищними, сільськими головами забезпечити контроль за термінами реєстрації юридичними особами права оренди земельних ділянок державної і комунальної власності, внесенням відповідних змін до договорів оренди земель та відшкодуванням у судовому порядку неодержаного доходу від неоформлених прав на землю.

10. Робочій групі з підготовки перспективного плану формування територій громад Сарненського району:

1) забезпечити на належному рівні інформаційно-консультативне та методичне сприяння створенню та функціонуванню об’єднаних територіальних громад на відповідних територіях. Постійно надавати органам місцевого самоврядування зазначених громад організаційну та визначену законодавством ресурсну підтримку для здійснення ними делегованих державою повноважень.

   2 )  забезпечити безумовне виконання вимог пунктів 11, 12 постанови Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад» щодо проведення в процесі розроблення проекту змін до перспективного плану формування територій громад області консультацій з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, а також суб’єктами господарювання та їх громадськими об’єднаннями з оформленням відповідних протоколів.

       12. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

        13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
Голова адміністрації                                                                           Я.Яковчук