Також дивіться новини на facebook.com

№ 592 від 26 грудня 2017 року "Про підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2017 року на території району"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної  державної адміністрації

 
 
 26 грудня 2017 року                                                                                       № 592
 
 
Про підсумки проведення
чергового  призову   громадян

України на строкову військову

службу восени 2017 року на

території району
  
 

Призов на строкову військову службу громадян України в Сарненському районі восени 2017 року проводився у відповідності до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України від   24.02.2017 №44/2017 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році”, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28.02.2017 №126 “Про організацію проведення в області призовів громадян України на строкову військову службу у 2017 році”, розпорядження голови  райдержадміністрації від 28.08.2017 №369 “Про організацію та проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових   формувань восени 2017 року”.

Призов і відправка громадян до Збройних Сил України та інших військових формувань проведені, в цілому, організовано, у встановлені терміни в період з 01 жовтня по 30 листопада 2017 року. Наряд обласного військового комісаріату складав 34 чоловіки. Станом на 30.11.2017 на Рівненський обласний збірний пункт доставлено 36 чоловік, з яких 3 чоловіки визнано тимчасово не придатними, 31 призовників здано та прийнято для формування команд, з них всіх 31 призовників відправлено у війська. Таким чином, черговий призов громадян України на строкову військову службу восени 2017 року Сарненським районним військовим комісаріатом виконаний на 91,2 %.

    

            Виконання заходів з підготовки документів по оповіщенню призовників, організації самого оповіщення, доставки призовників на призовну дільницю для проведення медичного огляду, на засідання районної призовної комісії найкраще було організовано на територіях Чудельської сільської ради, Клесівської селищної ради та Сарненської міської ради.

         Зазначені ради протягом останнього часу показують стабільну роботу та відповідальне ставлення до всіх етапів призовної роботи.

                   Поряд з цим, жодного призовника не поставили у війська з територій Вирівської, Великовербченської, Кам’яне - Случанської, Кузьмівської, Костянтинівської, Коростської, Люхчанської, Ремчицької, Зносицької, Тинненської, Тутовицької, Стрільської, Селищенської сільських рад.

         Всього ж,  з 3394 чоловік, які викликались на районну призовну комісію, не з’явились 3001 чоловік. Співробітники Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області не співпрацювали з районним військовим комісаріатом, заходи щодо розшуку та доставки призовників практично не проводились.

          Основними недоліками під час призову восени 2017 року були:

          - низька явка призовників, неефективна робота інспекторів з військового обліку виконкомів сільських, селищних рад, а саме: несвоєчасне подання звітності щодо оповіщення призовників під час призову; ненадання відомостей про сімейний стан призовників, які мають право на відстрочки; ненадання допомоги у розшуку призовників на запити, які надійшли з інших військових комісаріатів щодо розшуку призовників;

          - інспектори з військового обліку не в повній мірі виконували поставлені завдання щодо організації оповіщення, розшуку та доставки призовників до районного військового комісаріату.         

Відповідно до повноважень, передбачених ст.27 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, керуючись Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Положенням про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом”, затвердженим Постановою Кабінету  Міністрів України від 21 березня 2002 року №352,  з метою покращення призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань:

 

1. Роботу Сарненського районного військового комісаріату, органів місцевого самоврядування щодо виконання восени призову на строкову службу до Збройних Сил України визнати задовільною.

2.  Схвалити практику роботи виконкому Чудельської сільської ради щодо організованого призову громадян України на строкову військову службу восени 2017 року.

3. Роботу виконкомів Вирівської, Великовербченської, Кам’яне - Случанської, Кузьмівської, Костянтинівської, Коростської, Люхчанської, Ремчицької, Зносицької, Тинненської, Тутовицької, Стрільської, Селищенської сільських рад з питань сприяння організації призову громадян на строкову військову службу визнати такою, що не забезпечує  виконання делегованих повноважень в галузі оборонної роботи. 

4. Військовому комісару Сарненського  районного військового комісаріату Федоруку О.М.:

4.1. Проаналізувати недоліки, виявлені під час проведення восени призову 2017 року.

4.2. В місячний термін розробити заходи  щодо вдосконалення роботи по організації і проведенню  наступних  призовів на строкову службу до Збройних Сил України.

4.3. Вжити заходів щодо вдосконалення роботи по підготовці молоді до служби в Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

4.4. Перед початком роботи призовної комісії проводити інструктивно-методичні заняття  із членами призовної комісії для недопущення недоліків, виявлених під час проведення попереднього призову, вживати заходів для підвищення ефективності її роботи.

4.5. Забезпечити постійну роботу з відбору  кандидатів із числа призовної молоді для направлення їх на навчання у військові ліцеї та вищі            військово-навчальні заклади.

5. Сільським, селищним, міському головам:

5.1. На засіданнях виконкомів проаналізувати роботу щодо організації призову громадян на строкову  військову службу восени 2017 року та вжити дієвих  заходів щодо вдосконалення цієї роботи.

5.2. Під час наступних призовів забезпечити  організовану явку громадян  до районного військового комісаріату для призову на строкову військову службу і відправлення їх до Збройних Сил України  та інших   військових формувань.

5.3. Надавати дієву допомогу представникам поліції та районного військового комісаріату щодо розшуку громадян, які не з’явились за викликом районного військового комісаріату на призовну комісію.

5.4. Під час призову організовувати проведення урочистих проводів на строкову військову службу;

5.5. Посилити контроль під час проведення реєстрації за місцем проживання або місцем перебування чи зняття  з реєстрації призовників, а також оперативно повідомляти про місце перебування призовників за запитом районного військового комісаріату.

6.  Головному лікарю комунального закладу “Сарненська центральна районна лікарня” Сарненської районної ради забезпечити лікувально-оздоровчу роботу серед призовників, медичне обстеження здійснювати у лікувальних закладах району в повному обсязі відповідно до методики обстеження.

7. Сектору оборонної та режимно-секретної роботи апарату          райдержадміністрації:

7.1. Забезпечити контроль за виконанням посадовими особами, громадянами, підприємствами, установами і організаціями законодавства про військовий обов’язок та законодавства про надання пільг, допомогу сім’ям            військовослужбовців строкової служби.

7.2. Сприяти  підготовці молоді до військової служби та проведенню призову громадян на строкову військову службу.

8.  Голові районної призовної комісії звернути увагу на підготовку матеріалів для внесення на розгляд призовної комісії вищого рівня клопотань щодо надання громадянам України відстрочок від призову на строкову військову службу у випадках, не передбачених Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

9.  Відділу   освіти,  молоді та спорту райдержадміністрації, районному центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  забезпечити  підготовку молоді до військової служби, надання допомоги районному військовому комісаріату у всебічному та глибокому вивченні особистостей призовників під час чергового призову громадян на строкову військову службу.

10. Сарненському  відділу поліції  Головного управління  Національної поліції в Рівненській області спільно  з  районним військовим комісаріатом оперативно здійснювати розшук і доставку у районний військовий комісаріат громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

11. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови   районної державної адміністрації від 08 серпня 2017 року № 323 “Про підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу на території району”.

12.  Контроль за виконанням розпорядження  залишаю за собою.

 
 
 
 

Голова  адміністрації                                                                                 Я.Яковчук