Також дивіться новини на facebook.com

№ 237 від 06 червня 2018 року "Про проведення в районі щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

 06     червня 2018 року                                                                          № 237    

 

Про проведення в районі щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

                                                

Відповідно до статті 6, 13, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Указу Президента України від 06 січня 2010 року № 6/2010 «Про деякі заходи щодо сприяння вирішенню актуальних питань молоді», наказу Міністерства молоді та спорту України від 09 серпня 2017 року № 3352

«Про затвердження Положення про Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2017 року за № 1287/31155, на виконання розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації               від 08 травня 2018 року № 283 «Про проведення в області щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» та з метою пропаганди і утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі:

 

1. Утворити координаційну раду з проведення в районі щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» (далі – координаційна рада) у складі згідно додатку 1.

2. Затвердити заходи щодо проведення в районі щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» (далі – заходи), згідно додатку 2.

3.Структурним підрозділам районної державної адміністрації, рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищної та сільських рад забезпечити виконання заходів та інформувати про їх виконання з фото та відео матеріалами відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації в установленому порядку на паперових носіях та на електронну адресу: znz2007@ukr.net щороку до 20 грудня.

4. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації інформувати управління у справах молоді та спорту  облдержадміністрації про хід   виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08 травня 2018 року №283 «Про проведення в області щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» щороку до 01 січня.

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 01 червня 2013 року № 183 «Про проведення в районі щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Н.Параницю.            

 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                         Я.Яковчук 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                     

 

                                                          Додаток 1

до розпорядження голови
райдержадміністрації
 06 червня 2018 №237
 
 
СКЛАД

координаційної ради з проведення в районі щорічної

Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції

«Відповідальність починається з мене»
 
Параниця
Наталія Миколаївна

- заступник голови райдержадміністрації, голова координаційної ради

 
Коркош
Світлана Максимівна

- начальник відділу освіти, молоді та  спорту райдержадміністрації, заступник голови координаційної ради

 
Михайлицький
Віктор Олександрович

- головний спеціаліст відділу освіти, молоді та  спорту райдержадміністрації, секретар координаційної ради

 
Члени координаційної ради:
 
Гаврилюк
Ростислав Богданович
 
Головей Олена
 Володимирівна
 
Демченко Ольга
Володимирівна
 
 
Дударик Олена
Іванівна

- начальник служби у справах дітей райдержадміністрації

 
- виконуюча обов’язки директора районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді
 

- головний спеціаліст відділу організаційної роботи та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації

 

- заступник головного лікаря КЗ «Сарненська центральна районна лікарня»

 
Куришко
Олена Павлівна

- головний спеціаліст відділу освіти, молоді та  спорту райдержадміністрації

 

 Кирковська

 Наталія Миколаївна

- інспектор з ювенальної превенції сектору превенції відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області

 
 
 
 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                       В.Стельмах

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                          Додаток 2
до розпорядження голови
райдержадміністрації
 06   червня 2018 №237
 
 
     

                                                                                         

 
Заходи

щодо проведення в районі щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

 
 
 

         1. Проводити прес-конференції з метою інформування населення про проведення Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, відділ організаційної роботи та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації.

Постійно.
 
         2. Проводити наступні акції:

         «Паб-патруль» - здійснення рейдів поблизу кафе та барів з роздачею інформаційних матеріалів водіям про відповідальне споживання алкоголю.

Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, служба у справах дітей, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         «18» - проведення патрулювання магазинів, торгових точок з метою виявлення фактів продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.

Відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, служба у справах дітей райдержадміністрації, районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         «Добрі справи» - залучення громадськості до благоустрою та прибирання дворів, парків, скверів, зон відпочинку.

Виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

3. Забезпечити проведення патрулювання територій парків, громадських місць з метою виявлення фактів вживання алкоголю та тютюнокуріння серед неповнолітніх.

Сарненський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, служба у справах дітей райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         4. Організовувати проведення інформаційно-роз`яснювальної роботи стосовно попередження та недопустимості продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.

Відділ освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації, КЗ «Сарненська районна лікарня», Сарненський  відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         5. Організовувати розповсюдження інформаційних листівок, брошур та інших матеріалів щодо попередження продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації, КЗ «Сарненська районна лікарня»,   Сарненський  відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         6. Проводити фестивалі, конкурси, концерти, змагання, фотовиставки та інші заходи з метою пропагування здорового способу життя, профілактики негативних тенденцій у молодіжному середовищі.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації, КЗ «Сарненська районна лікарня», Сарненський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         7. Залучати громадськість для контролю дворів, під’їздів, шкільних спортмайданчиків, парків у вечірній час, сприяти профілактиці можливих правопорушень.

Служба у справах дітей райдержадміністрації, районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         8. Проводити обстеження вулиць міста, сільських населених пунктів стосовно наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         9. Стимулювати розповсюджувачів реклами та засобів масової інформації безкоштовно розміщувати соціальну рекламу органів державної влади та органів    місцевого     самоврядування,     громадських     організацій    стосовно

пропаганди здорового способу життя, профілактики негативних тенденцій у молодіжному середовищі.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, відділ організаційної роботи та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації, районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 

         10. Забезпечити висвітлення проведення в районі Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» в засобах масової інформації.

 Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, відділ організаційної роботи та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, виконавчі комітети міської, селищної та сільських рад.

Постійно.
 
 
 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                     В.Стельмах