Також дивіться новини на facebook.com

№ 538 від 05 грудня 2017 року "Про районну Програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2018-2019 роки "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
 05  грудня 2017 року                                                                                                           № 538
 

Про районну Програму здійснення

компенсаційних виплат за пільговий проїзд

окремих категорій громадян та відшкодування

пільг з оплати послуг зв’язку на 2018-2019 роки
 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, законів України «Про державний бюджет України на 2017 рік», статей 6, 13, 20, 23, 31, 39, 43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги» (зі змінами), з метою здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним транспортом загального користування, залізничним транспортом приміського сполучення, відшкодування громадянам віднесеним до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1, 2 категорії вартості проїзду міжміським транспортом, відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку:

1. Схвалити районну Програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2018 – 2019 роки (далі - Програма), згідно з додатком 1.

2. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації подати Програму районній раді на затвердження в установленому порядку.

3. Фінансовому управлінню райдержадміністрації в районному бюджеті на 2018-2019 роки передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів для фінансування заходів для виконання програми, згідно з додатком 2.

4. Рекомендувати міській, селищній, сільським радам, об’єднаним територіальним громадам передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів для фінансування заходів на виконання програми, згідно з додатком 3.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М..

 
 

Голова адміністрації                                                                                                     Я.Яковчук

 
Додаток 1

                                                                 до розпорядження голови

                                                                 районної державної адміністрації

                                                                  05 грудня 2017 року № 538

 
Районна Програма

щодо здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2018-2019 роки

 
1.Загальні положення
 

Програма фінансового забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян та інших, передбачених законодавством пільг на 2018-2019 роки, спрямована на розв’язання проблем соціального захисту громадян, які мають право на пільговий проїзд та інші передбачені законодавством пільги, шляхом здійснення компенсаційних виплат та інших, передбачених законодавством пільг - знижка абонементної плати за користування квартирним телефоном.

Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, законів України «Про автомобільний транспорт», «Про залізничний транспорт» «Про державний бюджет України на 2017 рік», статей 6, 13, 20, 23, 31, 39, 43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року №117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги» (зі змінами), з метою здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним транспортом загального користування, залізничним транспортом приміського сполучення, відшкодування громадянам віднесеним до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1, 2 категорії вартості проїзду міжміським транспортом, відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку визначених законами України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про охорону дитинства», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України», «Про прокуратуру», постановами Кабінету Міністрів України: від          17 травня 1993 року №354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», від 16 серпня 1994 року №555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року                  №354», від 16 грудня 2009 року №1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян», від 20 вересня 2005 року №936 «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету на виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», від 4 березня 2002 року   № 256 «Про затвердження Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенції з державного бюджету» та розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 26 березня 2007 року № 128 «Про порядок здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які перевозяться автомобільним та електротранспортом загального користування».

 
2. Стан та проблеми пільгового перевезення

окремих категорій громадян району та інших передбачених законодавством пільг у 2018-2019 роках

 

Питання відсутності у державі єдиного порядку розрахунку розміру витрат перевізників за здійснені пільгові перевезення та відшкодування за послуги зв’язку окремим категоріям громадян є гострою економічною проблемою.

Прийняття нових законодавчих актів значно розширює права громадян щодо пільгового проїзду. Визначені законодавством пільги на проїзд окремим категоріям громадян та відшкодування за послуги зв’язку не підкріплені належними фінансовими ресурсами.

Проект Програми спрямований на розв’язання проблеми, основними цілями прийняття якої є:

− встановити чіткий порядок розрахунку компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування компенсаційних виплат за послуги зв’язку;

− визначити соціальні маршрути, фінансування яких здійснюється на умовах повної бюджетної компенсації;

− стимулювати розвиток професійної конкуренції у сфері перевезень;

− забезпечити контроль за реалізацією окремих категорій громадян прав на пільговий проїзд та послуги зв’язку;

− налагодити відносини між замовником та перевізниками у сфері надання послуг з перевезення та послуг зв’язку пільговій категорії населення району.

 
3. Мета і основні завдання програми
 

Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян, здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку на 2018-2019 роки за рахунок коштів місцевого бюджету.

4. Ресурсне забезпечення програми
 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів районного, міського,  сільських та об’єднаних територіальних громад бюджетів та інших джерел фінансування не заборонених законодавством України в межах видатків, затверджених на 2018-2019 роки за відповідним напрямком, виходячи з фінансових можливостей.

Обсяги фінансування на виконання Програми визначені згідно додатку 2.

 

5.Очікувані результати виконання програми

 

Виконання Програми надасть змогу на повну реалізацію прав найбільш незахищених категорій громадян району, передбачених чинним законодавством України.

