Також дивіться новини на facebook.com

№ 147 від 30 березня 2018 року "Про розвиток фізичної культури та спорту в Сарненському районі у 2017 році "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
30   березня 2018 року                                                                                                         №    147  
 

Про розвиток фізичної культури та спорту в Сарненському районі у 2017 році

 

Відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Указу Президента України від 28.09.2004 № 1148/2004 «Про Національну доктрину розвитку фізичної культури і спорту», постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 115 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року», на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 02.08.2017 № 422 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Рівненській області на період до 2020 року», з метою ефективного розвитку фізичної культури і спорту, пропаганди здорового способу життя, створення умов для всебічного гармонійного розвитку людини, формування патріотичних почуттів у жителів Сарненського району, схвалено розпорядженням голови районної державної адміністрації від 01.09.2017 № 379 та затверджено рішенням сесії районної ради від 10.11.2017 № 527 Програму розвитку фізичної культури і спорту в Сарненському районі на 2018-2020 роки.

На реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в Сарненському районі, у 2017 році в районному бюджеті були затверджені та профінансовані видатки в сумі 647,5 тис.грн. (у 2016 році - 625,0 тис.грн.), з них на районну федерацію футболу - 250,0 тис.грн., районну федерацію волейболу - 35,0 тис.грн., районну федерацію баскетболу - 50,0 тис.грн., районну федерацію шахів - 10,0 тис.грн., футбольний клуб «Маяк» м.Сарни - 100,0 тис.грн., баскетбольний клуб «Маяк» м.Сарни - 170,0 тис.грн., районну організацію ВФСТ «Колос» - 32,5 тис.грн.  

З метою забезпечення виконання Програми та створення сприятливих умов для розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, у районі зареєстровані 11 міських спортивних клубів та 21 сільський (селищний) спортивний клуб. З 21 сільського (селищного) спортивного клубу юридично зареєструвалися 16 клубів. Крім того, державну реєстрацію здійснили спортивні федерації футболу, волейболу, баскетболу, шахів, панкратіону, греко-римської та вільної боротьби.  

З метою підвищення рухової активності дітей та підлітків здійснені організаційно-практичні заходи щодо активізації позакласної роботи, охоплення їх фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою у загальноосвітніх навчальних закладах. Так, в 2017 році фізкультурно-оздоровчою роботою в загальноосвітніх навчальних закладах району охоплено 2824 учнів (135 секцій та гуртків), що становить 17,5 відс. від загальної кількості школярів району (в 2016 році – 2832 учнів або 17,8 відс. від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів району).

Відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації проведено          65  районних спортивно-масових заходів серед різних верств населення та забезпечено участь команд району у 80 обласних змаганнях, що на 5 відс. більше ніж у 2016 році.

 Станом на 01 січня 2018 року в загальному рівень охоплення жителів району всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи  становить 9,8відс. громадян району проти 9,7 відс. у відповідному періоді минулого року при середньообласному показнику – 9,2 відс. Різними видами фізкультурно-оздоровчої роботи займається 9,9  тис. осіб.

Разом з тим, не забезпечено виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі на 2014-2017 роки в частині створення міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у м.Сарни. Не забезпечено участь сільських футбольних команд у чемпіонаті району з футболу виконавчими комітетами Кузьмівської та Кам’яне-Случанської сільських рад. Не вирішено питання участі у чемпіонаті району з волейболу команд Кузьмівської, Вирівської, Костянтинівської, Ремчицької, Тутовицької, Селищенської та Кам’яне-Случанської сільських рад.

           З метою створення належних умов для реалізації в районі державної політики у сфері зміцнення здоров’я населення засобами фізичної культури та спорту:

 1. Роботу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації з розвитку фізичної культури та спорту в Сарненському районі в 2017 році визнати задовільною.

2. Начальнику відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації С.Коркош, рекомендувати директорам Сарненського педагогічного коледжу Рівненського державного гуманітарного університету, вищого професійного училища № 22, державного професійно-технічного навчального закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» активізувати позакласну роботу, забезпечивши, починаючи з 01 вересня 2018 року, не нижче загальнодержавних показників рівень охоплення фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою учнів загальноосвітніх навчальних закладів (23,8 відс.), професійно-технічних навчальних закладів (35 відс.), студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації (47 відс.).

3. Начальнику відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечити участь представників району в обласних та Всеукраїнських змаганнях згідно календарного плану спортивно-масових заходів у 2018 році.

 4. Рекомендувати виконкомам міської, селищних та сільських рад:

4.1. розробити заходи щодо підвищення рівня охоплення населення спортивно-масовою роботою (не нижче загальнодержавних показників –            11,4 відс.);

4.2. забезпечити участь команд у чемпіонаті району з футболу сезону 2018 року.

         5. Рекомендувати виконкому Сарненської міської ради, з метою залучення більшої кількості населення до занять фізичною культурою і спортом, створення умов для активного дозвілля молоді розглянути можливість відкриття міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

6. Рекомендувати виконкомам Кам’яне-Случанської, Кузьмівської, Вирівської, Ремчицької, Костянтинівської, Тутовицької сільських рад створити волейбольні команди та взяти участь у чемпіонаті району з волейболу сезону 2018-2019 років.

7. Рекомендувати голові районної організації Всеукраїнського фізкультурно–спортивного товариства “Колос” агропромислового комплексу України ініціювати створення нових колективів фізичної культури на підприємствах, організаціях, установах з метою охоплення фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою працівників.

          8. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації до 01 листопада 2018 року.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Н.Параницю.            

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                         Я.Яковчук