Також дивіться новини на facebook.com

№ 189 від 05 травня 2018 року "Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій , підвищення "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 

   05 травня 2018 року                                                                             № 189

 
Про стан виконання підприємствами, установами  і
організаціями указів Президента України, постанов
Кабінету Міністрів України та відповідних
розпоряджень голів обласної та районної державних
адміністрацій , підвищення рівня виконавської
дисципліни в районі  
 
 

         З метою забезпечення виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій загальним відділом апарату райдержадміністрації спільно з управліннями і відділами райдержадміністрації було перевірено стан виконання документів органів влади вищого рівня та відповідних розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації в районі.

         Аналіз показав, що в цілому проводиться комплекс заходів по виконанню указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної  і районної державних адміністрацій в районі.

 Станом на 01 квітня 2018 року в райдержадміністрації на контролі перебувало 475  документів органів виконавчої влади вищого рівня, в тому числі 66 указів та 2 розпорядження Президента України, 70 постанов та                        28 розпоряджень  Кабінету Міністрів України, 207 розпоряджень   та              102 доручення голови обласної державної адміністрації. Також на контролі перебуває 527 розпоряджень та 97 доручень голови райдержадміністрації.         Всього за І квартал 2018 року поставлено на контроль 35 розпоряджень та  8 доручень голови райдержадміністрації.

Щомісяця на засіданнях колегії райдержадміністрації заслуховуються звіти заступників голови райдержадміністрації, керівників управлінь і відділів райдержадміністрації про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Законів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій в районі.

З метою забезпечення виконання указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної і районної державних адміністрацій:

 1. Заступникам голови,  керівнику апарату, начальникам управлінь і відділів райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

1.1. забезпечити повне виконання завдань, поставлених в указах   Президента України, постановах Кабінету Міністрів України, законах України, розпорядженнях та дорученнях голів обласної   та районної державних адміністрацій;

1.2 взяти під особистий контроль якісне та повне виконання у визначені терміни указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій.

2. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

 2.1 забезпечити        виконання    та    інформування     райдержадміністрації     у   встановлені терміни про стан виконання на території ради указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, Законів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій;

2.2. внести на розгляд засідань виконавчих комітетів у травні 2018 року питання стану виконання документів органів влади вищого рівня, власних рішень та підвищення виконавської дисципліни на території ради;

2.3 спільно з відділом культури та туризму райдержадміністрації вжити заходи для забезпечення збільшення надходжень від надання платних послуг закладами культури, що функціонують на підвідомчій території;

2.4 спільно з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації активізувати профілактичну роботу із сім’ями, які ведуть асоціальний спосіб життя, зловживають спиртними напоями та сім’ями в яких вчинено насильство в сім'ї.

3. Районній тимчасовій комісії з питань погашення заборгованості із  заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення спільно з виконавчими комітетами сільських, селищних, міської рад активізувати роботу з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, погашення заборгованості із  заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в районі.

4. Начальникам управлінь і відділів райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої  забезпечити виконання    доручення голови райдержадміністрації від   05.01.2016 № 01/09 – 7/16 щодо вдосконалення висвітлення роботи райдержадміністрації на власному сайті.

5. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам, керівникам підприємств, установ, організацій - балансоутримувачам захисних споруд забезпечити виконання розпорядження голови райдержадміністрації від           22 грудня 2016 року №510 «Про стан утримання та використання захисних споруд цивільного захисту на території Сарненського району».

6. Рекомендувати виконкомам Сарненської міської, Клесівської селищної рад вжити додаткових заходів для забезпечення виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 04 жовтня 2017 року №428 «Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2017-2018 року» в частині погашення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги населенням та спожиті енергоносії підприємствами житлово-комунального господарства, розроблення та затвердження інвестиційних програм підприємств житлово-комунального господарства.

7. Звернути увагу сільських голів: – Чудельського – Жука В.Т., Немовицького- Савчина В.М.,  Вирівського– Опалька Б.Г., Коростського –Климця О.З. та секретаря Люхчанської сільської ради Клочка С.І.. на низький рівень виконавської дисципліни щодо інформування райдержадміністрації про стан виконання документів центральних і місцевих органів влади на території ради.

         Рекомендувати  головам рад вжити заходів щодо забезпечення покращення виконавської дисципліни в підвідомчих установах.

8. Про стан виконання розпорядження голови райдержадміністрації інформувати райдержадміністрацію до 15 серпня 2018 року.

9. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 02 листопада 2017 року №480 “Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій, підвищення рівня виконавської дисципліни в районі”.

10. Контроль за виконанням розпорядження голови райдержадміністрації покласти на керівника апарату райдержадміністрації В. Стельмаха.

 
 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                Я.Яковчук