 

6.Заходи по виконанню районної Програми

здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку

на 2018-2019 роки
 

1. В районному бюджеті на 2018-2019 роки передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів на виконання заходів Програми.

 

Фінансове управління райдержадміністрації

2018-2019 роки
 

2. Проводити відшкодування грошової компенсації вартості проїзду громадянам віднесеними до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1, 2 категорій, компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, залізничним транспортом приміського сполучення, здійснювати розрахунки з постачальниками послуг зв’язку на підставі поданих ними щомісячних звітів щодо послуг, наданих особам, які мають право на пільги у 2018-2019 роках.

 
Управління праці та соціального захисту
населення райдержадміністрації
2018-2019 роки
 
 
 
 
Керівник апарату районної
державної адміністрації                                                                      В.Стельмах
Додаток 2

                                                                  до розпорядження голови

                                                                  районної державної адміністрації

                                                                  05 грудня 2017 року № 538

 
 
Розрахунок потреби коштів на фінансування районної Програми

здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїздокремих категорій громадян та відшкодування пільг з оплати послуг зв’язку  на 2018-2019 роки (в грн.)

 
 
Назва пільг

Потреба на

2018 рік

Потреба на 2019 рік

Загальна потреба

1.

Потреба коштів фінансування за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах.

1 237 600,00
1 237 600,00
2 475 200,00
2.

Потреба коштів фінансування по відшкодуванню грошової компенсації вартості проїзду громадянам віднесеними до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС 1,2 категорій.

364 800,00
364 800,00
729 600,00
3.

Потреба коштів фінансування за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничних маршрутах у приміському сполученні.

880 000,00
880 000,00
1 760 000,00
4.
Потреба фінансування на відшкодування коштів при наданні пільг з оплати послуг зв’язку.
340 000,00
340 000,00
680 000,00
 
5.
Всього:
2 822 400,00
2 822 400,00
5 644 800,00
 
 
 
 
Керівник апарату районної
державної адміністрації                                                                В.Стельмах
 
 
 
 
 
 
 


Додаток 3
                                                                                                                                             до розпорядження голови
                                                                                                                                                                                                     районної державної адміністрації
                                                                                                                                             05 грудня 2017 року № 538
Ресурсне забезпечення

районної Програми компенсації пільгових перевезень автомобільним транспортом на міських та приміських маршрутах окремих категорій громадян району на 2018-2019 роки

 
 
№ з/п
 
Назва адміністративно територіальної одиниці
Ветерани війни
Пенсіонери за віком
Особи з інвалідністю
Діти з багатодітних сімей
Потерпілі внаслідок аварії на
ЧАЕС I-II кат.
 
Всього
Вартість одного дня (грн.)
Сума з районного
бюджету
(грн.)
Сума на умовах співфінансування з бюджету
міської, селищної сільських рад та ОТГ (грн.)
1

Сарненська міська рада

459
7856
998
2342
947
12602
9550
496 600
248 300
2

Ремчицька сільська рада

10
628
52
718
34
1442
610
31 720
15 860
3
Великовербчанська сільська рада
15
926
86
684
54
1765
750
39 000
19 500
4
Вирівська сільська рада
17
804
62
819
24
1726
710
36 920
18 460
5

Кам'яно-Случанська сільська рада

6
346
45
201
30
628
280
14 560
7 280
6

Клесівська ОТГ

59
2536
195
745
107
3642
1750
91 000
45 500
7
Коростська сільська рада
18
916
58
859
40
1891
800
41 600
20 800
8
Костянтинівська сільська рада
11
316
68
496
29
920
375
19 500
9 750
9
Кричильськ сільська рада
17
806
75
725
48
1671
685
35 620
17 810
10
Кузьмівська сільська рада
14
338
27
137
14
530
220
11 440
5 720
11

Любиковицька сільська рада

20
558
52
262
34
926
380
19 760
9 880
12

Люхчанська сільська рада

42
1018
61
438
60
1619
700
36 400
18 200
13

Немовицька ОТГ

83
2338
284
2529
184
5418
2350
1 222 000
611 000
14

Селищенська сільська рада

27
959
117
1030
37
2170
900
46 800
23 400
15

Степанська селищна рада

52
1598
142
974
89
2855
1170
60 840
30 420
16
Стрільська сільська рада
19
587
59
279
40
984
430
22 360
11 180
17
Тутовицька сільська рада
18
1159
126
2569
74
3946
1620
84 240
42 120
18

Чудельська сільська рада

10
759
112
290
81
1252
520
27 040
13 520
 
Всього:
897
24448
2619
16097
1926
45987
23800
1 237 600
618 800
 
Керівник апарату районної державної адміністрації                                                                       В.Стельмах