Також дивіться новини на facebook.com

№ 188 від 05 травня 2018 року "Про забезпечення пожежної безпеки у Сарненському районі "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
  

05  травня 2018 року                                                                                     № 188

 

Про забезпечення пожежної безпеки

у Сарненському районі

 
 

З метою покращення профілактичної роботи по попередженню виникнення пожеж та загибелі і травмування людей на пожежах, керуючись ст.25, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та відповідно до   ст.19 Кодексу цивільного захисту України:

1. Рекомендувати Сарненському районному сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

1.1. Посилити контроль за дотриманням протипожежного стану на об'єктах з масовим перебуванням людей, об'єктах життєзабезпечення, зберігання матеріальних цінностей та об'єктах сільськогосподарського виробництва усіх форм власності.

1.2. Висвітлювати в районній газеті «Сарненські новини» матеріали з питань попередження пожежам і загибелі людей на пожежах та порядки дій в надзвичайних ситуаціях. Навчання населення основам безпеки життєдіяльності та діям в умовах надзвичайних ситуацій вести через місцеве радіомовлення ТРК «Полісся», «Сарненське проводове радіомовлення».

1.3. Активізувати роботу рейдових груп із включенням до них представників соціального захисту, охорони здоров’я, навчальних закладів, добровільних пожежних формувань, громадських організацій району, провести рейди та відпрацювання житлового сектору, де проживають соціально незахищені громадяни (самотні особи похилого віку, інваліди, багатодітні та неблагополучні сім’ї) для  обстеження стану дотримання правил пожежної безпеки у приватному житловому секторі.

1.4. Обладнати місця масового перебування людей, медичні, освітні та інші соціально-побутові заклади та установи, стендами з агітаційними матеріалами щодо попередження пожеж та вимогами правил пожежної безпеки.

 
 

2. Рекомендувати виконкомам сільських, селищних та міської рад:

2.1. Аналізувати причини виникнення пожеж та надавати рекомендації щодо їх недопущення в майбутньому.

2.2. Спільно з працівниками районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області організувати проведення навчання населення правилам пожежної безпеки по місцю проживання.

2.3. З метою попередження пожеж, надзвичайних ситуацій та загибелі людей обладнати (поновити) в адмінприміщеннях місцевих рад спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою, наглядовою агітацією щодо дій в разі виникнення надзвичайних ситуаціях.

2.4. Вживати невідкладні додаткові заходи щодо запобігання виникненню пожеж в екосистемах.

3. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації:

3.1. Із залученням працівників районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій   у Рівненській області проводити роз'яснювальну роботу серед дітей шкільного та дошкільного віку по попередженню пожеж в побуті та порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

3.2. З метою попередження пожеж та загибелі людей обладнати в кожному навчально-виховному закладі спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою та наглядною агітацією.

3.3. Щороку проводити День пожежної безпеки в навчально-виховних закладах району.

4. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації до 10 вересня 2018 року.

5.Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Назарця І.П.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                      Я.Яковчук