Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у березні 2018 року

  По області індекс споживчих цін у березні 2018 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,8 %.

На споживчому ринку області у березні 2018р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%. Найбільше подорожчали фрукти (на 4,7%). На 1,9–0,1% підвищилися ціни на хліб, шоколад, макаронні вироби, свинину, овочі, кисломолочну продукцію, яловичину, сири, рибу та продукти з риби, олію соняшникову, рис, маргарин та інші рослинні жири, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру. Водночас на 1,8–0,2% подешевшали кондитерські вироби з борошна, молоко, масло, м’ясо птиці, інші продукти переробки зернових, сметана, цукор, яйця, сало.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін і тарифів на каналізацію на 2,2%, водопостачання – на 1,1%, утримання та ремонт житла – на 0,6%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,9%, що пов’язано з подорожчанням амбулаторних послуг на 2,7%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,6%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 1,0% в основному зумовлено здешевленням палива та мастил на 2,5%, вартості автомобілів – на 1,2%.

 
 
Головне управління статистики у Рівненській області